ibland måste jag erkänna att hon är en av de koolare

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

jag glömmer aldrig bort vad du gjort

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag jobbar jag första träningspasset på DG, 15-18. Har just gjort ett religionsprov som jag nog inte vill ha tillbaka. Ikväll är det tjejträff med några av flickorna på Al Porto, sen följer Emma med mig hem för lite sovsällskap.

jag skulle ha pluggat men...

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Emma kom hit. Vi gjorde absolut ingenting vettigt. Sen gjorde vi bort oss. När vi insåg sanningen tände vi ljus, kokade te och pratade om vad som än föll oss in. Väntade på att himlen skulle lysa upp igen, men vi var nog för sent ute tror jag. Det var rätt dumt. Något annat som var rätt dumt var att jag konstaterade att det regnade, men först efter någon timme kom jag på att mitt påslakan hängde kvar "på tork" där ute på räcket. F-ail.

Nu ska jag i alla fall ta tag i skolan och plugga. Efter att jag har tvättat håret.

we are always running for the thrill of it

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

trolleri trollera..


Idag körde jag backträning med Jytte. Fick även låna lite korsett och lite shorts så förhoppningsvis är min torsdagskväll räddad.Träningen gick sådär, jag överträffade mig själv men jag mådde inte så bra. Men det var ju kul att få känna på den känslan också. Vi äventyrade även vår egen säkerhet genom att kliva in på sporthotellet för att önska lite låtar.
Nu har jag även testat ett av proteinpulvrena som jag köpte av henne. Tyvärr måste jag säga att chokladen inte var en favorit. Jag som hade hoppats så. Fast det är klart, den kanske blir godare när jag väl får en riktig shaker. Intalar jag mig själv.

Walking on a dream - Empire of the Sun

skön dag blandat med lite klantighet

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Ibland går saker bara så himla fel. Som när man upptäcker att man har glidit ifrån en tidigare väldigt nära vän, eller när man missar att ta den andra fästingsprutan, ni vet den som behövs för att den första (som kostar 350:-) ens ska vara verksam. Eller som idag, när jag åkte hela vägen till Handen för att jobba, men kommer dit och får kastat, rakt i ansiktet, att jag inte ska jobba idag eftersom vi stänger klockan fem. WTF! Ingen har sagt det till mig och NEJ det är inte mitt ansvar att ta reda på sådant själv. Och nej, jag hade inte sett lapparna som tydligen satt uppe överallt på väggarna..

Men i övrigt har dagen varit väldigt bra. Klev upp vid nio och började dagen med en promenad (försökte mig på en springtur men märkte att mina ben inte var på det humöret efter backträningen igår) och styrketräning. Solning på balkongen och några timmar senare solning nere i hamnen tillsammans med Emma och min nya favorit; mjukglass med chokladdipp. G o d var den.

påsk

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Igår skulle jag ha jobbat 12-19 men eftersom det var påskafton var det läskigt lite att göra, så jag fick sluta redan kring halv tre. Dessutom sa jag upp mig. Förhoppningsvis hinner jag nu åka ner till Gotland innan jag fyller 19, för då kostar det skjortan att åka.. (174:-). I övrigt firades påsken med pappa och farmor med lite lamm och annat gott. Vilodagen timade jag in rätt så bra, vem vill träna på påskafton, egentligen? Precis.

Idag cyklade jag och Emma ner till gröndalsviken och tvättade deras båt och njöt av solen. Linnéa kom ner och vi tog en liten tur utan flytväst. Backträningen fick fylla ut rastlösheten, och nu ska jag plugga religion. Jävla skit, jag hatar det här.

finalen

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Har just tränat, löp + styrka. Alldeles strax kommer Sandra och Kev till min lilla mattestuga för att plugga matte. Tills dess fortsätter jag knapra i mig mina välstekta kycklingbitar.
Senare ikväll är det backträning tillsammans med Iman.

DG dag 3..

