hemska värld

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag kom just på en sak.
Jag är helt ensam här på den här "barnagatan".
Linnéa är i fjällen med Emma. Anton är på Gran Canaria. Harald är någonstans och åker skidor han också. Sophie är i Thailand. Jag är ensam kvar.

Tur att jag ska till Gotland på onsdag då.

söndag 28 februari 2010 fördomar

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag är en väldigt fördomsfull människa. Det går inte en dag utan att jag stöter på saker eller människor som rubbar mitt humör. Bussar är de värsta störningsställena. Vill man ha sina fördomar besannade då ska man sätta sig på en buss. Man hör och ser väldigt konstiga saker där. Jag vet inte ens varför dessa människor eller saker stör mig så mycket, jag har ingen aning om varför jag ens lägger märke till dem. Visst, ibland (oftast) kan det vara ganska svårt att inte lägga märke till dem, men varför tar jag åt mig det? Varför låter jag det förstöra mitt humör, eller min dag?Jag är egentligen inte rätt människa att går runt att störa mig på folk, för jag har nog mina stunder för vissa människor också. Det har väl alla. 
Igår, lördag, var jag och Virginia ute på äventyr i Stockholm. Vi gick och letade en jacka och lite skidgrejer till V. Jakob var med oss, och han blev lika trött på henne som jag. Speciellt när hon skulle ha skidhandskar, men skidhanskarna var fula, allihopa. Tyckte hon. Det var en rolig timme.

På kvällen tog vi oss hem till min storebror. Kvällen kan summeras med: Na-na-najs middag, melodifestivalen, snack, kamera, och någon dålig film som ingen egentligen kollade vi. Eller jo, Virginia. Hon trodde det var porr.

Nu ska jag krypa ner i sängen och mysa med Harry Potter. Äntligen. Tillsammans med Owl City som för övrigt är väldigt mysig.

fredag 26 februari 2010 nu äre feeeest

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Igår hatade jag livet. Idag älskar jag det. Eller jag hatar det iallafall inte lika mycket.
Dessutom har jag nog aldrig sovit ensam såhär mycket som jag gjort den här veckan. (Sedan jag flyttade från Gotland alltså). Jag tror det var två nätter. Men ikväll blir det ändring på det. Virginia kommer med båten nitton femton, och då ska jag hämta henne för hon hittar inte hit. Höhö.
Det är lov, och lov är kalas. Jag ska inte alls plugga. Ingenting. Ingen matte. Ingen historia. Ingen franska. Ingen svenska. Ingen fysik. Ingen kemi. Absolut ingenting. Och jag ska inte börja nu.
Fast en underbar sak med lovet är att jag kan läsa Harry Potter nu. Har inte hunnit med honom någonting de senaste veckorna. Äckelskola.

det här är verkligen hilarious

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft


I'm your demons from the past

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Snart kommer Emma för att göra mig sällskap inatt. Imorgon börjar jag kvart i två. Hon börjar åtta.


Jag älskar mitt liv.

måndag 22 februari 2010 perfekt veckostart

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Nu börjar vecka åtta. Första dagen. Jag hade haft en för bra helg så jag glömde bort att jag hade franska första timmen. Inget hederligt skolkande, nej jag glömde faktiskt bort det på fullaste allvar.
Nu taggar jag och Linnéa till bussen om några minuter. Ke$ha är bra. Eller egentligen inte men jag kan inte sluta lyssna på henne. Fast Muse är inte så dåliga heller.
Hejdå.

lördagen med Sissel

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Igår var det en helt galen dag. Vi hade nästan så mycket otur (och tur i oturen och otur i turen) som det bara gick att få.

