körkort!

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Fixade körkortet idag. Glädje! Firades med pepparkaksbak (nytt försök, förra blev ju sådär) och julmust. Jag har ätit alldeles för mycket pepparkaksdeg dock, känner hur min mage bara sväller. Körkort alltså. Kan inte fatta riktigt, som en dröm typ. Som jag har väntat och längtat efter den här dagen, och den är redan över.

På lördag ska vi åka och kolla på en soffa, är riktigt sugen på att köpa en soffa nu. Jag och Hanna är riktiga soffgalningar atm. Imorgon efter jobbet ska vi till lägenheten och börja måla, känns skönt att få komma igång.

mot IKEA och vidare

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag ska jag och Hanna till Ikea för att inhandla lite nytt till vår nya lägenhet. Sjukt bra. Vi har fått låna en bil, vilket är sjukt bra, det enda problemet som kan vara är att den är sjukt liten. Men det blir ändå bra, sjukt bra, för vi ska handla nya möbler. Jag kan inte förstå det, en egen lägenhet. Egna möbler. Måste även passa på att tacka min farmor som hjälper mig ekonomiskt med den här biten.
På torsdag är det inflyttning som gäller. Ganska nervöst, och ganska stor klump i magen. Jag vill inte flytta härifrån, men jag måste som sagt flytta någon gång. Lika bra att flytta till en trea på Fridhemsplan.

Skrillex - Cinema

Skrillex - First of the Year

Lonely Island ft. Justin Timberlake - Motherlover

Fridhemsplan

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Igår var jag och Hanna och skrev på kontrakt för lägenheten inne på Fridhemsplan i stan och redan om en vecka är tillträdesdatum. Hanna bombarderade mig med länkar på soffor och tvbord och allt sånt där, men jag sov så jag var nog inte till så mycket hjälp. Första egna lägenheten med första egna möblerna. Är riktigt taggad! Men ska bli trist att behöva flytta från Sofias, trivs så otroligt bra här, vill aldrig vara härifrån.
Nu måste jag fortsätta göra mig i ordning, men förresten, jag har även lyckats ladda över första säsongen av The Walking Dead till mobilen, så nu har jag något att göra på bussen.

Mycket att göra nu inför flytten.. Rensa ut alla saker, åka till ikea, fixa och dona och greja. Skriva mig där eller fortsätta vara skriven på Gotland? Tål att tänkas på.

pendlande tankar

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Sitter på bussen på väg in till jobbet. Kollade just ut genom framrutan och insåg att det var fullt med bilar. Hur många orkar egentligen pendla? Man förlorar ju så mycket tid på det. Träffade en bekant igår som berättade att på sitt förra jobb så när han slutade kl 16 så var han hemma i princip kl 16. Jag kan inte ens föreställa mig det, vilken lyx. Men för mig funkar det ändå att pendla så här, nu när jag kunnat cykla till bussen så det tar 7 minuter istället för en halvtimme som det tar när man går. Handen nu.. det regnar ute också. Har varit några riktigt deppiga dagar den sista tiden, med regn och dimma och rusk.

Nej nu ska jag försöka sova sista biten. Hejdå.

hos virginia

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Man blir liksom så... snygg? i jämförelse med henne.

allt vi gjorde blev ett äventyr

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Igår var jag och Magnus på bio och såg "Contagion". Det var en väldigt trevlig kväll men ett stort fail från början till slut.

