en ganska fullt godkänd dag nurå

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag var det dags för nationella i Engelska B. Jag hoppas det gick bra, frågan är bara om det är lika bra som förra. Jag vet faktiskt inte. Skrev inte lika mycket och andra små petitesser bekymrar mig, men det är väl bara att vänta och se. Taggar till, nästa vecka är det listening comprehension.
Idag var det träning också, och kunde faktiskt vara med på största delen av den, tummen upp för det. Dessutom var det asvarmt (för att vara april och vårkväll) och fortfarande ljust vid åtta. (Det var det inte i tisdags). Så våren kommer nu. Våren är ju nästan här. Eller är den här?

Nåja, någon som är här är i alla fall Emma. Vi ska mysa med smoothie och pilla lite på mitt träningsprogram som ska lämnas in imorgon. Och! Vi ska beställa biljetter till Gotland ikväll med. G I L L A.

Johnossi

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Det var alldeles för länge sedan jag lyssnade på Johnossi. Det ändrade jag på idag. Just precis, faktiskt.

the smell of you in every single dream I dream

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Ibland snubblar man ner i groparna. De där groparna som man egentligen bara vill upp ur. Jag känner att jag behöver springa. Men jag behöver sova också, har nationella provet imorgon. Jag ska nog ut och springa.
Utan iPod. Även fast jag egentligen inte har tid.

morgonhumör

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

första träningen sedan påsk

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag är dagen med stort D. För det första for Sandra och CO till Malta idag för att spendera en vecka i vackert väder. För det andra så var jag hos sjukgymnasten igår, och han sa att jag fick träna igen. Woooh! Alltså, jag får inte vara med på den egentliga träningen, jag får göra lite mesigare övningar vid sidan om. För mig själv. I min ensamhet. Jag och min boll. Och min nacke. Helt enkelt.

Andra saker som har hänt idag (bra och dåliga) är:
Det är bestämt att Emma ska med till Gotland om två veckor.
Jag kan inte följa med till Tyskland helgen innan min födelsedag för jag ska lära mig andas bland fiskar då.
Kretsloppet var inställd. Jag och katten missade det så vi satt där och väntade på Ingen. Han kom aldrig.
Planer för valborg började dyka upp. Hoppas på favoriten.

Så, nu har jag nog taggat klart för idag. Nu ska jag leta mig ut till busshållplatsen, och hoppas på att jag kommer hem efter träningen också.

För jag vill med till MALTA, tjalalalalalaltjohej

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag heter Nathalie Baker. Det är inte många som gör det i Sverige, och jag menar, hela jag är ju faktiskt ganska awesum. Snart ska jag hem till Sandra, smälla i mig en stor m j ö l b o m b i form av tiotusen pannkakor, och crasha deras säng. Sen ska jag gå upp klockan tidigt imorgon för att umgås med mina favoritänglar, samtidigt som jag oroar mig för kemiprovet jag ska ha och att det är sista gången jag träffar Sandra på en vecka. Hon far till Malta imorgon, och tar hela familjen med sig.

Ville bara att ni skulle veta.

fredagkväll den 23 april 2010

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Äntligen fredag. Äntligen har jag börjat skissa lite på träningsprogrammet (som ska vara inne om en vecka). Äntligen är det helg, hur som haver. Jag ska festa loss med övningskörning, kusinmys, plugg, trevligheter hos Sophie ikväll, och en katt som heter Magnus får avsluta allting på söndag. Det låter kalas.

Nu måste jag dock hoppa i duschen, sätta igång lite musik och älska läget. Kanske plugga lite kemi om jag hinner också, sista provet i Kemi B på tisdag, så nu gäller det. Åh.
Jag och Sandra, i september -09, tror jag det var. Inkilningen!

söndagkväll

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Nu har Emma just lämnat mig efter en mysig eftermiddag. Vi bestämde oss för att kolla på Bambi (hon hade aldrig sett den) så jag tyckte att det var dags nu. Som tur var fick hon även med sig en annan superbra film, nämligen "Torkel i knipa". Visst att man blir rädd för riktiga skräckfilmer, men kom igen, att riva upp hela sängen på grund av en läskig scen i en animerad film.. Äh, jag gillar det.

