31/7-09, JAG GÖR OM ALLA SÖNDAGAR TILL LÖRDAGAR IKVÄLL

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Iklädd endast trosor och Amandas sovshorts klev jag resolut upp när klockan hunnit bli elva och lagade i ordning min matlåda tills idag. 
Första gången jag vaknade idag var dock hemma hos Magnus. Han började klockan åtta imorse, så det var bara att kliva upp klockan sex och gå de tre kilometren till busshållplatsen. Jag kom hem lite efter åtta, kastade mig i sängen och kunde inte somna förrän jag legat och rört mig oroligt i några långa minuter.

Igår var en supermysig dag. Vi lagade mat och kollade på Moulin Rouge. Jag får aldrig nog av den filmen. 
Fast första gången jag såg den var ändå den bästa.


Tallnäs augusti 2007

NMBP-VMWEW

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag tänker så det gör ont. Gjorde jag något fel? Vad hände? När tog det slut, när slutade vi minnas våra barndomsår?
Jag kommer inte fram till något vettigt svar. Om elva dagar är det ett år sedan jag flyttade från dig. Ett år sen jag flyttade från alla, från livet som vi kände det. Jag kanske bara måste avreagera mig, skriva av mig, få ur mig mina tankar. Kanske är det musiken som påverkar mitt sinne, kanske är det musiken som skriver, inte jag.
Jag kanske förstår vad du menar nu, att beroendeställningen flyttas över till den andre när den ena av oss har en annan i vårat liv som tar upp den största delen, de mesta tankarna och energin. Bleknar vi sakta bort, eller blundar vi bara? Vägrar vi se vad som egentligen har hänt, vill vi bara att allt ska vara som förut? 


"När mitt sinne rinner över, när mitt hjärta bara slår och slår
är det dig jag mest behöver, älska mig som mest då"

29/7-09, ÄLSKA MIG SOM MEST DÅ

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag visste jag inte vart jag skulle ta vägen på jobbet. Rastlösheten infann sig redan vid start och höll i sig tills jag fick stämpla ut igen. Handlade hem lite behövliga saker (chips, film och diskborste) innan jag och David gav oss ut på äventyr. En genväg blev en senväg och en inomhus-tant hötte med näven åt oss när vi genade över hennes trädgård. 

Nu ska jag fortsätta njuta av mitt nystädade lilla tillhåll. Jag är så lycklig, jag förstår inte själv varför. Jag är helt full på tacksamhet, ända upp i öronen! Smile på dig.

Nystädat
Nybäddat
Nydiskat

29/7-09, DET FANNS EN TID

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag förstår inte hur du tänker, vad du pysslar med.

28/7-09, FILMDAGS

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

The Wrestler. En Oscarsnominerad rulle. Gånger två. 

Nu ska vi se om den är så bra som nomineringarna påstår. 
Jag och älskling ska även äta upp en hel chipspåse. Tillsammans.



28/7-09, MED LIVET SOM INSATS

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Kombinationen av signalen som berättar att jag fått sms och Amanda som lämnar sängen ledde till att jag vaknade till. Somnade om, och vaknade återigen upp av skramlet av frukost som dukades fram. Amanda förbannade mig för att jag vaknat, hennes plan var att ha allting framdukat när jag väl kom upp. Återigen sådär väldans glad och tacksam steg jag upp och satte mig vid bordet. Det var en perfekt uppvakning.

Nu ska jag hoppa i duschen så vi kan kila ner till centrum och kolla glajjer till Amanda.
morgonens frukost

27/7-09, AMANDA, JAG OCH MOULIN ROUGE IKVÄLL DÅÅÅÅ

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Tiden rann iväg och plötsligt har klockan passerat tjugoett. Vi hann med två (tre) vändor till Coop, vi bestämde oss för att köpa två filmer istället för att hyra en, och handla hem hela mitt nuvarande matförråd som alltså består av lite frukost, chips, popcorn och mjölk. I stort sett. 
Tummen upp, Nathalie. Bra att du fixar allt det där med maten så himla bra, alldeles själv. 
Ouh, tjeina!

Nu ska vi hoppe i seng å sei på Moulin Rouge å Sound of music.

 Så jevle grejt me åss.



27/7-09, LET'S FORGET WE'RE RUNNING OUT OF TIME

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Igår lyckades jag med konststycket att få i mig lite tårta som jag inte tål och ingen ordentlig lunch. Det var ju lite äventyr där, admit it. 
Fick för en gångs skull skjuts hem efter jobbet, smile på mig.
Nu ska jag iväg och jobba igen. Vilket tråkigt liv jag fick helt plöstligt. Det enda som händer är ju nästan bara jobbincidenter.
Kul. Fast om en vecka är det semester igen, så då blir det lite Gotland, hockey, och äventyr med båten.
Åjagillare.

