morgonens låt: Hoffmaestro - Young Dad

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

söndag 28 mars 2010, I'll show you how to love

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Vaknade i tron om att klockan var tio (och inte elva som den faktiskt hoppat fram till). Pluggade fysik som en galning innan det var dags för träning. Fyra stycken träningsnarkomaner dök upp. Av cirkus trettio stycken.
Det är vad jag kallar ambitiöst och bra jobbat och tummen upp åt allting. Stressade mig genom hela Coop för att få en oboy-plåtburk, som man får om man köper två oboy-produkter. Jag fick ingen plåtburk. När jag kom hem var det pluggfest, fysik är ju faktiskt väldigt roligt. Speciellt när man väntar med att öppna boken tills det bara är två dagar kvar innan provet, och man känner att "Åh, vad kul det ska bli! Nu ska jag få lära mig väldigt mycket fysik nu på väldigt kort tid".

Det är det bästa jag vet. På riktigt.
Nu ska jag läsa "Till jordens medelpunkt" av Jules Verne. Den är ju bra på sitt sätt, den med.

Här finns ingen snö, ingen kyla.

Stockholmsdagar 25-26 mars 2010

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Torsdags i bilder:

I fredags var det dags för museum för NV-klasserna. Det var kalaskul, även fast solen totalsken på byggnaderna.

torsdag 25 mars 2010, Estocholmo..isch

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Nu är det stan som gäller med Linnéa! Äntligen ska jag få se Alice i Underlandet.
Äntligen Johnny Depp i 3D.

Imorgon är det dags för museébesök med klasserna. Great.

John Me - Paris

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

We broke the rules, I'm glad we got out
Had to get out again, back in with the t running light
Take this heart and make it all worth while
Don't be the last one, get out in time
Get out in time, get out in time

I won't say that I'm unhappy with you
I won't say that I don't know what to do
I won't say that I'm unhappy with you
Take this heart and make a dream come true
Take this heart and make a dream come true

Cheap hotels, we drink what we get served
This can't be anything like all that you've heard
Let's get married, put a fence round our house
Let's make some babies, leave for Paris tonight
Let's leave tonight, let's leave tonight

I won't say that I'm unhappy with you
I won't say that I don't know what to do
I won't say that I'm unhappy with you
Take this heart and make a dream come true
Take this heart and make my dreams come true

I won't say that I'm unhappy with you

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag steg upp kvart över sex imorse. Eller egentligen halv sju. Av den enkla anledningen att jag inte har den blekaste om när vi börjar idag. Vi har fördjupningsvecka och går inte efter det vanliga schemat. Det här blir bra, lite spänning i vardagen.

Antingen så vill jag att det blir vår nu, eller så vill jag åka utomlands. Jag är så trött på grå himmel och regn eller snö eller vad det nu kan komma ner från himlen. Fast nu när jag kollar ut är det ju faktiskt påväg att bli blå himmel ser det ut som. Vem vet, jag kanske har tur.

tisdag 23 mars 2010 praktikdagarna

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

..Är nu slut. Praktikplats: min storebrors webbyrå. Det har varit två kalasbra dagar även fast jag inte fått göra så mycket förutom att lära mig om programmering och databashantering. Och fått lyssna på deras snack. Daniel och Martin är nog de mest utflippade människor jag någonsin träffat. Efter klockan fyra var det helt omöjligt att föra ett någorlunda vanligt samtal med dem. Dock så satt lunchen inte helt fel, även fast jag inte ens vet vad restaurangen heter. Nära låg den i alla fall, och god mat fick man garanterat.

Jag kom till Nynäshamn runt sju, då mötte jag upp Emma för en promenad. Jag skulle inte hinna till kvällens träning men kände ändå att jag ville göra någonting, så det fick bli en snabbpromenad hem till mig. Nu har flickan precis åkt, så jag ska väl plugga lite kemi innan jag gör mig i ordning för sängen.