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

.. har nog varit snäppet bättre än de två första. Idag fick vi ringa till varandra och öva på bokningen, sen åt jag världens godaste carbonara (som jag har gjort själv) och för första gången så slutade vi faktiskt kl 17 och inte en sekund tidigare. Efter vandrade jag och Iman upp till centrum för att leta efter korsetter; när vi upptäckte att vi skule till samma studentskiva nu på torsdag så var vi två lyckliga flickor. Därav varför vi letade efter korsetter (Moulin Rouge-tema är det ju som sagt, och jag ska lätt försöka vara den snyggaste "dansösen").

När jag kom hem tog jag cykeln och cyklade runt lite, det var asjobbigt för det fanns nästan ingen luft i däcken. Körde lite backträning i kvarnängsbacken innan jag cyklade hem igen och tränade armar och mage. Planen var egentligen att jag skulle ta en löprunda också, men klockan blev så mycket och ikväll tänker jag faktiskt lägga mig i tid. Eller åtminstone försöka.
NU: religionsboken, te och lite nötter. Rackarns! Kom just på att jag inte har hunnit fixa någon matlåda tills imorgon.. Eller ja, det får väl bli pasta med pesto. Pasta två dagar i rad är ingen bra idé, egentligen. Men, som man brukar säga; vad ska jag göra?

bortskämd och lite rastlös

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Imorse fick jag skjuts de två meter som det i princip är ner till DG, men jag klagar inte. Om det är någon som är tacksam för lite skjuts så är det jag. Jag älskar att åka bil, jag skiter i miljön; fick jag så sjulle jag bila mig genom hela livet. På lunchen gick vi ner till hamnen och jag köpte årets första mjukglass. (Jag tänker inte erkänna att det var lite för kallt för det just idag, för igår var det läskigt varmt för att vara april, så nej, det är inte för tidigt. Eller för kallt.)

Tvättstuga och träning har fyllt min dag sen jag kom hem efter utbildningen. Ingen tid över för lite soldyrkan. Imorgon finns inga planer efter jobbet, så då ska jag minsann lägga mig på balkongen eller någon annanstans där solen ser mig och sola tillsammans med Fexe.

Förresten, förut när jag var nere och hämtade upp sista tvätten skulle jag boka in en ny tvättid, tänkte att jag skulle försöka tvätta en gång i veckan, så jag inte får mördarhögarna som jag alltid lyckas med. Hur som helst, där står jag och ska kolla hur det ser ut nästa vecka, när jag ser att jag råkat skriva upp mig på den 26:e, vilket är nästa tisdag - inte idag. Idag var upptagen enligt kalendern. Tur för mig att ingen kom ner och blev arg över att någon tagit deras tid (jag hade blivit förbannad).

Godnatt

I'm not going anywhere

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Ikväll ska jag och Magnus se på "Himlen är oskyldigt blå", äta onyttigt och njuta av livet. Jag kollade Virginias blogg och såg videon till "The Lazy Song" för första gången. Jag älskar nog koreografin snäppet mer än hon.

Dag 20 - den här månaden APRIL

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

McD-jobb varje måndag 16-20.30 och lördag 12-19. Kom igång med träningen, lite prov här och lite prov där. Paddling med klassen i Ösmo simhall - förberedande inför äventyret i maj. Har hängt rätt mycket med Magnus, övningskört och njutit av att det fina vädret har gjort entré. Ahlstedts fyllde 18 år. Jag åldersnåjade. Blev sugen på att göra något ordentligt av träningen, vill inte vara så här smal. Vill vara vältränad och bitig som s-atan. Så har funderat på att köpa något proteinpulver och träna mycket mer än jag gör. (Just idag har jag dock inget sug, får se om jag ens tar mig ut på en löprunda sen..)