Magnus ber mig boka biljetter på Sergel. Jag kollar, konstaterar att det finns 24 platser kvar och jag tycker därför att det är onödigt att boka. Vi kommer in till stan 19:40, och bion börjar 20:30. Vid Stockholm Södra ungefär kollar jag igen på sf:s hemsida så att platserna finns kvar. Det gör de inte. Hoppsan, tänker jag och kollar Saga och Söder. Magnus suckar och blir lite trött på mig. Men på Saga finns det platser, längst bak till och med (!) så ja, dit åker vi såklart. Tar t-banan till hötorget och går in på biografen. Ska köpa biljetterna i en automat, problemet är bara att "Contagion" går inte på Saga. Jag hade visst kollat Söder. Där gick filmen 21:15, och där fanns det platser längst bak. Magnus suckar åt mig ännu en gång, vi bokar och jag ska betala med mitt presentkort som jag fick i julklapp för ett år sen, med 200 kronor på. Men när jag väl ska betala är kortet bara laddat med 150 kronor. Så bra gick det när jag skulle bjuda på bio. Men hur som helst, vi tar t-banan till Medborgarplatsen, och eftersom klockan bara är runt åtta så kommer vi inte på något bättre än att glida runt nere i affären och värma oss. Och jag hade lite beslutsångest över vilken choklad vi skulle ta till filmen, så vi tog två och Magnus fick bestämma.
När vi väl kommer till bion och ska gå in i salongen så kollar vi stolsnumrena. Fem och sex? Hm, skumt att de har så låga nummer längst upp. Kanske börjar räkna åt andra hållet? Ja men så måste det vara, vi kollade ju på översikten på hemsidan, båda såg ju att det var högst upp. Det första jag gör när vi kommer in i salongen är att kolla närmaste stolsnummer. 213. FAN. Vi hade bokat platser längst fram. Längst fram. Så nära bioduken det bara gick att komma. Fml. Magnus blev jättebesviken och jag blev bara arg för att jag just hade förstört upplevelsen av en bra film. Jag ville bara gå därifrån och strunta i allting, men jag stannade och genomled filmen med smärre nackvärk. Allt vi gjorde blev ett äventyr.

Idag var jag på födelsedagsfika hemma hos storebror, nu var det Rebeccas tur att fylla år. Dock kunde jag inte äta något av vad som bjöds, men det var nog lika bra det, för jag har gått upp några kilo och väger numera strax över 68 kg (!!). Ehehe. Därför är det tur att jag börjat mitt nya liv. När jag kom hem åt jag mat, sen cyklade jag en mil. Nu ska jag hoppa i duschen innan det är dags för "Gustafsson 3 tr". Imorgon är det jobb som gäller igen.

Det här köpte jag på hälsomässan igår. Female PROTEIN och en shaker. Det är asnice för det är rosa och matchar mina träningskläder perfekt.

kryssning

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag har nyligen blivit nästan-frisk, så igår när jag kom hem från jobbet hoppade jag upp på träningscykeln och cyklade ca 8 km. Idag mår jag nästan helt bra, så jag cyklade samma sträcka idag med. Har nyss ätit lunch och kollar för tillfället på "The inbetweeners" medan Sofia bestämde sig för att sova i en timme. Lika bra det, vi vill inte ha en trött tråkmåns med på kryssningen ikväll. Klockan 16:30 bär det av mot nya äventyr som inte slutar förrän imorgonkväll. Som tur är har Sofia fixat så vi kan sova inne i stan, vilket innebär lite sovmorgon för oss på fredagen. Kom just nu på att jag tänkt åka till Gotland i helgen, men med tanke på kryssningen och att jag inte kommer hem på torsdag så kommer jag inte hinna. Men samtidigt har jag skjutit så mycket på min gotlandsvisit så jag börjar få dåligt samvete. Kanske ska boka en biljett till nästa helg, ej ombokningsbar. Fan, jag är ju gotlänning. Biljetten blir automatiskt ombokningsbar.
Jag hatar i-landsproblem.



dag 1 i mitt nya liv

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Att gå till bussen på morgonen är inget hinder eftersom att jag inte har något val. Det är hemvägen som är problemet, för då är det mörkt, och vinterkallt, och man ser in i alla varma hus och bara önskar att man hade telepatiförmågan. Och bussen går nästan precis perfekt timat med min ankomst. Men eftersom idag är början på mitt nya, bättre, hälsosammare liv så promenerade jag. Och kom hem bara några minuter senare än jag gjort om jag tagit bussen. Det är den där känslan att ha behövt gått så fort att man är lite svettig på ryggen när man kommer innanför dörren (för att det är så kallt och för att man vill hem så otroligt fort) som är jobbigast, nästintill äcklig. Men jag uthärdar och är nöjd med mig själv och mina små framsteg. Övningskörde en liten sväng innan jag, tillsammans med Sofia, fortsatte mitt nya liv - och styrketränade. (Jag vet att jag planerat spinning/löpning mån, ons, fre, men en liten ändring har väl aldrig skadat någon.)