Vi skulle ta tio-tåget till stan. Det var tjugo minuter försenat. När vi kom till stan letade vi present och festklänning. Sen skulle vi åka kommunalt (jag är värdelös på kommunalt) till Kungsholmen så vi var tvugna att leka äckliga turister och dumt fråga hur man tog sig dit. Kassörskan log sött mot oss när vi tackade så hemskt mycket för besväret. Det var bara en station så det var ingen idé att försöka tappa bort sig. Vi hittade fram och jag träffade min morfar för första gången på väldigt länge. Det kändes bra, men lite knäppt. Lite annorlunda liksom. Vi fick godis innan vi gick ner runt hörnet och köpte indisk take-away till honom. Sen vart det bråttom. Hoppade på första bästa buss mot Fridhemsplan, fann en trasig stol, hoppade av på rätt station och sprang ifatt en buss som kom upp bakom oss. Jag har inte känt mig så korkad på länge. Vi kom försent till kalaset (fint folk kommer sent) men hade en trevlig stund ändå med kakor och tårta och en liten släktträff. Efter mycket velande från min sida bestämde vi oss tillslut för att börja röra på oss runt fyrasnåret istället för halvfyra. B I G  M I S T A K E. Tre bussar som skulle komma var inställda, så vi stod där i snöstormen och frös sönder lite mer för var minut som gick och bussen inte kom. När vi väl kom fram till centralen hade vi precis missat tåget, så vi väntade på det som skulle komma nitton över. Som skulle det komma 41. 42. 43. 45. När vi kom till Västerhaninge så stod inget Nynäståg inne och väntade på oss. Vi försökte desperat ragga skjuts och förbannade SL med våra hemska gotländska svordomar. Tåget som inte skulle komma kom äntligen och vi trodde att allt var över. Tills vi stannade strax efter Segersäng pga signalfel, växelfel och tågmöte i Ösmo. Jag vet inte allt vad det var. Vi backade, åkte fram, stannade, backade, stannade. Jag är glad att jag inte skulle med båten som killen framför oss skulle. Han blev ganska mycket försenad. När vi äntligen kom loss sa rösten i högtalarna att vi gladeligen kunda fortsätta mot Västerhaninge nu. Fem sekunder senare insåg han sitt misstag.

När vi kom till Nynäs sprang vi genom snöstormen in på Kvantum och rånade dem på godis. Gick till filmkedjan för att hyra film och fick där veta att det inte gick några fler bussar hem till mig den kvällen. Inga alls. Så vi dog lite grann, förbannade allting lite till och begav oss till Nynäs Pizzeria. Klockan hade hunnit bli över åtta. Vi fick reda på att nej, de hade visst inte alls glutenfri pizza som jag fått reda på tidigare, men om vi ville gå till Kvantum och köpa degen så kunde han göra i ordning den. Som om vi orkade det. Sissel bjöd mig på kycklingspett med pommes och bearnaise. Under hela måltiden taggade vi till på att gå hem. Sen kom vi på idén taxi. Här kommer nu följande konversation. J = jag PK = PizzaKillen
J: Har ni numret till något taxibolag här i Nynäshamn?
PK: Var ska ni?
J: Sandhamn
PK: Jag kör er. Hur mycket ger ni?
J: Hur mycket ska du ha?
PK: En hundring?
J: (Ringer till Linnéa (s pappa) och frågar om det är ett rimligt pris, inte roligt att bli lurad) och fick veta att jo det var det. Tackar ja och han säger åt oss att vänta på framsidan. Han kommer inte. Är inte i köket. Ingenstans. Snöstorm. Jenny och Frida kommer gående. Hinner prata med dem en stund, ingen PK på långa vägar.
Tillslut kommer han in igen och ber oss följa med genom köket. Får man verkligen göra så, frågar jag men han nickar bara och vinkar åt oss att följa med.
Japp, där var problemet. Den lilla röda golfen satt fast i en snövall.
PK: Jag sitter fast, så ni får hjälpa mig att putta.
Jaha. Där står vi, genomfrusna, trötta, arga, på baksidan av Nynäs Pizzeria och puttar på onlinepizza-bilen. Det är så oväntat och knasigt att vi båda brister ut i ett asgarv. PK hämtar skyffel och sand och kartonger och allting, men bilen sitter fast.
S (Sissel): Det kanske är bäst att vi tar tillbaka våra pengar så får vi gå ändå helt enkelt..
PK: Jaja, såklart! Jag ville bara vara snäll och försöka hjälpa till!
Det var väl gulligt, men vi tog pengarna och började knalla hemåt. Det var hilarious.
Klockan elva kastade vi oss ner i min säng och kollade på 40-year-old virgin. Käkade godis. Sov.
Idag började vi dagen med Win a Date With Tad Hamilton. Äckliga kärlekskomedier. Underbara kärlekskomedier. Ännu mer godis. En härlig vinterpromenad och sen var det plugg för hela slanten. Nästan. Vi spelade lite kort och jag fick prata med en tysk. Det var kul. Nu har Sissel åkt. Det är inte lika kul.

