31/8-09, bring it back down tonight

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

I fredags for jag och M in till stan, han bjöd mig på "Mongolian BBQ" och därefter såg vi Public Enemies på bio. Det var en supermysig kväll, en av de bästa jag haft på länge.
I lördags var det dags för kräftskiva hemma hos älskling, om jag inte är helt ute och cyklar så var det min allra första kräftskiva. En riktigt trevlig kväll, sånt där som man ska ta vara på.
Igår var jag ute och sprang en runda igen, men jag förjävla dålig på att hålla igång med det, ordet regelbundet är helt främmande för mig i dessa sammanhang. Jag vågar inte säga något, men tre gånger i veckan ska väl inte vara för mycket begärt.
Fast det är ju mig vi pratar om. Så jag vet faktiskt inte. Det kanske det är.

27/8-09, tar alltid bussen när mina ben lägger av

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

För att fira att vi är lediga imorgon pga av sjuka lärare bl.a så tog jag på mig de extremt smutsiga och nästan bortglömda joggingskorna och stack ut en sväng på Ringvägen. 

Europas huvudstäder sitter som klister på min hjärna nu, och jag känner hur USA:s delstater väntar på mig. Eller bara resten av alla huvudstäder i resten av världen.
För första gången har jag dock gjort allt skolarbete i tid och ligger inte efter med någonting. Jag kan inte må bättre.

Ted Gärdestad sjunger ur mina högtalare och har gjort det nästan oavbrutet i en vecka nu. Där har vi en kille som kan klä känslor i ord.

25/8-09, du och jag och theresa andersson, älsklingsM

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Varför blev allting så svårt när du försvann. Varför ska det vara så svårt för dig att komma tillbaka.
Jag kan inte se vart det gick fel, men jag antar att det är därför jag har linser.
Jag brukar säga att jag inte tar något för givet, men jag tror du var ett av de få undantagen.

Stanna kvar, stanna kvar innan du går.
Här finns sommarängar och himmelsängar och så
Jag vill att du förstår,
att jag har aldrig mött någon annan som du




Jag trodde att vi skulle funka, även fast det gick månader utan att vi sågs. 

20/8-09, västkusten väntar

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Västkusten nu och tre dagar framåt.

18/8-09, the sun is tryin' to kill the moon

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Första dagen i skolan var inte så jobbig som jag föreställt mig, konstigt nog blev jag bara sentimental. Att vara tillbaka i rutinerna känns ändå ganska bra, i alla fall som läget ser ut nu. Imorgon är det Lövhagen med  alla ettor, precis som förra året, då när jag var etta och ny. och på torsdag far vi marionbiologer iväg till Fiskebäckskil och undersöker bottenfaunan. Tummen upp för oss va. 

Jag äter mig stressat mätt på bananchips för att hinna med halvfem-tåget in till Stockholm och se en träningsmatch mellan Färjestad-Djurgården tillsammans med filurerna. 

NV2A, here I come. Och förresten, biljetterna till Marilyn Manson är bokade nu, så vi längtar ihjäl oss till den 9 november, jag och Sandra. 

Det är något med han och hans musik som jag helt enkelt inte kan få nog av

17/8-09, sommarlovets sista dag

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Ja, som sagt. Sista dagen på den njutbara delen av livet för i år. Skämt åsido, jag njuter varje stund. Men sommaren är nu officiellt över, och allvaret börjar. Trots att sommaren är min favorit har den gått på lågvarv i år. Ingenting har blivit riktigt som jag tänkt mig, men allting har ju inte varit under förväntningarna. 

Gårdagen tillbringade jag hemma hos kusin, vi kikade på film medan grabbarna hade fullt upp med sina marker ute på H's eget ihopsnickrade pokerbord med inbyggda flaskhållare. Grreat. idag tog vi en glass nere i hamnen innan jag bestämde mig för att det var dags att ta itu med lite praktiska saker.
Nu, i väntan på att M ska komma hit så vi kan ha våran planerade sista uppesittarkväll innan skolan börjar igen, är det dags för mig att göra lite mer praktiska saker:

  • Påminna kusin om att boka biljetter till Marilyn Manson
  • Läsa ut Luftslottet som sprängdes
  • Planera lite inför hur min ekonomi ska hålla den här (och nästa) månad. 