Eftersom att jag nu har rummet för mig själv då Sofia sover hos Micke så ska jag ta tillfället tillvara. Typ, gå runt naken. Bara för att jag kan. Sen ska jag se på "The Inbetweeners" innan jag somnar, annars inbillar jag mig att jag får någon slags abstinens.

ändring

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Nej nu är det verkligen skärpning. Jag ska inte lata mig, jag får ta att vara dödstrött på kvällarna men jag måste verkligen komma igång med träningen. Dock vågar jag inte springa i skogen när det är mörkt, men jag får väl springa där det är upplyst helt enkelt. Springa måndag, onsdag, fredag och styrka tisdag, torsdag och lördag. Plus promenad till och från bussen, vilket är en timmes snabbpromenad sammanlagt.

>Men fortfarande, mitt största obsticle to overcome är att äta rätt. Frukosten går bra, men lunchen är svår att få till. funderar på om jag ska äta yoghurt och müsli istället för ordentlig mat. Middagen är också okej, men jag ska börja ta mindre portioner, för jag kan äta hur mycket som helst, bara jag har tillgång till det. Så, mindre portioner och absolut inget småätande. Träning på de dagar jag sagt utan undantag (utom sjukdom), och nolltolerans mot onödigt socker. Som till exempel choklad, godis, chips, glass, kakor, m.m. Funderar på om efterrätter ska vara okej, men det beror nog på hur väl det går för mig med träningsdisciplinen.
Tyvärr är det ingen bra vecka för mig att starta på, eftersom det är kryssning på ons-tors, så det bryter lite mitt i. Men jag kanske löser det med en extra springtur på söndagen eller något, det märker vi.

Klockan är bara åtta och jag är redo att sova egentligen. Men kanske ska kolla på ett avsnitt av "The Inbetweeners"?

friiieeeennd

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

De senaste dagarna (veckorna?) känns det som att jag inte haft någon tid över. Virginia dök upp förra söndagen och överraskade mig genom att stå i köket när jag kom hem. I onsdags kom hon hit och åkte vidare till Jakob igår. Under tiden har jag hunnit vara sjuk och övningsköra och äta godis, vilket är i princip allt. Jag är sugen på att börja träna igen men det känns som att jag inte har varken tid eller ork längre, men vi får väl hitta en lösning på det också.

Igår åkte jag hem till Magnus och bara tog det lungt och tog vara på varandra. Idag när jag kom hem övningskörde jag och städade rummet enligt vårt så strikta städschema. Ikväll ska jag och Sofia ha myskväll, vilket (tyvärr) (?) innebär helgens tredje chokladkaka för min del.. Men det är ju så gott, jag vet inte vad jag skulle ta mig till utan choklad. Vara ordentligt fit, antagligen. Ehehe.

Virginia introducerade mig till en ny serie, "The Inbetweeners", som jag bokstavligt talat älskar. Den är verkligen bara så sjukt rolig. Laddar ner säsong 1-3 ATM.
http://www.youtube.com/watch?v=y_2elQKdA_I <<<----- Scener ur "The Inbetweeners"

in this river

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Virginia provar mina gamla kläder och vi lyssnar på musik som vi lyssnade på för exakt ett år sen, precis innan hon åkte till Australien. Jag är sjuk, men det gör inget. Snart ska vi handla godis och tillbringa kvällen framför en film eller flera bilder från Australien, vet inte vilket det lär bli, hehe. Finns en del bilder kvar och vi har ändå kollat till och från hela dagen.

LYCKA

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Ett par hektiska dagar har passerat; jobb 0830-17 varje dag, i lördags var det maskerad och i söndags när jag kom hem stod VIRGINIA i mitt kök (!!!!!) hemkommen från australien i två månader. Idag kom hon med båten och stannar en vecka, vann jag på lotto eller har bara min bästa vän kommit hem från Australien?!??!?!