Det lämnar mig ensam med matten, historian och geologin. Grejt.

lördag 20 februari 2010, kalas

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Nu drar vi till stan efter en mysig lördagmorgon med ledig. Det är dags för kalas och shopping.
Hejdå resten av världen, heja heja Stockholm.

fredag 19 februari 2010 sisselhelg

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag har snart lyssnat sönder Forever Growing Centipedes medan jag storstädat kyffet.
Nu ska jag plugga matte och geologi. Snart kommer Sissel. Eller ja, jo. Om dryga timmen ska jag möta henne nere vid båten. Imorgon ska vi på kalas hos min brorsdotter Angel-Eye som fyller tio år. Måste hitta en present också, fast jag vet inte hur det kommer gå. Ska man hitta fantasi hos mig får man kolla i mina dagböcker. Från tvåan.

torsdag 18 februari 2010 jag borde inte få ha fingrar

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Tro det eller ej gott folk, men jag har nu lyckats skada mitt andra långfinger också! Woooh, jag kan erkänna mig själv besegrad av högre makter. Hur lyckas jag? Jag kommer inte ens ihåg hur det gick till, märkte bara att jag hade fruktansvärt ont i fingret när vi kom tillbaka från turen med långskidorna. (Som för övrigt gick förvånansvärt bra och var förvånansvärt kul, speciellt mitt lilla fall rakt in på en arbetsplats med grävmaskiner och andra stora dödsmaskiner). Det är dock inte svullet och fult som det andra. Bara lite.. blått. Lila? Rött kanske. Äh, jag har ingen aning.

Ikväll är det träning, och jag är lite sådär-taggad. För det första är jag trött efter långskidorna, sen har jag skadat fingret. Sen är det fortfarande kallt ute.

Jag kan inte sluta klaga. Aldrig.

torsdag 18 februari 2010 långfärdskidor och ma-ma-mange

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag lyckas alltid göra misstaget att underskatta hur mycket tid jag behöver på morgonen. Imorse ställde jag klockan på kvart över sex, bara för att vi ska ha friluftsdag (långfärdskidor) och att det vore bedrövligt om jag skulle försova mig en sådan dag. Så, nu sitter jag här och har inte den minsta brist på tid. Jag skulle kunna lägga mig och sova ett tag till om jag skulle känna för det.

Vem vill inte det. Jag vill. Jag vill vara ledig.

onsdag 17 februari 2010 jag vill det här

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag har varit en rätt så lyckad dag, faktiskt. Förutom det där skrikande barnet på bussen. Eller, det var inte barnet som irriterade mig, utan sättet som dess mor hanterade det; skrek på ungen vad hon skulle göra men inte varför (och flickan såg ut att vara i åldern då man faktiskt inser vad som är okej och inte). Dessutom lyssnade mamman på sin iPod istället för att lugna sitt barn. Vissa personer ska borde verkligen fundera lite på vad de sysslar med.
Hur som helst, i övrigt har dagen som sagt varit riktigt bra. I korthet:
  • Gick till skolläkaren och fick veta att mitt finger kommer att vara svullet i ca 2-3 månader till, och att jag inte kommer att kunna använda det ordentligt igen förrän om ett år
  • Min efterlängtade HP And the Phoenix Order hade kommit, så jag sprang till biblan och pussade boken så fort jag fick den.
  • Lagade (återigen) en läskigt god middag bestående av kyckling, jasminris och en helt och hållet improviserad sås.
  • Pluggat både matte och geologi
  • Diskat
  • Bestämt mig för att städa imorgon
  • Längtat till helgen
Nu ska jag fortsätta plugga geologi, prov nästa vecka tydligen. Det är jag som är killen med kollen.
dumfinger, hej

kusinkväll..