Återstoden av månaden gäller följande: utbildning på DG resten av veckan. Jobb. Lite släktbesök och påskfirande. Två körlektioner med körskolan. Religionsprov. Evelinas studentskiva med Moulin Rouge-tema: jag ska försöka klä ut mig till en chocksnygg, billig dansös. Dagen efter är det den 29 april vilket innebär mösspåtagning och deadline för projektrapporten.
Aprils sista dag firar jag med McD-jobb.

Dag 19 - detta ångrar jag

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Att jag stundtals varit så envis att jag missat vad som verkligen spelat någon roll.

om du tror att jag är farlig; vill du ligga med mig då?

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Har haft en KANONHELG. Det är en lycklig Nathalie som somnar ikväll. Ingenting har gått fel, allting har varit helt perfekt. Har dessutom fått en ny favoritlåt som spelas på repeat och numera är ett självklart låtval vart jag än ska.



Imorgon är det dag 1 på DG-utbildningen. Förväntningarna är på topp. Eller, egentligen har jag inga förväntningar. Förutom att jag ska lära mig något, då blir det kul för att lära sig är roligt.

kanske vill du att jag ska få längta, när du försvinner som en sommarvind

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

När det inte har hänt på ett tag så liksom glömmer man. Jag hade förträngt, det har varit så bra så länge. Jag trodde inte att det fanns kvar längre, trodde att det var ett avslutat kapitel. Naiv som jag är.
Det var svårt att känna igen det nu, fanns det där eller var det bara jag som var paranoid? Det var lättare att upptäcka förut, du var så genomskinlig då.

buy it, use it, break it, fix it, trash it

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Nu blir det lite löp bort till Sandra för ett zumbapass och lite plugg. Sen blir det lite löp hem och kanske lite armar väl hemma.

vi slår tärning om den framtid vi ska leva i

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Skolan var rätt tjill, hade ingenting att göra i flera timmar så vi satte oss ute och solade lite tillsammans med Steffe. Jag kom fram till att jag måste skaffa nya kompisar, för alla mina vänner försvinner utomlands till hösten; Emma, Linnéa och Johanna, Sandra m. familj, och flera andra. Jag kan ju inte gå och ruttna här ensam, alltså måste jag kirra nya vänner. Det är bara att höra av er på Facebook om ni är intresserade!

Härnäst väntar nog lite solning på balkongen, tillsammans med Henrik Fexeus. Är lite osäker på om det blir en springtur idag, är inte riktigt på humör, men det kan bero på att jag för tillfället är rätt hungrig. Teddan spelas för fullt och lever livet tillsammans med mig.

kom ge mig allt som du har och jag ska stanna kvar

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag har varit en ganska värdelös dag, tills jag kom hem. Sen blev den värdelös igen. Och nu är den fortfarande ganska så värdelös. Anledning? Sov dåligt inatt, fick tillbaka religionskitprovet, bokade körlektion och tid fanns inte förrän v. 17, tvättstuga och måste verkligen tvätta allt jag äger, och så upptäcker jag att alla mina byxor är borta. Och en tjocktröja. Vafan? Ge mig mina kläder tillbaka! Jag har säkert ett klädätarmonster bakom teven som kommer fram och äter upp mina kläder när jag inte ser. Jävla skit. Men jag har i alla fall tränat idag, och handlat nyttigheter. Fast nu kom jag på att jag glömde köpa nötter. Har även tagit ut alla pengar som har något med studenten att göra, så imorgon är det betalat. Lyssnar för tillfället bara på Ted Gärdestad och längtar tillbaka till min barndom, men ändå så gör jag inte det. Teddan är min bästa vän.
Pratar med mamma i telefon, klad

nittiotalist javisst

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Iphån

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Hehehehehe jag b-loggar från en iphone och jag känner mig jävligt viktigt. Planen var att jag och Sandra skulle ha en pluggkväll men det slutade med att hon pluggar religion och jag leker med hennes iphån. Jobbet var segt idag, jag hade en snälldag och bytte bort min plats i kassan mot sju timmar i lobbyn. Det var kuuuulT. Jag är phett taggad på imorgon, då ska jag träna (JAAAA). Tror tillochmed jag kör ett dubbelpass, har haft sån sjuk abstinens idag. Sen på em ska jag till Sandra för att mysa g-ärnet. Nu ska jag få skjuts hem, godnattttt.

