la la la, whatever

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag börjar jag om. Efter ett extremt långt och onyttigt uppehåll från tränigen sätter jag igång igen. Har införskaffat nya löparkläder, och jag är riktigt taggad på att komma igång. Har just avklarat ett enklare styrkepass när jag insåg att mina löparskor är på jobbet.
Jag funderar på att skaffa gymkort när jag väl flyttar till Sofia (vilket jag gör i övermorgon, söndag), men jag vet ju inte hur länge jag kommer bli kvar där innan jag får tag på något eget, så det känns lite osäkert, men vi får väl se hur det går. Jag är på jakt efter lägenheten/rum i eller i närheten av stan. Nu när jag även har fått jobb i Gamla Stan så kan det ju vara skönt att slippa pendla. Det händer mycket just nu och jag hoppas på det bästa.
Här hos Magnus (som han påpekade igår; det här är väl inte mitt hem längre) så har jag packat ihop alla mina saker så det är i princip klart. Om några timmar ska jag jobba för första gången på en evighet känns det som, men jag har bara varit ledig i någon vecka.

så typiskt mig

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Det som absolut inte fick hända hände. Jag försov mig. Men det gick bra ändå, jag hann i tid och fick ha alldeles för stora kläder. Slutade tolv, fick mitt schema, var rätt nöjd. Börjar där tioende oktober, så jag måste prata med Konsum. Men jag såg att i princip inga tider krockade, så jag skulle kunna jobba dubbelt ett tag.. Fast det ska jag inte göra, måste ju vara lite ledig också. Kan inte slita ut mig vid nitton års ålder.
Just nu sitter jag och kollar lite lägenheter/rum att hyra närmare stan. Egentligen borde jag registrera mig på flera bostadsöksidor, men det kostar ju, och jag är lite dumsnål. Jag vet ju att det är värt pengarna om jag väl får tag i något, men det är just det där om. Tänk om jag inte får tag i något? Då har jag ju kastat pengar i sjön i princip. Fast hur stor är risken för det? Åh. Jag vill att någon ringer mig och säger hej, jag har en sjukt fin lägenhet till dig. Varsågod.
Tack tack.

ännu mer godis för att stilla mina nerver

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Imorgon ska jag provjobba på Coop Nära i Gamla Stan. Jag börjar klockan åtta, så nu borde jag egentligen ligga och sova, jag borde ha lagt mig för länge sen. Men jag är så sjukt nervös så jag kan inte tänka på något annat. Jag är nog inte egentligen nervös för själva grejen, att jobba. Jag är nog mest nervös för hur jag ska komma dit, jag avskyr kommunalt. Tänk om jag försover mig, missar bussen, t-banan stannar, går sönder, blir kapat, jag går vilse, jag somnar och missar min station, dörrarna inte öppnar sig. Allt kan hända och jag är så sjukt nervös. För att allt ska hända, just i morgon. Men jag är också nervös för att jag kanske får jobbet. (Och självklart om jag inte får det.) Men jag har ju ingen lägenhet i närheten av stan som jag trodde att jag skulle ha vid det här laget, och som jag sagt till chefen på Coop Nära. Ska jag pendla? Ska jag behålla jobbet i Nynäshamn? Ska jag jobba dubbelt? (Kommer aldrig att gå men har blivit till lite av en vana efter sommaren). Jag hoppas ju verkligen på att hitta en egen bostad snart, och helst inåt Stockholm. Dessutom vill jag ha mitt körkort nu, och vill ha en bil. En liten, nätt och billig bil. Superbilen med stort s. 
Smart fourtwo
En sån här skulle verkligen passa mig helt perfekt. JAG VILL.
Imorgon saka jag hem till Magnus igen, efter att ha varit hos min bror hela helgen. Nu ska jag anmäla mig till en bostadsida och sen hoppas på det bästa.

tjejmiddag

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Sitter atm på bussen på väg hem. Haft en väldigt trevlig kväll hos Linnéa tillsammans med Julia och Johanna. God middag och gott sällskap. Kvällen avslutades med en äventyrspromenad till slussen tillsammans med Julia. Och med på väg hem menar jag på väg hem till Daniel. Nu dör mitt batteri snart så måste säga hej och godnatt, bilder kommer på Facebook bla bla bla. Godnatt.

tjejmiddag

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Sitter atm på bussen på väg hem. Haft en väldigt trevlig kväll hos Linnéa tillsammans med Julia och Johanna. God middag och gott sällskap. Kvällen avslutades med en äventyrspromenad till slussen tillsammans med Julia. Och med på väg hem menar jag på väg hem till Daniel. Nu dör mitt batteri snart så måste säga hej och godnatt, bilder.kommer.på Facebook bla bla bla. Godnatt.

äntligen fredag

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Efter en lång vecka av hårt arbete och slit har det äntligen blivit (och varit) fredag. Direkt efter jobbet kastade jag mig på bussen in till stan, där det vankades födelsedagsmiddag på Mongolian BBQ. Jag bokstavligen åt tills jag inte kunde andas utan att det värkte i hela kroppen. Resten av kvällen spenderades hemma hos storebror. Jag somnade när jag skulle plugga körteori, men när jag väl skulle sova så gick det inte. Och nu är klockan fyra. På morgonen.