26/7-09 I WONT WORRY MY LIFE AWAY

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Bussjävlen kom aldrig imorse, så Magnus mamma fick köra mig hela vägen till min ytterdörr. Tacksam sitter jag nu hemma i lugn och ro och har ingen anledning att stressa. Än. 
Gårdagen uteslöt båten, istället siktade vi in oss på Adams hem. Fredrik och Adam kom och hämtade oss, Max kom sedan hem till A också, och ännu lite senare kom Hanna och Richard. Det blev en supermysig kväll fylld av GH, popcorn, bad (för alla utom mig), försvunna kläder. Lite över tolvslaget sjöng vi för Hanna genom telefon som fyller arton år idag. Grattis på henne. Och mitt i natten låg tre naturare och skedade i studsmattan och beundrade stjärnorna. De två andra valde att ligga rakt upp och ner, utan någon som helst närkontakt med oss andra.

Howmowfowbör.

Nu ska jag läsa lite innan jag måste kila iväg. 
Och sen hoppas jag på glutenfri tårta på jobbet idag, mwhiwhi.


25/7-09, nu går det nog lagom för fort känns det som

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag har haft en till-och-från-huvudvärk hela morgonen, ända sedan jag klev upp ur sängen imorse. Ändå bet jag i det sura äpplet (som jag inte tål) och gav mig ut, ungefär samma tid som igår. Det är bra med rutiner har jag hört.
Har även hunnit dammsuga och tillbringat lite tid med boken. Snart klar, vill bara börja med den sista boken nununu. 

I alla fall, idag ska jag med Adam och Max ut till Magnus och åka ut med båten. Härligt, hoppas bara att vädret håller i sig. Eller bli bättre skulle ju inte direkt skada. Men innan det måste jag till Coop och hämta mina inhandlande varor som jag inte kunde ta med mig ut vid stängningen igår pga av kontrollen, då jag hade lyckats slarva bort kvittot. Duktiga jag.


Jag och Magnus på Fåröfärjan

it's a first time for everything

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Måste bara tilläggas att jag har ont i handleden och är väldigt stel i benen pga. överträning för en väldgt otränad en. (Träningsvärk).

Popcorn till sen middag. 
Jag har ätit micropopcorn många gånger i mitt liv, ändå så påminner lukten mig bara om den gången jag och min storebror var ute hos morfar och poppade i hans micro, i hans kök. En enda gång.
Fan, jag saknar honom. 

24/7-09, jag tror alltid att månaden är nr 6 - hallååå

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jg funtar på att vara vaken ända tills imorgonbitti och tillbringa halva natten tillsammans med Mikael Blomqvist. Rackarns bananer att jag inte hade Luftslottet som sprängdes också. Då hade natten blivit fulländad. Eller så fulländad den nu kan bli inatt. 
Jobbat idag, kom hem runt 23. Dagen gick dock förvånansvärt fort, smile på mig. 
Har just lagt på luren till älskling, och morgondagen är redan uppbokad, tjulu. Båten tillsammans med Magnus, Max, och Adam. Helbra, gissar jag på. 

Ombytlig som jag är kommer nya favoriter hela tiden, men idag har jag inte kunnat slita mig från den här.



Nu ska jag ta några kvällsmackor och ringa upp älskling igen. 
Trevlig kväll, allesammans.

24/7-09 kortfattad uppdatering om den gågna månaden

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Ett stort glapp i uppdateringen, men datorn har inte varit min prio ett den senaste tiden. Senaste månaden, rättare sagt.
Dagen efter jag kom hemifrån Tjockholmen, dvs den 8 juli, tog jag och pojkvännen båten över till Gotland för att spendera en och en halv vecka där. För en gångs skull ser det faktiskt ut som att jag inte ska lägga upp flertalet bilder därifrån, varken här eller på min bilddagbok. Eller så kanske det kommer senare. Bättre sent än aldrig. 

De senaste dagarna har jag intensiv-umgåtts med min kusin, då vi inte setts sen ca en månad tillbaka. Igårkväll åkte hon till Gotland och kommer stanna där i tre veckor. Och snart blir det Gotland för vår del igen, då vi ska åka ner och se Nynäs möta AIK. Det ska nog bli spännande, om vi kommer ner över huvud taget.