På torsdag är det bio och övernattning i stan med Linnéa som gäller! Äntligen ska jag få se "Alice i underlandet". Jag är en lycklig filur.

söndag 21 mars 2010 första träningsmatch

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Igår var det NHL-kväll hos kusin, med beställd mat och en massa godis. Jag somnade runt ett.

Idag spelade jag min första träningsmatch, om man bortser från den vi spelade på Åland. Det gick väl helt okej ändå. För att vara första gången alltså.

Jag lyssnar på Imperiet - du ska va president och väntar på tåget som ska ta mig in till stan och hem till storebror. Eller alltså, bussen tar mig hem till bror. Från c-terminalen. Jag ska ha praktik i två dagar, vilket innebär noll skola för vem som helst. Utom vi på NV. Vi har prov denna vecka. Vi kan aldrig ta det lugnt.

fredag 19 mars 2010 ingen middag idag inte, däremot film hos Linnéa

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag har kommit på att det finns nackdelar med sommaren också. Förutom alla de gånger man kliver på en buss och tror att man precis tagit en dusch nere i tropikerna, eller när man går hem efter en heldag på stranden och inser att man har bränt sig. På rumpan. Nej det finns värre saker.

Jag kan inte använda mitt duntäcke på sommaren, det blir alldeles för varmt. Då tror man också att man tagit en dusch nere i tropikerna, om man sover med det. Det är nog det sämsta med sommaren.

Så ikväll ska jag njuta riktigt ordentligt av att få sova under mitt duntäcke med min pojkvän.

Godnatt.

torsdag 18 mars 2010 hemmakväll med Jansson (s frestelse)

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag och Emma är precis hemkomna från träningen. Laga mat, duscha, tjejsnack och sömn står på schemat. För första gången på, kanske hela året, tyckte jag det var roligt på riktigt. Wow.
Imorgon är det fredag, sen är det vecka tolv och sen slutar vi skolan. Ja, det är ju inte långt kvar tills vi gör det i alla fall. Date med pojkvännen står på schemat - p e r f e k t - och lördagen tillbringar jag hos kusin. NHL-kväll med massa gott. Jag älskar det.

torsdag 18 mars 2010, sovmorgon hos Linnéa

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Nu sitter jag ensam hemma hos Linnéa. Hela huset är tyst, bortsett från musiken som strömmar ur högtalarna på Linnéas rum. Jag har sovmorgon idag. Det hade inte Linnéa. Jag har en kvart på mig att inte göra någonting. Himmelskt.

Här är jag och flickan jag gillar skarpt.


love is my drug, my heroine

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

myskväll med världens finaste sandra

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Hemma från träningen, nu ska jag mysa med min älsklingskusin.
Förresten, fick filmerna från tjejkvällen igår. Har inte vågat titta på dem än. Kanske måste vänta tills nästa tjejkväll, jag har hört att man blir modigare med alkohol i blodet?

tisdag 16 mars 2010

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Att solen fortfarande är igång när man kommer hem från skolan, det gör min dag.
Sitter och pluggar historia för tillfället, är smått stressad dock. Ska iväg till min kusin snart för att tillbringa natten där, sen har jag fysträning vid en tid som jag inte vet, och när jag kommer hem måste jag fortsätta plugga men det kommer inte gå så bra för jag vill ju mysa med min kusin och jag har inte den självdisciplinen att säga nej till nöjen när jag har en massa prov att plugga till.
Det är nog min sämsta sida tror jag.

måndag 15 mars 2010

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Igår fick jag veta att mina älskade, älskade Converse kommit i land. Jag fick också veta att korkskaftet beställt fel storlek. Jag har nog aldrig varit så ledsen förut. Så idag sålde jag dem till min kusin, så där har du Sandra, mina favoritskor. Varsågod. (Jag är inte alls avundsjuk på att du har mindre fötter än jag och kan ha MINA skor. Vi är ju så lika annars liksom. Jag förstår det bara inte).