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Är en lyx. Fast vi är lika trötta båda två, så det slutar väl med att vi ligger däckade på soffan när H kommer hem från träningen. Jag vet inte varför jag är så trött hela tiden. Jag kanske tar ut mig på vägen till och från bussen varje dag. Tjugo meter är inte att leka med.

I'll be fine

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag lyckades faktiskt fixa en lite roligare middag än köttbullar; en alternativ carbonara. Det blev gott, och jag ville verkligen njuta av maten. Men som vanligt så stressade jag. Vad har jag att stressa till. Ingenting. Eller inte då iallafall. Nu har jag något att stressa till eftersom jag ska till Sandra efter mötet som börjar kl nitton, fast jag vet inte, nu när jag tänker efter.

Jag kanske inte behöver stressa.
ser kanske inte lika gott ut. Men det var g r y m t

tisdag 16 februari 2010 jag vill ha dig hos mig när solen går ner

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Andra kvällen i rad jag åker hem ensam slash åker hem överhuvudtaget. Wow. Har tillochmed bestämt mig för att laga mat ikväll, fast det bli rnog lika tråkigt som vanligt eftersom jag saknar fantasi; köttbullar och makaroner. Mjölkmakaroner funkar inte tyvärr för jag har inte tillräckligt med mjölk, och att ta en spontantripp till Kvantum ensam är inte lika roligt.
En glad nyhet är i alla fall att min vän Sissel från Gotland kommer upp och bor hos mig i helgen, det kommer bli dundermysigt eftersom sist vi sågs var i somras! Helg kom hit, jag lä-lä-längtar!

tisdag 16 februari 2010 hemma från åland men ingen tid över

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Tjoho! Nu var det två dagar sedan jag kom hem. I korthet kan man väl säga att resan genomsyrades av Michael Jackson, bil, mil, fotboll, skratt och katter. Det var grymt. Jag fick sms av en helt random kille som trodde att jag var Angelica och att han kunde komma hem till mig. Jag svarade inte för det kostade en ofantlig massa pengar för en fattiglapp som mig. Hoppas han gick hem till henne ändå.
Jag spelade min första match (träningsmatch) i helgen. På X antal år. (Tvåsiffrigt). Så det gick väl bra för att bara ha tränat i några månader också. Emmaslemma har alla bilder, så tyvärr inga roligheter idag.
Amanda var här igårkväll. Vi tog en spontantripp till Kvantum och köpte nachos med ostdip. När vi kom hem låg vi och mös i sängen, knaprade på nachos och skrattade i takt till musiken.

torsdag 11 februari 2010, åland imorgon

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Sådär, nu har jag äntligen packat klart allting inför imorgon. Har kollat listan flera gånger om men det känns såklart ändå som att jag glömt något väsentligt. Det lär jag upptäcka när det väl är försent.

-Ehm, hrrm. Jag kan inte vara med och träna. Alls.
-Nehej, vad nu då?
-Jag glömde mina träningskläder hemma. Allihopa. Hela väskan.

Nu ska jag leta efter mitt försvarets hudsalva som sprungit ifrån mig. Jag behöver det dock, har gjort i två dagar. Min mun ser ut som ett torrt russin som stekts och torkats i solen i.. en vecka. Så komsi komsi, hudsalva.
Äta mat, plugga, tagga. (Jag är för tillfället väldigt otaggad. Finns ingenting i mig som vill åka iväg just nu).
Ikväll far jag hem till Sandra. Vi ska ha en bra kväll tillsammans. Hoppas de har godis hemma, höhö.