Spotify håller mig sällskap.

Resultat av svängen inne i Handen

14/8-09, THE PLATFORM OF SURRENDER

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Var nere och kikade på wakeboard-sm tillsammans med Linnéa och Amanda en sväng tidigare idag, men var tvungen att gå hem pga av ihållande huvudvärk. Solade tillsammans med Blomqvist tills molnen kom fram. Har slängt in en tvätt, och satsar för tillfället all min energi på dagboken. The Killers går på för fullt i högtalarna, och jag blir alldeles full av känslor. 
Dagen har gått på lågvarv, men det tackar vi nog för idag. 

13/8-09, WE COULD BE HEROES, JUST FOR ONE DAY

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag ger upp. Jag är trött på att jag tröttnar så snabbt på en design. Speciellt när det är min egen. Jag vet hur jag vill att det ska se ut, men jag är inget proffs och får aldrig till det, precis sådär som jag vet att jag vill ha det. Det slutar alltid med att jag ger upp när jag är halvklar för att jag vid den tidpunkten hunnit känt både en släng av djup irritation och ett stort begär av att få kasta iväg datorn rakt i väggen. För att få den att förstå, liksom. Att jag orkar inte hur länge som helst. Och att ja, jag är en människa som ger upp när det inte går som jag vill på första försöket. 
Över till något lite roligare. Kvällen började hemma hos kusin, med lite middag och trevligt. Därefter tog vi en långpromenad genom Nynäs, något vi inte gjort på alldeles för länge. Avskedsdrink vart varm choklad med vispgrädde, yeye.
En lycklig Nathalie fick skjuts ända fram till dörren, och inte långt efter att jag kommit hem klev Amanda och Linnéa in genom dörren. Kvällen avslutades perfekt med Moulin Rouge. 
Nöjd och glad satte jag mig för att trilskas med bloggen, men nu ångrar jag verkligen att jag inte ägnade tiden till något vettigare, som att försöka läsa klart Luftslottet som sprängdes eller komma ifatt i dagboken. 

Nejdå, jag slösar hellre bort min tid framför en jävla timestealer.

Godnatt

12/8-09, REGARN, SUSHI OCH BIO I STAN

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Övernattning på Regarn hos Geten och Daniel, tillsammans med älskling.
Det blev bastu & kvällsbad, vattenskidor, kajakande, Forrest Gump, och till vår förfäran insåg vi att Gets familj äter tacos alldeles för sällan.
Men det var två bra dagar, vi har just kommit hem till M, som för tillfället är i duschen, för strax ska vi iväg och träffa Adam på en sushi-och-bio-date.

Trevlig kväll gott folk!

10/8-09, ETT ÅR SEN; "JA, NU FLYTTADE JAG JU"

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Ett år sen jag flyttade. Ett år sen jag lämnade allting bakom mig, ett år sen jag började om på nytt.
Hur kan ett år ha gått så fort, hur kan vi ha missat allt det viktiga? Vad har förändrats, och finns det egentligen någonting som fortfarande är som det var då? 

7/8-09 MARILYN MANSON

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Godkväll. Eller godnatt, rättare sagt. Vi började kolla på Pirates of the Caribbean - At World's End, men både jag och Sophie blrjade tröttna ganska fort (i huvudet, alltså. På Johnny Depp tröttnar jag iallafall aldrig) och Sophie verkade somna inne i badrummet.

Bijetterna till Marilyn Mansons konsert i höst släpps imorgon. Jag vill verkligen se honom, en av de saker jag bestämt mig för att göra någon gång i livet. Nu har jag chansen. Om jag går så ska jag ha en sittplats, annars får det vara.

Imorgon är det Gotland som gäller, vi taggar till tusen och hoppas på det bästa, dubbelmening.

6/8-09, GOTLAND

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Igår kom Adam över och kollade på Mirrors med mig och Magnus.
Idag sover Sophie över här, och imorgon sticker jag och M ännu en gång över till Gotland.

Happyface på oss.


5/8-09

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

It's always something in the way.

2/8-09, nu ha ja semestaaahh

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Vi har det bra, här med varandra (i tre dagar framåt), nanananana