rastlös

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Imorse vaknade jag strax efter tio och insåg att jag hade hela huset för mig själv. Jag gick ner, gjorde i ordning frukost och kollade tre avsnit av One Tree Hill, har just börjat på säsong tre och är fast. Jag skulle kunna fortsätta kolla tills någon kommer hem och avbryter mig, men istället bestämde jag mig för att passa på att träna, nu när jag ändå är själv. Så idag blir det ett riktigt träningspass, inte som det misslyckade häromdagen. Tänkte börja med att köra idioten nere på ängen. I eftermiddag ska jag in till Nynäs för att kolla vilka tider jag fått på konsum, samt ta mig till Destination Gotland och berätta att jag troligtvis inte ska flytta till Malta.

Äventyr i Uppsala

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Igår åkte jag till Uppsala och hälsade på Sofia. Vi hittade henne i en rondell, så jag tackade för skjutsen och klev ur. Deras grupp (Gubben i månen) var på uppdrag; de skulle göra någon film av något slag, så jag följde mest med där och försökte få ett ord eller två med Sofia så fort tillfälle gavs. De byggde en tidsmaskin och dansade i roliga, vita dräkter och jag stod och kollade på. Nollning verkar vara en rätt så kul grej. När Sofia väl tyckte att allt var klart så gick hon och jag på en långpromenad genom halva Uppsala, nästan så vi gick vilse. Men på vägen bestämde vi oss för att gå på bio och samtidigt äta Ben & Jerrys. Men när vi kom hem och insåg vi att vi aldrig skulle hinna. Vi köpte därför B&J's, gick till videobutiken och hyrde "Coco Chanel" och var väldigt nöjda med det. En väldigt bra kväll, och dag.

Ibland blir det inte som man tänkt sig.

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag har det verkligen inte varit min dag. Den börjar bra; jag vaknar innan Magnus - som jag alltid gjorde förut, innan jag började jobba. Solen skiner, jag äter frukost ute på altanen, läser klart "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann", njuter, äter lunch och njuter lite till. Strax efter lunch beger sig hela familjen Olsson-Fredriksson och jag iväg in till stan för att göra ett litet släktbesök som även det är mycket lyckat. Jag hade väldigt trevligt jag med, men en stund satt jag där och tänkte mest på allt det där som jag aldrig haft.
Hela vägen dit och tillbaka återupptog jag läsandet av "Nyckelfågeln som vrider upp världen", vilken är en väldigt konstig bok som jag haft ett kortare uppehåll från. Nu är jag mer inne i boken än någonsin.
Sen börjar dagen gå fel. Tanken är att vi ska äta kyckling till middag en timme efter att vi kommit hem, vilket innebär en springtur för mig och fiske för Magnus. Men Magnus sticker iväg med min enda chans till musik, och kyckling som vi tänkt äta existerar inte, det hade skett ett missförstånd. Så jag sitter här och gör mest ingenting tills maten blir klar; bakad potatis med tillbehör. Inget fel i det dock, det var väldigt gott. Men sen försvinner Magnus ut för att fiska igen och lämnar mig, igen. Men innan han försvinner säger han att det finns ett par hörlurar jag kan låna, men om de fungerar eller inte har han ingen aning om. Men det duger bra, tänker jag och beger mig upp till övervåningen. Efter ett tag kommer jag dock på att jag måste ju ha min mobil för att ha musik, och den har jag ju glömt att ladda. Såklart. Laddar den lite och förbannar mig själv. Testar hörlurarna och inser att bara högra örat fungerar. Äsch, det spelar ingen roll. Tänker att det går nog bra ändå ska jag se.
När jag sprungit en sisådär 100 meter inser jag att det inte går så bra. Ljudet är kasst och hörsnäckan sitter inte på plats. Dessutom hör jag mina andetag mer än jag klarar av och blir därmed rätt sugen på att ge upp redan där och då. Och inte nog med det, min hårsnodd som jag vann på Gotland har blivit dålig så mitt hår trillar ner i ansiktet och nacken och halsen och klibbar fast mot svetten som redan börjat rinna för att det är så förbannat varmt. Nej, inte varmt. Det är fuktigt. Men hur dålig idé det än var att ge sig ut att springa just idag så fortsätter jag, och hatar mig själv och allt annat mer och mer för varje steg jag tar. Planen var från början att springa två varv, men jag inser snabbt att det idag bara blir ett. Kommer hem och gör ett försök till ett träningspass men är bara för arg. Och inte arg på ett bra sätt, ingen peppande ilska utan bara en nedbrytande ilska som inte gör annat än förstör. Så jag gav upp efter 50 situps. Bestämde mig för att ringa några samtal men det gick som det gick. Ingen av de fyra personer jag ville eller behövde prata med svarade.
Pratade dock lite med Sandra idag och kanske blir min flytt till Malta inte av, för vi har insett att vi ser lite olika på den här au pair-grejen. Eller så kanske vi inte gör det och jag faktiskt flyttar. Eller så blir den inte det, och jag bara åker dit på semester. Eller så kanske jag bara stannar i Sverige.