l-ördag

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Hela morgonen har jag tittat på tecknat istället för att plugga. Prioriteringarna är på topp. Om ett tag ska jag iväg till Handen för att dra av ett jobbpass, 12-19. Jag är rätt uttråkad, vill bara övningsköra hela tiden. Har vilodag idag, så träna kan jag inte heller göra. Jaja nu ska jag gå och göra något vettigt med mitt liv.

Dag 18 - min favoritfödelsedag

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Varsågod, ni får två stycken, 16 och 18.

När jag fyllde 16 trodde jag att Virginia hade glömt bort min födelsedag, men nej då. Firandet kom en månad senare.
Jag minns inte om det var den morgonen jag vaknade hos henne och fick en slöjdgjord skylt som det stod Baker på + ett par gula örhängen, eller om det var en tidigare födelsedag, men det känns som att det var den här. Hur som helst så vaknade jag och fick det där, och trodde att det var allt. Jag sa ingenting. Tror jag. Nåja, det var sommar och Virginia ville hemskt gärna ner och bada - hör och häpna! När vi väl var där ville hon ner på stan, så vi gick strax hemåt igen. Då frågade hon om jag ville ut på äventyr och jag minns att jag svarade någonting i stil med; "vi ska ner på stan, hur mycket äventyr kan det  bli?"
Hon binder för mina ögon tar ut mig på gården, snurrar mig och virrar bort mig riktigt ordentligt, jag har ingen aning om var jag befinner mig. Plötsligt blir jag inskuffad i en bil som kör iväg med mig. Efter ett tags körande stannar  bilen och jag blir ledd in i en byggnad. Ögonbindeln plockas av och där står jag i ett rum tillsammans med mina närmaste vänner som Virginia hade ringt och fixat dit. Tårta fylld av internskämt, presenter fyllda av ironi (jag blev inte mindre glad för det) och laser dome.

I säkert fyra år har Sandra laddat för min artonårsdag. Hon hade i alla fall bokat mig sedan väldigt långt tillbaka. Jag fyllde arton på en fredag, och jag minns att det var perfekt väder den dagen. Sandra stod med bilen på parkeringen och väntade med en bacardi breezer som jag skulle ha druckit upp redan innan vi kom hem (dvs. backlura). Fick även en affisch som föreställde en igelgott och det stod "Alltid taggad!" samt ett par asfula bågar, liknade mest en ful Harry Potter. Hur som helst, fika med familjen Olsson-Eriksson innan det var dags för ombyte och fix, tydligen har vi ett pressat schema. Sandra ger mig arton plåster som hon säger att jag ska sätta någonstans på kroppen, och ja, de kommer påverka min kväll. Jaha, tänker jag och sätter dem så långt ner på magen jag kan så de inte ska synas, och de formar 18 ÅR!!!! (Anledningen till de många utropstecknen är antalet plåster). När det är gjort berättar Sandra vad de är till för; 18 st främlingar ska dra bort ett varsitt plåster - när vi kommer tillbaka ska jag vara helt plåsterfri. Vilse på söder, middag på söder med en spanjor som spelar gitarr och sjunger "ja må hon leva" på spanska och svenska och världens bästa efterrätt. Sedan var det dags att kila vidare. Upptäcker restaurant Pelikan och går dit av sentimentala själ och tar varsin öl. Sandra tvingar mig köpa cigaretter, bara för att jag kan, (även om jag tycker det är pinsamt att köpa cigaretter för det är pinsamt med folk som röker) men jag visade dock stolt upp mitt leg och tog glatt emot ett grattis. RAW Comedy Club och jag var överlycklig, jag skulle få se stand-up LIVE, och det bästa av allt: Henrik Schyffert! AAaaah. Jag tror att jag bara satt och log hela föreställningen. När vi ska gå ut får jag syn på Hasse Brontén - "hej jag fyller arton idag kan du ta bort ett plåster från mig?". Han må ha tyckt att det var en konstig fråga, men visst ställde han upp. Strax därefter ser jag Pontus Gårdinger, självklart går jag fram och ber han plocka av ännu ett plåster. Nu hittar jag inte bilderna, men det ser rätt misstänkt ut.