Nu rullar Wallander; ett bra avslut på en helt godkänd vecka.

lördag 17 april 2010 lagfest

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Igår var det lagfest med temat "fotbollstrumpor i högklackat". Det var ett spännande tema.

Och...

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

... Det är ungefär nu jag får ångest över att jag inte pluggade.

lördag 17 april 2010

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Har just kommit hem från Sandra och har hunnit att välja ut kläder tills ikväll. Vilket osökt leder mig till plugg.Och kanske lite juice. Har aldrig varit överförtjust i drycken, men nu när jag har nästan 2L i kylen, så tänker jag: varför inte?

Inatt drömde jag för övrigt en helskum dröm. Det som gjorde det till en mardröm var att tänderna som jag slagit i satt alldeles lösa och jag kunde inte göra något åt det för jag var någonstans långt ifrån civilisationen. Det fanns ett vattenfall där för att demonstrera just detta.

flytnisse

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag har aldrig haft sånt här flyt tidigare. Jag skickade in mina körkortspapper i tisdags och förberedde mig då på att få vänta i minst 3 månader innan jag skulle få börja övningsköra. I dag fick jag beskedet att jag kan börja redan på måndag. Jag är så jävla grym.

Dessutom lyckades jag flirta till mig stuvade makaroner av mattanderna i dag på lunchen. Jag måste vara deras favorit. Ja, helt klart.

Det här var en hälsning från Nathalie i sängen, eftersom att jag (EMMA) sitter här och skriver allt hon vill att jag ska skriva, Lyder minsta vink. Alltid. HOST. Nej, men jag är bra. Jag är mer än bra. Nathalie avgudar mig för att jag är så jäkla bra. Det känns sjukt bäst. Men, öhm. Ja, god natt! Puss på er! :)

eftermiddagshumör

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Nu när vädret är så fint så man vill ha varenda lektion utomhus så blir jag alltid så rastlös när skoldagen är över. Så fort sista lektionen är över så börjar jag oroa mig för vad jag ska göra, resten av dagen. Tanken på att inte göra något alls ger mig en orolig klump i magen.

Därför, har jag varit duktig idag. Först var det en promenad med Emma. Efter att sedan ha testat halva min garderob så satte jag mig och pluggade matte. Det var värst vad fort man kom ifatt när man hoppade över en hel sida. Vips så har jag inget ångest över den längre.

Nu ska jag sakta börja röra mig till bussen som ska ta mig hem till Mangeponken. Kanske att det blir en promenix från bussen.

thanks for loving me

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag blev det ännu en promenad hem från skolan i vårsolen. Satt ute på trappan och läste klart historian medan jag njöt hejvilt av den värmande solen. Är jag svensk eller bara klen? Jag var helt röd i ansiktet när jag kom in. Tio minuter ute i vårsolen är allt som krävs för att jag tydligen ska få min bränna nuförtiden. Naj hu, annat var det förr det.

Snart kommer Magnus, lyckades muta hit honom med en sovmorgon och en mysig flickvän. Nu funderar jag på om jag ska fixa något att äta. Middag, alltså. I och för sig så åt jag faktiskt två luncher idag, tack vare Jenny. Men ändå så känner jag nu hur hungern smått smyger sig på.

Adam Lambert - Whataya Want From Me

it's going down

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Första dagen i skolan efter lovet var seg. Väldigt seg. Det var därför extra skönt att ta en promenad hem efter skolan tillsammans med Linnéa i vårsolen, och så passar jag dessutom på att fråga mig själv nu; kan man ha mer tur än mig?