Dessutom har jag insett att jag är extremt rädd för att bli gammal. När jag blir gammal ska jag bli lika häftig som Allan Karlsson, annars får det vara.

första lediga dagen

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Har hittills spenderats med solning, läsning, teoritest (som ännu en gång genomfördes med glans) och yttre och inre säkerhetskontroll av bilen. Börjar ladda ordentligt nu inför uppkörning och teoriprov. Hoppas bara att jag kan köra lite mer privat nu när jag är ledig (läs arbetslös) så jag slipper betala för ännu fler körlektioner. Det känns liksom som att jag i princip är färdig nu, bara lite finslipning kvar, samt att "komma iväg", alltså inte få motorstopp i korsningar osv. Jag vill verkligen ha det där körkortet.
Hur som helst. Ikväll hade jag tänkt ge mig ut på en löprunda och därefter köra ett träningspass, första sedan jag var på Gotland. Det ska bli riktigt skönt att få ladda om ordentligt.
Hejdå.

carlzone och jag

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Gårdagskvällen spenderade jag med Linnéa. Vi (jag) åt godis och pratade oss igenom hela kvällen. Imorse var det dags för körlektion och den här gången fick jag köra omkring i Brandbergen. Min körskolelärare säger att jag i princip är klar för uppkörning och att det är dags att jag sätter igång och gör några av testerna som jag nu köpt, så nu när jag kom hem ikväll och efter att Magnus stuckit iväg för att fiska så bestämde jag mig för att göra ett. Och se där, har inte pluggat någon teori sedan i vintras, men jag klarade provet. Nu är jag verkligen nöjd med mig själv och fick just tillbaka lusten att dra iväg på en löptur, men det är kolsvart ute så det får vänta tills imorgon. Imorgon ska jag förresten jobba på DG 9-12, sjukt jobbig dag.

Nu ska jag hoppa i duschen, sen ska jag vänta på att Magnus kommer hem från sitt fiskande så vi kan se på King's Speech (som jag somnade till för några kvällar sen, jag är nuförtiden en väldigt trött en).
Den här killen är min nya idol. Han dansar som en gud, och till bra musik dessutom. Han är bara så sjukt kool. Jag är inte den som blir avundsjuk, men nu blir jag det. Jag vill vara han.

personalfest osv

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Att DG-festen skulle bli lyckad hade vi alla räknat med. Men kanske inte att den skulle bli såhär lyckad. OS-tema och självklart hamnade man i bästa laget. Älskar att chefen kan bjuda på sig själv och springer in med en egengjord OS-fackla - gjord av papper. (?) Mitt lag kom på andra plats och vann en träkub. När kvällen var över på terminalen fortsatte vi hemma hos Camilla och hela dygnet vart i princip perfekt. Jag har inte sovit något i natt, men trots det har jag inte varit överdrivet trött idag. När jag kom hem kollade jag lite på OTH innan jag och Magnus tog oss en tur ner till bryggan för lite fiske för hans del och solning för min del. Även fast det var höstkallt och inte alls solningsvänligt så lyckades jag somna. Nu är jag lika pigg som vanligt. Alltså som vanligt innan denna sommar, för de senaste månaderna har jag varit en vandrande zombie som kunnat somna närsomhelst, varsomhelst.