Nu ska jag plugga historia, hemskt vad kul det ska bli. Ikväll, när jag har pluggat mig sönder och samman, ska jag tagga hem till Emma. Jag försöka få henne att göra något busigt med mig, eftersom vi båda har läskigt lång sovmorgon imorgon. Jag ska försöka få henne att ha OTH-maraton med mig inatt. Tror ni jag lyckas? Det tror jag. Jag är känd för min övertalningsfömåga. Dessutom gillar hon mig.

söndag 14 mars 2010 dunderhelg

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Så, nu har jag nästan överlevt en alldeles perfekt helg.
Igår fick jag och Magnus huset för oss själva. Vi (Magnus) lagade en perfekt middag och jag fick kolla på Melodifestivalen, pojken tittade till och med tillsammans med mig, perfekt.
Hela kvällen var perfekt. Förutom att jag tycker att Al Fakir skulle vunnit.
Idag riskerade vi våra liv genom att vandra på vattnet. Solen var framme och jag tror jag gillar solen, för jag kunde inte sluta sola ansiktet. När vi kom hem satte vi (jag) oss (mig) ute på verandan och drack varm choklad med vispgrädde i solen. Dessutom är årets första grillning avklarad. Lite kallt, men ack så mysigt.
Snart kommer min kusin och hämtar mig, dags att umgås med "mig själv". Vi är så jävla lika, du och jag. Jag gillar det. Vi är så grymma ihop.

min utsikt

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

lördag 13 mars 2010

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag hatar att jag alltid vaknar så himla tidigt. Imorse vaknade jag klockan åtta. Eller nej, inte ens det, jag tror jag vaknade innan klockan blivit åtta. Idag om någon dag var en sån där dag jag borde sova till minst ett eller två eller tre, som alla andra verkar göra. Men nej då. Jag vaknar innan åtta. Det är ju lagom passande också när man har en pojkvän som vägrar vakna innan klockan tolv på helger, oberoende vad han gjort kvällen innan.
Nu måste jag plugga kemi och historia. Matteprovet är avklarat men det betyder inte att man får skaffa sig ett liv nej.

Ps. Ikväll är det Melodifestivalen. Hoppas jag får kolla på det, det är ju finalen vi snackar om. Det här är varför jag kollat på programmet i sex veckor. Finalen. Hoppas att jag får. Ds.

fredag 12 mars 2010, första riktiga fredagen på länge

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Just hemkommen från Nettan. Haft en supermysig singstar-kväll med kusin och Nettan m.fl. som avlsutades med en dyr skjuts hem till dörren. Nu ska jag sova för imorgon ska jag hem till Magnus och fira ett år, som egentligen var i måndags men vi kunde inte fira då för vi hade kursprov i MaC i torsdags, så det fick bli imorgon. Var på båtmässan med Magnus och kompani idag också. Det var askoolt med stora lyxbåtar.

Godnatt.

Konserten

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

30 Seconds To Mars på fryshuset igår. Kalasbra kväll!

Bilderna är tagna från Musicstage

Emma sover hos mig ikväll, jag gillar henne

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

tisdag 9 mars 2010 linnéa sov hos mig igår

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft


8 mars; 2009-2010

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

tisdag 2 mars 2010 grattis storebror

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag fyller min storebror Robin tjugotre år. Han börjar åldras, han retas inte längre varje gång jag pratar med honom. Nåväl, någongång måste vi alla växa upp. 
Helgen har spenderats med pojkvän. Igårkväll kollade vi på "Up In the Air". En himlans mysig film. En sån där som jag skulle kunna se flera gånger om.

Nu ska jag packa. Imorgon åker jag och M till Gotland för att tillbringa resten av lovet där. Jag ska passa på att göra inbrott hos Virginia då, som för tillfället är i fjällen, och sno tillbaka min tröja och kanske min BB-väska om jag lyckas. Inte för att jag behöver fler väskor, men jag vill ha tillbaka den. Jag kan lägga tvåhundra spänn på skrivbordet, skriva tack på en post-it-lapp och hoppas att hennes råttor inte käkar upp det.
En vårbild från Gotland -08