Jag fick inte bort alla plåster, men det gjorde ingenting. Kvällen var ändå vi.

atlantic city

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Geten fyller 19 år, g-rattis. (När Magnus ringde mig förut och frågade vad det var för datum och efter att jag svarat sa "grattis!" trodde jag att han blivit smått förvirrad och tog fel på mig och Get. Sen kom jag på att han inte hade gjort det.)

Idag har varit en dag fylld med endast plugg och träning. Jag har varit trött så har skrattat åt det mesta med de flesta. Har även insett att jag inte längre gillar att kolla min mail, för det är ändå bara mail från mig själv med rapporter skickade fram och tillbaka. Känns lika dumt varje gång det står att jag har fått mail från Nathalie Baker. Vem är hon?! Varför skickar hon mail till mig?! Ungefär så känns det.
Nu ska jag hoppa in i duschen och fräscha till mig lite innan jag sticker till Linnéa för att umgås med flickorna.
HÄJ

jeeeee

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Skolan: prov, fick tillbaka utkastet till projektrapporten. Bedömning: "väldigt bra och gedigen rapport." Var lite småfix bara, men det ska nog vara fort gjort. Hur som helst, det känns hur bra som helst att vi fick bra kritik på rapporten, jag har varit lite orolig. Fick skjuts hem av Emma, gav mig ut på löprunda, kom hem, tränade. Nu ska jag äta lite mat innan jag ska hem till Emma. Ikväll blir det plugg; rapporten, samhälle (och psykologi).

Sjuk dag

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag har det varit en helt sjuk dag.


Träffade Emma efter skolan, vi tog en promenad ner till hamnen, solade lite på en sten tills solen gick i moln, sen gick hem till henne och åt mackor. Sen brände jag en macka i deras mikro, så på med fläkten, upp med fönstret och balkong dörren, ut och hosta röken ur sig, komma in och försöka ställa allt till rätta. Hennes familj kollade lite märkligt på oss när vi berättade vad som hände. Klantigt säger några, spänning i vardagen säger jag, för såhär i efterhand så var det rätt kul.

söndag måndag

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Igår var det som sagt övernattning hos Sandra som stod på schemat. Idag var jag ledig så har spenderat tiden med plugg och träning. Ikväll är det jobb 16-20:30 som gäller. Sen om jag är en lycklig katt så kommer pojkvän och hämtar mig vid tåget.

Amanda och Martina 18 år - äntligen

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Igår fyllde tvillingarna 18 år och det såg vi till att fira. Flyt som jag har fick jag skjuts hela vägen hem så jag slapp ta 03-bussen som kom en halvtimme försent och körde helt fel, vilket var precis just vad som hände Emma.
Kvällen var en lyckad en och jag tog mig upp imorse även fast alla element talade emot det. Idag ska vi skriva projektrapport.

Resten av dagen ska jag tillbringa hos Sandra, med vår egna lilla Earth hour.

black dress with the tights underneath

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag har det varit en sån här kliv-upp-överlev-dagen-dag. Redovisning på miljöpolitiken, fyra timmar fram: projektarbete. Sen: stressa (I ONÖDAN) till tåget, åka tåg, åka buss, gå på museum och kolla nakna kroppar genom århundradena, tappa bort mig mitt i Stockholm, hitta rätt, åka hem, ner på stan med Emma, hem, äta, duscha, fixafoxa. Ikväll är det Sorundaröj som gäller - vad gör man på ett sånt? Nåväl, jag hoppas på en bra kväll.