Imorgon är det jobb på konsum som gäller, men kvällen ska spenderas hemma hos Linnéa som jag inte träffat på evigheter. Vi kommer ha det bra, om jag överlever hennes mördarbacke, det vill säga.
Idag blev jag förresten klar med OTH säsong 2, så laddar upp inför tredje nu. Åh, jag lever mitt liv genom serier.

Att vara sentimental

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Att vara sentimental är inte det lättaste. Jag skulle rensa bland mina saker som står hos Patricia idag, för att jag ska få med mig allting till Gotland i en bil och på en resa. Det gick inte så bra. Jag lyckades slänga en tröja och en skokartong, utan skor i. Jag fick med mig ett par skor och en tröja hem. I väntan på bussen hängde jag på Jysk istället för ute i spöregnet. Jag åt en vit choklad och läste "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann". Den är bra och rätt så rolig. Magnus är en katt.

en ledig dag i mitt sommarliv

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

På en ledig dag finns det massor av saker jag skulle vilja göra. Men idag ser min lediga dag ut som såhär:
  • Upp kl 06 för körlektion 0745
  • Sola lite, läsa lite, somna lite
  • Hem, latlunch bestående av en kall korv och ett glas mjölk (jag kommer bli hungrig alltför snart igen)
  • Väntar på att Emma ska logga in på skype

Sen ska jag sola ännu mer, samtidigt som jag skriver dagbok. För nu ska jag - efter ett uppehåll på ca två år - börja skriva igen. Har köpt en ny dagbok och allt. Nu är det dags.

några dagar på gotland

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Galenskap, myskväll på g:a masters, B&J's osv. Två riktigt bra dagar har vi haft på Gotland. Tack kompis, vi är rätt så tunga tillsammans.

ett bröllop och så vidare

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Min bror och hans fru Rebecca, nygifta och happily ever after. Riktigt fint bröllop, jag grät och var lycklig

Bättre brorsbarn får man leta efter, ni är helt underbara


Hårfix inför bröllopet

Klänningen och skorna


Dagen efter hittar vi en pigg Nathalie

Och såhär hungrig var jag. Det blev en väldigt god och trevlig lunch inne på Trädgår'n

ingenting jag säger spelar längre någon roll

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag önskar att livet kunde vara lätt. Ni vet, så man slipper bekymra sig om saker. Att man slipper ha en grop i magen, slipper känna att man hatar någon som man borde älska. Eller man älskar personen, men ibland är personen så dum i huvudet, blir en helt annan människa, och den människan älskar man inte och har aldrig gjort. Den människan vill man bara ska försvinna, dö för alltid och ta med sig alla minnena som gör så jävla ont.

Visst du kan skratta och låtsas som ingenting

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Tiden går så sjukt fort. Det känns inte som alltför länge sedan som Linnéa och Emma anordnade en surprise-grillkväll till min nittonde födelsedag, ändå är det snart tre månader sen. Det är ett halvt halvår.
Jag minns inte min första riktiga dag på DG, men jag minns de flesta gånger jag tagit mig till och från jobbet. Och alla timmar på jobbet. Den här sommaren har jag knappt gjort annat än jobbat, den enda tid jag har haft över till att lyssna på musik och vara för mig själv har varit på väg dit och tillbaka. Galen i dig, hon är flickan och where them girls at är låtarna som alltid kommer påminna mig om sommaren 2011; morgnarna, nätterna, jobbet, människorna jag träffat och sakerna vi sagt, gjort och skrattat åt. Jag har knappt hunnit träffa min familj eller ens haft tid att känna efter eller älska. Jobb har försummat folk i min närhet, men gjort är gjort. Snart är det höst och vem vet vad som kommer hända.

Just nu är jag på Gotland för att umgås med familjen och förhoppningsvis en del gamla vänner, om tiden räcker till. Jag måste välja med omsorg, vilket stör mig. Jag vill kunna göra allt, träffa alla och uppskatta varenda minut av livet. Älska de jag vill älska, klippa bort de som inte förtjänar mig och fortsätta vara ung resten av livet.

Nine: Two favorite songs.

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag vet inte om jag har någon favoritlåt. Det liksom varierar, från dag till dag och humör till humör. Men just nu give me everything och snälla bli min. Eller alla Maggios låtar. För Maggio är bäst.

Eight: Three turn ons.

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

- Johnny Depp.
- Snygga människor.
- Mig själv.