Jag hade nämligen bestämt mig för att idag, ja då ska jag banne mig göra den där synkollen för körkortet så att jag kan skicka in de där papprena som bara har legat och skräpat i min väska sen i januari. Alltså kommer jag och Linnéa ner till AH Optik. Såhär lyder konversationen de närmaste tio minuterna:

-Hej, jag skulle vilja göra en synkoll för körkortet.
- Det ska nog gå bra, bara du legitimationen med dig. Sjuttio kronor kostar det!
-Eeh.. Just det ja. Nej, säg inte att den ligger i.. Jo, fan, det gör den. Eehm.. (Kastar urskuldande blickar på mannen som ska göra undersökningen)

-Men.. Har du inget kontokort, eller busskort eller något..?
-Jo, jag har ett busskort! säger jag, och langar fram mitt extremt slitna busskort.
- Nämen se där! Då får det här gälla som ID-kort, säger optikern och blinkar åt mig. Jag tackar så hemskt mycket, samtidigt som jag inser att det kanske är nu man plockar fram kortet för att betala. Jag börjar alltså leta frenetiskt i mina fickor och i väskan, även fast jag redan insett att det ligger i min andra jacka, som snällt hänger hemma på kroken.

-Eeh.. Aj då, eehm.. Fan. Naej.. Ahh..
Jag frågar Linnéa lite panikartat om hon kan springa över till Sandra och kolla om hon har lite pengar på sig. Medan Linnéa är borta börjar han med undersökningen och jag blir lite orolig; tänk om Sandra inte har pengar så jag inte kan betala?

Linnéa kommer tillbaka när första testet är avklarat och säger att Sandra visst inte hade några pengar på sig. (Optikern står precis bredvid och hör detta).

Fuckfuckfuckjävlaskithelvete, tänker jag och känner mig heldum. Man kan ju inte komma och köpa något utan att ha pengar. Så jävla korkad.

- Äsch, det är lungt ska du se, vi bjuder på det här. Vi överlever nog, säger optikern och blinkar mot mig igen.

Jag vet inte om det bara är jag, men hur mycket flyt får man ha egentligen? Jag har dragit ut på undersökningen i fyra månader, och när jag väl väljer att gå ner så får jag allting gratis, bara så där. Det måste vara min utstrålning som får folk på fall, och det är ju helt underbart.

Efter denna underbara stund lägger jag på brevet, och vandrar därefter helnöjd hem till Linnéa. Emma kommer förbi också, tanken är att vi ska plugga men jag lägger mig på soffan, läser tre sidor historia - och somnar. När jag vaknar får jag mat och sedan skjuts ända fram till min ytterdörr.

Betyg på dagen: Helt sjukt godkänd.

forever growing centepedes

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag och Sandra var ute och gick i nästan tre timmar. Allt som allt har jag helt säkert gått över en mil idag. Var och kikade på träningen en stund också, inte lika roligt. Jag har lyckats med att inte betala in medlemsavgiften än (senast inbetalt: sista februari). Så det måste göras. Hur som helst, efter träningen förflyttade jag mig hem till Sandra för att fika, så ja, jag fuskade och åt tre stycken kanelbullar. Aj aj aj. Fast jag har inte börjat må illa än så jag hoppas att det förblir så. Till middag fick jag grillat hemma hos dessa underbara människor.

Nu ska jag slänga mig i sängen och kolla på tv. För jag har tv nu. Alltsammans tack vare min vackra pappa. Det är tur att han är min pappa.

Godnatt.

soldagar

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Solen väckte mig imorse. Även fast klockan bara var halvelva och det här är min sista dag jag verkligen kan ligga kvar i sängen och dra mig så ville jag inte det, jag vaknade istället med ett starkt behov av att få vistas ute i solen. Alltså är det precis vad jag ska göra nu. Klä på mig, vänta på att Sandra ringer och ta en promenad i vårvädret. Tyvärr, eftersom jag har ont i halsen, så vågar jag inte kasta av mig jackan riktigt ännu. Kanske att jag får sno tillbaka min svarta vårjacka av Sandra snart.

lördag 10 april 2010, godnatt

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Nu är den här lördagskvällen äntligen över. Det var en riktig pisslördagskväll, så nu ska jag avsluta den med att krypa ner i sängen och se på tv, något som jag faktiskt inte gjort sedan jag gick i mellanstadiet. Alltså är det dags nu. Tillbringade timmar förut med att försöka fixa en ny header till bloggen men det slutade ändå med att jag hade kvar min gamla.
Godnatt.