Jag är för övrigt galen i Regina Spektor nu. Eet, jag vill äta upp den!

he took a step, but then felt tired

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Nu är jag klar med allt. Förutom fejjan (där jag hängt hela kvällen), Harry Potter och duschen. Och packningen.
Jag måste packa inför Åland. Vill inte. Någon kan komma hit och packa åt mig. Ja, det låter kalas. Jag vet att du vill. DU.
PS. Jag vet inte hur många gamla kontakter jag har tagit upp ikväll. Rekord människor! DS.

cause I've been waiting for you for so long

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

There's someone I've been missing
I think that they could be
The better half of me
They're in their own place trying to make it right
But I'm tired of justifying

onsdag 10 februari 2010, checkcheckcheck

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jää. Äntligen är historiaprovet avklarat. Nu har jag tid till annat. Har inte superkoll på provschemat, men det lär väl dyka upp något nytt snart. (Matteprovet kryper sig närmare, in genom huden vill den).
Just nu är jag uppkrupen i min säng och skriver packlista till träningslägret på Åland i helgen. Jag har aldrig varit på träningsläger. Vad har man med sig? Höhö.
Förresten, nu har jag bestämt mig för vilka glasögon det blir.
De där. Miaum.
Nu ska jag mysa med matten. Vi ska ha så mysigt. För jag har naturgodis också.

söndag feb. 7 2010

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag har jag pluggat sönder min själ. Just nu har jag så mycket datum och personer och resor och platser inuti mitt huvud att det inte finns plats för något mer. Eller jo, lite matte kanske. Men inte mycket, det märkte vi tidigare ikväll.
Åh, vad jag älskar prov.
Amanda är här. Vi ska somna till någon mysig låt, typ Olas Unstoppable, bara för att han sjunger om mig igen. Eller varför inte Dolph Lundgren. Bara för att han är så. Han. Dolph.
Igår var jag hos kusin. Vi hade inte mycket till liv men idag klippte hon mig. Snagg, kind of. Sådär som i femte klass när jag snaggade skallen. Så är det nu.
Here we go again.

HJäLP MIG!

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag ska köpa nya glajjor. Hjälp mig folk. Jag har ingen aning om några ens passar, så hjälp till nu. Säg två stycken.

your hair was long when we first met

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

onsdag 3 februari 2010 inte utan mina converse

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Härliga eftermiddag! Ligger hemma i sängen och tycker synd om mig själv (eftersom ingen annan verkar göra det). Halsen bara svider och gör ont hela tiden ovh huvudet tar död på mig. Jag hoppas för Linnéas skull att hon kommer hit ikväll. Med ostkaka. Då kanske jag blir frisk.
Ligger iallafall och kollar lite skor för tillfället.. Magnus mammas arbetskamrats nånting nånting jobbar med converse-nånting och kan fixa billigare converseskor. Jag tänkte först ta de här
Hur länge jag suktat efter dessa har jag ingen aning om. Kommer ihåg hur jag och Virginia gick in på SODA (?) där vi såg dem för första gången. Vi vart lika kära båda två. Hur som helst, det blev inte dem den här gången, så nu kör jag på säkra kort istället. Det får bli likadana som mina tidigare
Hej jag heter Nathalie och är galen i converse. Det är precis som Magnus Johansson en gång sa; ett nytt par varje år.

för en tid som bara går och aldrig kommer igen

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag förstår det inte. Allt vi gått igenom, allt vi sett. Hur kunde det bara försvinna, liksom över en natt? Ingenting kommer någonsin bli som det var förut. Ena sekunden saknar jag dig, andra sekunden känner jag ingenting. Du har samtidigt gjort så mycket ont, men som jag nog lite grann har förlåtit nu. Eller har jag det? Är jag så rädd att förlora dig igen, att ingenting annat spelar någon roll?