Vaknade kl elva imorse (måste vara något av ett rekord den senaste tiden), då jag hade en lugn stund för mig själv och läste i tjugo minuter, innan jag bestämde mig för att sticka ut och ta springturen på morgonkvisten istället för till jobbet och duscha där. Det här med att springa en stund varje dag, det är något min kusin började med för att komma i form igen efter att ha fött sitt andra barn. Jag har än så länge inte fött några barn, men jag hakade på i alla fall - och upptäckte hur skönt det kändes efteråt. Jag sprang visserligen tidigare, förra året och så, men tiden försvann iochmed att jag började gymnasiet. Ska försöka lägga upp tiden bättre den här gången, så jag hinner med både och. 

Igår träffade jag Amanda, tillbaka från USA för inte så länge sedan. Vi hörde nyheten om kraschen med Gotlandsfärjorna
 och befann oss inom någon 
timme nere vid hamnen för att kolla på uppståndelsen.
Visby innerstad

TJOCKHOLMEN 5-7/7 2009

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Godmorgon. Bristen på uppdatering beror på att jag tillbringat de tre senaste dagarna ute på Tjockholmen tillsammans med Linnéa och hennes familj.
Här följer de få bilder som togs:

Linnéa är grym på vad hon gör
Dags att fixa bojstenen
Kopparödla
Vi hittade största regnbågen(arna) när vi skulle ta en tur med båten

3/7-09, STORSTADSFEBER

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Godmorgon. Linnéa är uppe och fixar i ordning sig för sin sista dag på jobbet. Om det ändå vore så väl. Själv sitter jag här i min Che Guevara-tee och låtsas som att jag också är pigg såhär tidigt en fredagsmorgon. Knappast. Dessutom har jag inte hunnit köpa hem någon riktig frukost heller, så jag får nöja mig med nachochips den här morgonoen. 

Idag bär det av in till storstaden tillsammans med pojkvännen. Havtio-tåget och taggataggatagga. Äntligen ska jag få min efterlängtade födelsedagspresent. 

SLUT PÅ EN VÄLDANS HÄRLIG DAG, EN RIKTIG SOMMARDAG

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Kvällen har tillbringats med Linnéa, vi tog en tur runt hamnen med glass i mun och såg en nakenbadare på avstånd.
Jävla, dumma stockholmare. Efter att vi insett att vi faktsikt aldrig skulle komma iväg på en spontanresa till Stockholm stryde vi stegen hem till mig och sa till oss själva att det kunde visst bli mysigt hemma i sängen med en film och lite ätbart.
Nu blir det upp till bevis, med påsen bredvid oss och The Pianist nästan insatt i dvd-läsaren. 

Godnatt gott folk!

2/7-09, SENTIMENTALIST

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Tänkte bara gå in en snabbis på datorn, mest för att skriva ett kort inlägg här innan jag kilar ut med Linnéa och Johanna. Men så kom jag in på facebook, och råkade se att Jonna Gotvik, min vän från Gotland, lagt upp ett album från deras resa i Taizé. Att känna igen mig överallt och i allt de gjorde sved till inom mig. Fast den försvann fort, när jag påminde mig om att det var jag som valde att lämna dem, det var mitt val att flytta ifrån dem och skaffa mig ett nytt liv, med nya människor. Jag kan inte klaga för att dem har varandra. jag hade haft dem också, jag hade fortfarande varit en av dem om jag inte bestämt mig för att båten därifrån för sista gången. 

Ibland undrar jag hur allt hade sett ut om jag hade stannat. Om jag inte kommit hit. 

Jag undrar hur allt hade sett ut om någonting bara hade gått fel.
Bild från Taizé juni 2008. 
Fotograf: Virginia

1/7-09, lata, lättklädda solskensdagar

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Dagens dresscodes: lättklätt och bokläsarögon. 
Hela den här dagen har varit ett enda stort slapp-moment. Vaknade vid tolv, steg ur sängen närmare två timmar senare. Och två nästan utlästa böcker. När molnen sprack upp for vi ner till vattnet och badade, i cirkus en timme skulle jag gissa på att vi njöt av den tillfälliga sommarvärmen. Lagade mat, fortsatte läsa. Fortfarande, runt niosnåret sitter vi båda nere på undervåningen och läser. Och jag som för tillfället håller på med tre böcker samtidigt bara för att jag inte har tålamod nog att hålla mig till en; Box 21 av Roslund & Hellström, Matildas sista dans, av Tamara McKinley och Den mörka ängeln av Mari Ljungstedt. Den fjärde ligger och väntar på mig i väskan; Flickan som lekte med elden av Stieg Larsson.

Jag är mitt uppe i min läsarperiod och fasar inför skolstart då den kommer få ett abrupt slut.

Snart beger vi oss återigen  ner till havet för ett kvällsdopp i solnedgången.