En tripp till storstan och tillbaka

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag lade jag högskoleprovet 2010 bakom mig. Det var skönt, för det var första gången jag skrev det och det gick inte så bra. Eller det gick egentligen kalas, men eftersom det är jobbigt att förklara så säger vi kort och gott att det gick dåligt. Men det är okej, det får gå dåligt första gången. Efter att pärsen var över hann jag träffa Clarissa en ministund innan jag och Sandra satte oss i bilen för att åka och hämta Zara vid Värtahamnen. Värsta kryssaren hon är då.

Nu borde jag egentligen städa lite smått, men det är roligare att sitta framför det här beroendeframkallande objektet.

Nu ser jag nästan normal ut igen. Svullnaden har gått ner en hel del. Däremot börjar jag blir alldeles gul och blå i ansiktet nu. Hej, jag är halvkines.

en arton år gammal get ska fan firas ordentligt

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Igår fyllde vår kära Get vuxen. Åtminstone myndig. Alkislovlig. Han fixade storfest ute i storhyddan hemma hos sig. Jag som kommer från Gotland kände inte så många fler än vännerna från Nynäs, men fan vilken bra kväll. Jag brukar undvika att svära här i bloggen för det låter så ovårdat och slaskigt, men detta är ett undantag. Jag lyssnar på rude boy med Rihanna som får mig att tagga till på en remake av gårdagen ikväll, och gårkvällen kräver svordomar. Fan vilket jävla härligt släpploss. Inte för att jag kunde dansa lika mycket som andra på grund av min skada så var kvällen helt klart över förväntan. Tack Geten, det här gjorde du jävligt snyggt.

Idag när jag vaknade hemma hos pojkvän mådde jag avsevärt bättre än han. Skönt att slippa läskiga dagen-efter biverkningar, absolut. Åkte hem till Nynäs där jag träffade Clarissa nere i centrum. Vi gjorde sällskap hem till mig där vi smällde i oss lite godis (jag kan öppna munnen nu, svullnaden har börjat lagt sig). Nu har hon gått hem till Kevin. En parantes är att de har varit tillsammans i tre år, hon bor på Gotland och han här i Nynäs. Det är jävligt ballt. Hursomhelst, imorse när jag vaknade hade jag lite panik för hur dagen skulle arta sig, och att det skulle sluta med att jag satt hemma och deppade helt ensam. Nu har jag tvärtom alldeles för många alternativ.

1) Ta en tripp till pojkvän och tagga med han till högskoleprovet imorgon
2) Födelsedagsmiddag hemma hos Kevin
3) Tv-spelskväll hos kusin med grabbarna hockey. Eller jag vet nog inte vilka som ska dit, men jag antar att det är dem med tanke på att det är dem de hänger med. Jag kanske lyckas skrämma iväg alla och få Sandra för mig själv ikväll, höhöheh.
Såhär ser skadan ut idag:

jävla pissräcke

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jaha, då var man hemma i Nynäshamn igen. Kom egentligen hem igårkväll men tillbringade natten hos Sandra.
Gotlandsvistelsen var väl relativt bra. Eller nej, den var helt klart godkänd från söndagen till måndagkvällen. Efter det har det nästan bara varit värdelöst. Nästan.