Jag vill träffa dig igen, men hur ska det gå till? Jag önskar att jag kunde vrida tillbaka tiden, just i det här avseendet. Jag önskar att vi kunde gå två år tillbaka, och börja om igen.

Eller behöver vi gå längre bakåt i tiden? Var sattes de första såren?
Kom tillbaka

abrakadabra

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Linnéa kom hit med B&J och väldigt bra gossip förut. Nu har hon gått till rummet intill för att fira hennes pappas födelsedag. GF för mig. Grattis till honom.

Jag har iallafall pluggat lite matte,men om det har gått bra eller inte kan diskuteras. Äsch, jo det är klart det har. Nu är det bara historian kvar. Jag kanske ska spola ner den i toaletten. Den lär ju bli en ny ursäkt iallafall.

-Eh, Pär. Tyvärr kan jag inte göra provet.
- Det är klart du kan! Varför skulle du inte kunna, du är ju bäst i klassen, Nathalie!
- Jag råkade spola ner boken i toaletten.. För två veckor sen.

tisdag 2 februari sjukstuga

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Det här är inte roligt. Jag är sjuk. Ont i halsen, huvudet och hela kroppen värker. Jag kan inte koncentrera mig på någonting, förutom att jag inte kommer kunna känna någon smak av vad jag äter. Fast jag kommer väl inte äta
heller, eftersom jag bara mår illa hela tiden.

Det var bara för att vi hade argumenterande tal idag som jag pallrade mig upp ur sängen imorse. Inte nog med att jag har drömt mardrömmar om det hela natten, jag kunde inte sova klokt heller. Men hur som helst, jag tog mig till skolan och jag framförde talet - varför glassen ska vara billigare på sommaren. Och det gick väl bra. Om man bortser från minnesluckorna, upprepningarna, och viktiga delar av talet som jag inte nämnde, som till exempel alla motargument. Annars var jag lätt bäst i klassen. Av oss alla sju.

När jag väl genomlidit detta satte jag mig på bussen hem. Nu vill jag bara vila, men jag är så dålig på att sova mitt på dagen, det spelar ingen roll hur dåligt jag mår. Så jag antar att det har sktapats ett lysande tillfälle för mig att läsa ut Harry Potter-boken, plugga historia, plugga matte.. Jag borde verkligen plugga matte. Alltså, verkligen. Men när Linnéa har slutat så kommer hon hit och pluggar matte med mig, och jag hoppas verkligen att hon får med sig en ostkaka. För sprutgrädden står här hemma hos mig och väntar.

Sen ikväll kommer kusin över och gör mig sällskap över en film. Det stavas underbart.

Ge mig en trollstav, eller Madame Pomfrey, så jag slipper må såhär bedrövligt. Jag hatar att vara sjuk. Förkyld. Dålig.

Ni fattar.

måndag 1 februari 2010, avkoppling.

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Så. Nu tar jag det lugnt för första gången på över en vecka tror jag. Just nu mår jag bättre än jag gjort på länge, även fast jag har ont i halsen och huvudet dunkar. Jag ligger i sängen, lyssnar på Death Cab For Cutie och bloggar i lugn och ro medan jag väntar på pojken som står i min dusch för tillfället. Vi har precis ätit middag, (lagad av mig) och jag kan utan att ljuga säga att det var riktigt gott. Det godaste jag någonsin lagat. Jag skulle kunna skryta här, men jag är inte på skrythumör idag. Jag vill bara ta det lugnt, varva ner lite, andas. Har pluggat matte och svenska idag, imorgon ska jag hålla argumenterande tal på svenskan, men om vad avslöjar jag inte förrän imorgon. Det är grymt. Matte C är snart slut, och jag plu-plu-pluggar timmar varje dag. Alltså förtjänar jag att bara få ligga här i min dubbelsäng och vänta på min pojkvän som förövrigt kom hem från fjällen igår. Det har varit lite tomt.

Kanske att jag lyckas lura till mig en massage?

Min räddare, tror jag..? Hoppas de funkar. Goda är de iallafall.