Om ca en vecka flyttar jag hem till Sofia i Ösmo. Det är bara tillfälligt för jag ska verkligen hitta ett eget ställe. Jag måste hitta ett eget ställe. Jag är nitton år, jag kan inte bo inneboende hos folk resten av mitt liv, men just nu känns allt bara så hopplöst. Men, prio nr 1: KÖRKORT.

mo ves li ke jag ger

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

De senaste dagarna har varit ohälsosamt onyttiga för mig. En chokladkaka varje dag, chips, läsk, godis, naturgodis. Snart rullar jag fram, se upp för mig. Nej, snart flyttar jag ner till Ösmo och då ska jag skaffa gymkort där. Då ska jag träna varje dag och blunda för varenda chokladkaka jag går förbi. Jag ska äta så mycket nyttigt att jag inte kommer vilja äta en enda onyttig sak. Idag fyllde Magnus 19 år, så efter att jag ätit mig illamående på gammal belgisk choklad på jobbet åt jag mig spyfärdig på förrätt, varmrätt och efterrätt hemma hos Magnus mormor och gotländske morfar. Nej, efter ikväll är det slut med allt detta ätande. Mitt första mål efter denna svacka är att inte äta något onyttigt mån-fre. Och träna. Och vardagsmotionen får man inte glömma.
Nu ska vi kolla på Modern Family. Och äta chips (om det finns några kvar).
Godnatt.

vart jag mig i världen vänder

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag är planen att jag ska ta mig till Daniels jobb för att hämta mitt cv och sedan dela ut det i butiker lite var stans här i Stockholm. Därefter ska jag försöka hinna träffa Magnus och sedan Viktor och sedan köpa en present till min brorson som fyller år. Kan ju tilläggas att jag är väldigt dålig på att köpa presenter, men vi får väl se. Det blir förhoppningsvis bra.

jobb och bor hos bror denna vecka

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag har jag jobbat med Meetmasters igen. Denna gång var det på en teater och det var riktigt kul. Mer finns nog dock inte att säga. Godnatt, sov gott.

lata dagar

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

De här senaste dagarna har jag bara tagit det lugnt. Eller inte bara, men så lugnt som jag tagit det nu har jag inte gjort på hela sommaren. I lördags efter att jag kom hem från stan var det Freja och bartömningen gjorde succé i år också. Hela söndagen kollade jag bara på One Tree Hill och i måndags tog jag morgonbussen till Linnéa och hade en ordentlig frukostdate; mackor, ägg, juice, yoghurt, alla sorters pålägg, melon, nektarin, osv. Resten av dagen hängde vi mest och försökte göra chokladrutor men det blev så misslyckat. Vi fick hälla upp "kakan" i två matlådor och ställa in i frysen innan vi kunde äta dem, och inte ens då var de okej. Vi åt dem mest för sockrets skull, vilket jag märkte när jag var på jobbet (konsum) sen från 1645-2130. Jag har nog aldrig mått så illa efter att ha ätit något. Det var verkligen det vidrigaste. Nåja. Kunde inte komma hem igår då ingen kunde hämta mig, så jag fick sova hos Linnéa (vilket jag i och för sig inte har något emot). Vi kollade klart på The Blind Side och hade en trevlig kväll.
Oskar Linnros på Gröna Lund i torsdags
Sallad á la Carlzon


Nu ska jag strax röra min inåt stan. Jag tänkte att det vore bra om jag kan sova hos min bror inatt så jag slipper åka till stan imorgonbitti eftersom jag börjar kl 10. Sen slutar jag klockan 23 så vore toppen om jag kunde sova kvar i stan til torsdag. Sen kom jag på att Vildes kalas är på fredagen, så det vore ju toppen om jag fick stanna kvar tills då. Sen kom jag på att jag åker ju till Uppsala på lördag, så det vore ju toppen om.. Ja, ni förstår. Så nu har jag alltså packat väskan för en vecka och jag har precis insett att jag inte har några linnen eller vanliga tröjor. Fick panik och funderar på om jag ska shoppa när jag kommer in till stan idag. Det ser nog ut som att jag måste det. Både strumpor och tröjor, för jag har inget utav det.
Jag vill ha nya kläder. Jag ska rensa ur min garderob (läs flyttlådor) och slänga det jag inte använder, så att jag faktiskt måste köpa nya kläder.

Nu ska jag kasta i mig några mackor innan jag kastar kläderna och beger mig in mot stan och nya äventyr. Hoppas att jag hinner få över lite Kent till mobilen också, så jag har något att göra i en och en halv timme. Ciao.

goldwell

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Kom hem för inte så länge sen. Det gick bra att jobba, att ha hand om garderoben var inte speciellt krävande. Förutom när jag slängde nummerlappen, då blev det lite jobbigt. Men inget som inte supernathalie klarar av! Nu är det dags att sova, godnatt.