Vi, jag och Magnus, hade tillbringat dagen hemma hos min vän Sissel och tänkte att klockan började bli sent och det var dags att röra sig hemåt. (Klockan var väl runt åttatiden tror jag). Vi stod utanför hennes dörr och bara småsnackade lite, sådär som man gör precis innan man ska skiljas åt. Vi kommer in på ett ganska trevligt samtalsämne (vår kompis teater om jag inte minns helt fel) så jag tänkte "det här kanske tar i alla fall några mysiga minuter" så jag bestämmer mig för att hoppa upp på järnräcket som jag står och lutar mig mot. Dock så missbedömer jag avståndet ner till det undre räcket, så alltmedan jag häver mig upp med armarna på det övre skjuter jag ifrån med ganska mycket kraft - rakt ut i luften bakom mig. Resultat: Jag flyger ner med ansiktet före i marken, med händerna fortfarande hårt hållna om räcket. Oturligt nog stod där en skoavskrap i järn eller något annat hårt material som gör ont när man kastar sig mot det. Kvällen avslutades på akuten. Fick terjpa jacket under näsan och två meter bomull uppstoppad i den.

På tisdagen tillbringade jag fyra timmar nere på sjukan, blev skickad från öron-näsa-halsmottagningen till mun-och käkcenter och därifrån ner till akuten för att röntga nacken, då jag var öm i den. Som tur var slog jag inte i tänderna så de ramlade ur, men jag ska tillbaka på återkoll om en månad för att se så inget har gått sönder inuti själva tänderna. Jag hade sträckt musklerna i nacken så fick några övningar att göra, men annars (förutom svullnaderna och jacket under näsan) så mår jag prima. Nej just det, jag är förkyld också.

söndag 4 april 2010 vårkänslorna tar över

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Gårdagen tillbringades ute hos Magnus. Vi en långpromenad med hunden och somnade ovanligt tidigt. Måste tilläggas att jag denna dag stigit upp klockan sju på morgonen, nyst som en galning och fått en stark allergitablett av kusin. Jag var nära att däcka hela dagen. Nästan det första jag gjorde när jag kom hem till han var att somna på soffan.
Sen var det påskmiddag och efterrätt som slog det mesta. Att hitta påskäggen var inte alltför svårt, och kvällspromenaden med en hund i kopplet var inte helt fel det heller. Idag åt vi frukost ute på verandan, och tog ännu en promenad. Jag kan inte få nog av solen. Vid tolvtiden tog bussen med mig hem. Var hemma i tio minuter innan jag invigde lila vårjackan med en promenad runt i Nynäs med Sandra. Hon hade sin rosa så allt var som förr.

Nu är jag hemma igen. Snart kommer pappa hit med lite mat, ska bli skönt att få tröffa farsgubben igen. Det var ju ett tag sen sist. Packa ska jag också göra, ikväll åker jag och katt till Gotland och kommer hem lagom till Getens födelsedagsferre på torsdag. Jag vet inte, men det känns som att det blir en bra vecka. (Högskoleprovet på lördag känns faktiskt inte så illa heller).

placera mig i mängden, ändå sticker jag ut

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

torsdag 1 april 2010, aprilskämtet

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag fick mitt kursmaterial till dykningskursen idag. Tagga till-känslan stiger allt mer i takt med musiken som fyller mitt huvud just nu. Snart är det sommar dessutom. Jag är dubbeltaggad, jag fyller arton om mindre än två månader. Snart smäller det ju liksom, snart är jag inte barn längre. Det spelar ingen roll, jag vill bara ha sommar, nu! Vad kul vi kommer att ha det, du vet. (Insåg att jag just blev kär. I en förbaskat skön låt. Säkert en gammal en dessutom).

Jenny och Frida fixade helt klart bästa aprilskämtet genom tiderna. Eftersom de är tvillingar så är det lätt att ta miste på vem som är vem av dem. Därför gjorde Jenny (som nu läser matte D) Fridas (som läser matte B) matteprov. Vad det var som avslöjade dem?

Uträkningarna. Läraren tyckte att de var alldeles för avancerade för att Frida skulle ha kunnat skriva dem.
Klockrenare tvillingar får man leta efter.

Det här är lite av vad som har hänt idag alltså:

Jennys porträtt av mig. Flickan är grym på att teckna

Favorit i repris

jag är inte alltid på din sida

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft