Årsresumé 2010

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Året började perfekt. Jag firade nyår hemma hos Adam tillsammans med Magnus och våra vänner. Andra året på gymnasiet, det flöt på ganska bra. Så mycket snö som kom den vintern har jag aldrig tidigare skådat. En ny upplevelse för en inte så världsvan gotländska. Mars kom, och vi firade ett år tillsammans samtidigt som mamma fyllde femtio. Två månader senare var det min tur. Jag minns min artonårsdag så väl, jag minns den som igår. Jag vaknade på morgonen och kände mig lite som en ny människa. Nja, men nästan i alla fall. Jag gick lycklig till skolan där jag fick den största bukett rosor jag någonsin sett och vit choklad av Magnus och blev födelsedags-sjungen i C3. Dagen flöt på väldigt bra, fint väder var det också. När jag slutat sprang jag ut till parkeringen där min kusin stod med bilen och väntade tillsammans med L-E. Så fort jag kliver in i bilen får jag en xider watermelon som jag blir tvungen att dricka upp innan vi kommer hem. Ett paket som innehåller tomma, silvriga harry potter-bågar och en affisch på en igelkott med texten: "Alltid taggad!" Stämmer så bra, du känner mig alltför väl. Vidare in till stan efter ett snabbt födelsedagsfika. Irrade runt lite på söder innan vi hittade rätt, fick middag, efterrätt och ännu en födelsedagssång på både svenska och spanska, ackompanjerat av en spansk trubadur. Jag var så lycklig, äntligen arton. Stannade till vid Pelikan och återupplevde några barndomsminnen innan vi försvann in på Raw Comedy Club där jag träffade Hasse Brontén och Pontus Gårdinger, vilka båda drog bort plåster från min mage som bildade texten" 18 år!" Målet var att jag skulle ha bort alla plåster innan jag kom hem och jag fick inte dra bort några själv. Tyvärr lyckades jag inte med uppdraget.

Sommaren kom, jag tog mitt dykarcertifikat och jag njöt i fulla drag efter den längsta vintern i mitt liv. Midsommar firades hemma hos Sandra med de gamla vanliga. Jag och Sandra provade på en detox-vecka, som fungerade rätt så bra tills vi båda fick feber och huvudvärk. Jag tränade fortfarande fotboll i Nynäshamns damlag. Den sommaren blev det mycket fotboll ute vid alkishemmet. Jag, Linnéa och Makz började umgås mycket, och jag och Makz drog ihop ett event nere på wakeboardklubben som blev ordentligt lyckat.

Jag och Magnus var nere mycket på Gotland. Jag hamnade även i en period när jag gick ut ofta, i samband med partyveckan på Gotland med Sandra och gänget. Var på en Smaklösa-konsert med Sandra och Mia ute i Roma kloster. Det spöregnade men vi var glada ändå. Den här sommaren började jag även följa alldeles för många serier: O.C, Gossip Girl, Desperate Housewives, My Name Is Earl, Gilmore Girls.. Mycket att hinna med, många förlorade soltimmar vill jag lova. Jag läste även boken "SLASH" och blev förälskad.

Sommarens soundtrack blev utan tvekan "Det var jag" med Familjen. Så många minnen.

Första veckan i trean skolkade jag och drog iväg på en roadtrip ner till småland med Sandra, Mia och Emma. Älgsafari, Gränna och Ullared. I samma veva upptäckte jag Jönköping, vilket kommer göra det svårt för mig i framtiden eftersom jag gärna skulle vilja bo där. Kanske.
Hannes 25-årsdag firade vi med en spiderman-dräkt, matchande kläder på hans följe (dvs. vi och alla andra som var med) på grönan och en festkväll i en hyrd lokal. Även här en lyckad kväll.

I september åkte vi med inriktningen till Lysekil - helt klart lyckat och mycket bättre än första resan.
Hälsade på morfar med Sandra mycket, hade besök av Virginia. Jag och Linnéa fixade lock-in för NV, vilket jag tror uppskattades av de flesta för det var en jävligt rolig natt med vattenkrig och annat stohej. Var och såg Hoffmaestro på Gröna Lund tillsammans med Linnéa, Evelina, Gabrielle, Johanna och... Var det någon mer? Förlåt, jag skyller på mitt dåliga minne.

Oktober kom med regn och fallna löv, och jag och Linnéa drog till Linköping och levde livet hos hennes farmor. Två veckor (?) senare följde hon med till Gotland. På Halloween var jag utklädd till Jigsaw-dockan, med egengjord mask och kostym, vit skjorta och hela köret.
Sandra fyllde 25, vilket firades först en månad senare. Spexfotot med klassen resulterade i en bunt nördar inlindade i silvertejp. Skolans bästa klass.

November kom med snö och kyla. Då var det dags för min första kryssning. Det blev ett lyckat dygn tillsammans med annat NV-folk och lite Tom Titts.
Virginia åkte till Australien för att bo där i ett år, och några veckor senare fick jag ett väldigt fint brev som jag dessvärre inte har svarat på än men det har varit fullt upp.

I december åkte vi till Tyskland med skolan. Där hände inte så mycket förutom att vi träffade trevliga människor, gick på julmarknad, drack punsch, såg "the coca cola truck" och mådde himlans bra. Avklarade ma D och svenska B, såg senaste Harry Potter-filmen med Magnus på Gotland, började plugga körteori på riktigt, bokade och överlevde första körlektionen, bokade min andra. Firade jul med Sandra m. familj och Mia.  Jag flyttade från kyffet jag bott i i två år till en underbar lägenhet med sjöglimt och nära till allt. 
Ikväll ska vi hem till Nandorf tillsammans med Adam och en hel drös andra människor, för att äta lite middag och fira in 2011. Sista terminen, here I come.

Dag 1 i nya lägenheten

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Vaknade vid tio. Segade. Klev upp och insåg att jag inte hade någon frukost. Suckade lite. Hämtade lite flyttlådor, packade upp mitt nerpackade liv. Njöt. Slösade bort två timmar på att inte göra någonting, typ vänta på att något skulle hända. Kastade i mig lite nötter innan jag åkte till mitt kyffe för att städa det sista. Hade en väldigt trevlig och uppmuntrande pratstund med min hyresvärd, samt fick lite frukt. Fick hjälp att köra sista sakerna till lägenhet. Emma kom hit, vi festade loss på nudlar och broccolisoppa. Beundrade min lägenhet och diskuterade allt mellan himmel och jord, vilket är ganska vanligt för oss. Det är vad vi gör. Pratar, skrattar, njuter av varandra och skrattar lite till. Blir alltid så tyst när hon går, vilket hon har för vana att göra. Packade upp lite mer. Tränade. Beundrade min lägenhet. Väntar på Sandra så vi ska till willys och handla. Men sen har jag en julcheck på coop också, som jag måste handla upp imorgon. Vad kan man få för 50:-? Ska jag handla mat, eller godis, eller glass, eller nötter, eller ännu mer choklad, eller fina ljus, eller oboy? Vad ska man handla när man får femtio kronor, bara sådär? Finns ju så mycket att välja mellan.

för jag har flyttat, för jag har flyttat för jag har flyttat måndag tisdag onsdag torsdag fredag lördag

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Att flytta från det här
till det här
var bland det bästa jag gjort i hela mitt liv. Det firades med finmiddag inne i stan med morfar. Nu ska jag slänga mig på SOFFAN och kolla på TV. PLATTSKÄRM, ingen stor tjockteve här inte. Y aa aa a a a a aaa!

herligt liv

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Kom hem från Emma runt ett inatt efter en Pirates of the Caribbean-kväll hos henne med Makz och Staffan. Somnade alldeles försent, sov oroligt, hade ställt två alarm så att jag verkligen inte skulle försova mig imorse.
Alarmet ringde, jag snoozade. Funderade på att stänga av för Magnus hade ju lovat att han skulle ringa och väcka mig, utifall jag inte vaknat av mitt alarm. Snoozade lite till, väntade, insåg att han inte skulle ringa, klev upp och klädde mig varmare än jag någonsin gjort, hoppade på bussen, gick till ica för jag ville inte vara där en sekund tidigare än jag behövde, köpte en väldigt osmakande havrebar, halvsprang tillbaka när jag insåg att jag missbedömt tiden (igen). Kom dit, pratade, körde, klarade mig galant förutom när jag skulle parkera, bokade ny tid nästa onsdag och nu måste jag få tag i pengar för att kunna betala den körlektionen också. Åkte hem, pluggade fysik, konstaterade hur tråkigt det var, satte mig vid datorn. Ska nog träna och kolla lite Gilmore nu, long time no see.

Ikväll hoppas jag på en hemmadate hos katten, mjaou.

don't ever look back

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Nyss hemkommen från en mysig eftermiddag hos farmor och pappa tillsammans med Magnus. Till middag blev det kalkon och till efterrätt glass och kortspel. Nu ska jag kila iväg och hämta körkortstillståndet hos kusin, för imorgon smäller det. FÖRSTA KÖRLEKTIONEN. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH! Sen kanske det blir till att träffa Makz lite innan han åker tillbaka till Fagersta imorgon.

Jag vill flytta nu! Jag har taggat som fan i flera dagar (läs månader) och nu är det bara några dagar kvar. Snälla låt mig få flytta nu. NU. Tack.

take me for a ride, ride

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag har jag bokat min första körlektion. Tid: Om två dagar. TVÅ DAGAR! Är jag sjuk i huvudet eller?! Hur kunde jag boka en körlektion om TVÅ FAKKING DAGAR??! (Jag var ganska nervös när jag skulle boka den, ville bara därifrån så fort som möjligt. Det var först när jag kom ut som jag insåg att den tjugonionde var i övermorgon).

Är just klar med träningen, så ska hoppa i duschen nu. När det gäller träningen har jag lite planer för hur det ska se ut när jag flyttat till lägenheten. (Läs hur jag vill att det ska se ut). Hur som helst, ska försöka köra två pass/dag, ett innan skolan och ett när jag kommer hem, tre ggr/veckan. Gå till och från skolan nu när jag kommer bo så nära. Dra ner på bussåkandet över huvud taget och  göra en god insats för miljön.
Sen får vi ju se hur det kommer gå, men så ser planerna ut just nu i alla fall.

Duscha, klä mig och plugga lite körteori innan vi åker hem till Magnus igen.

it felt so good

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Snabbaste föret jag någonsin upplevt. Kö i en timme i ett iskallt Nynäshamn. Trångt. Dans. Gratis alkohol. Dans. Lite för höga klackar och aningen för tighta jeans. Gratis garderob. En lyckad kväll. Det enda som saknades var du. Jag var en dundervän som promenerade en bit med de olyckligt lottade som var tvungna att gå hela vägen hem, när jag kunde fått skjuts ända från dörr till dörr. Klunkar vatten medan katten fortfarande sover. Hur kommer det sig att jag alltid vaknar och går upp innan honom? Han drack inte ens igår. Nu vill jag iväg. Hem till landet och se på Beck och äta gott. För första gången på väldigt länge är jag väldigt sugen på läsk. Julmust. Cola. Julmust + cola. Mmmm.

jepppppppp

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

julkul - jag undrar vad paketet som jag fick av göte och gänget innehåller

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft


innan julafton

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Har tillbringat tre dagar hos farmor och pappa. Det blev julshopping, kortspel, god mat och mysig familjetid. Idag handlade jag de sista julklapparna, gillar inte att vara ute i sista sekund men det blir ändå alltid så.
Men inte en lugn stund förrän ikväll, när jag ska vila ut hos kusin. God jul på er.

I break all the rules like Evil Knievel

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Gårkvällen började när jag insåg att jag inte var på myshumör utan ville ut, som planen var från början. Alla var otaggade (förutom de som skulle till bedarö såklart, men aldrig att jag kommer gå in där), så jag gjorde ett försök att tagga till kusin, någon drink och lite magic senare hade hon fått upp humöret lite grann. Åt en snabb middag tillsammans med några hungriga hockeypojkar innan vi fixade oss snabbare än ljusets hastighet och tog oss ner till tåget. Jag förlorade min högklackat-i-snö-oskuld, och känseln i mina nylonstrumpklädda ben. Många, ganska sega timmar senare blev det bedarö i alla fall, och tur var väl det. Med Magnus och hans galna vänner har man alltid roligt. Bingo var ju där, men han var mest ful och äcklig och trodde att han var speciell för att några fjortisbrudar ville ha hans uppmärksamhet. Varför vill man fotas med honom? Jävla kändiskåta nynäsbor.
Fick skjuts hem som tur var, för jag har aldrig haft så ont i mina fötter som jag hade igår efter två timmars dansande i alldeles för små heels.

Idag var det pepparkaksbak hos kusin, synd för mig som inte kunde smygäta av degen, men det var mysigt ändå.
Ikväll rör jag mig ut till Magnus för en kväll med "Ung&Bortskämd" och förhoppningsvis lite Beck. Får se hur mycket jag orkar efter att ha "sovit" i fyra timmar. Med "sovit" menar jag att det var en chockupplevelse att dela på en nittiosäng med en annan människa när man är van vid hundraåttio.

Just det! Imorgon kan jag förhoppningsvis flytta alla saker till nya lägenheten. Hoppassssssss.

vintervit

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Inatt höll jag på att ramla ur sängen oräkneligt många gånger - jag hade helt glömt bort att halva min säng är borta. Lite klaustrofobisk känsla att jag inte kunde rulla en meter bort när jag tröttnat på att ligga sked med väggen.

Har haft några nyttotimmar idag och blivit halvklar med städningen i badrummet, tränat, och pluggat körteori. Hade tänkt sätta mig ner och slå in lite julklappar men kunde inte hitta tejpen i någon av flyttlådorna, så det får bli en annan dag. Nu ska jag kolla på julkalendern och sedan fortsätta med körteorin.

I eftermiddag är det hockeymatch med Sandra, och sedan filmkväll hos Emma med henne och Linnéa. Planen var egentligen att åka in till stan och se vad vi kunde hitta på för kul där ikväll, men planerna ändras hela tiden med de där flickorna. Inte mig emot, dock. Variation förnöjer, som man säger.

före och efter

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag brukar vara dålig på att ta före-och efterbilder, då jag alltid glömmer före-bilden. Men idag kände jag att det var ett måste. Allting är dock inte klart än. På måndag ska vi nog städa bort allt damm som lurar lite här och var.
före:
efter:

Låten magic har även fått en helt ny innebörd efter den här kvällen. Tack för all hjälp Emma!

Magic

packåsna

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Okej, visst att jag kanske fick något av det sämsta schemat genom tiderna till nästa termin, men det gör inget att jag har en massa hålor var och varannan dag. För jag flyttar snart närmare skolan och kan gå hem och njuta av min nya lägenhet. Dessutom minskar antalet lektioner i veckan från 19  till 12. 12 lektioner, det är ju verkligen ingenting. Så alltså kan jag se mig själv som en ganska nöjd NV3-elev.

Nuvarande schema:

Vårterminens schema (prel.):



Nu ska jag plocka ner lite småsaker som böcker, filmer och annat krafs. Började att packa lite igår, men hittade gamla dagböcker så kom inte så långt. Men ett gott skratt fick jag mig i alla fall.
I eftermiddag kommer Emma och hjälper mig, sen kommer Magnus pappa med flyttlådor och hämtar halva sängen. SKÖNT. Nu är vi på G.
Ska försöka hinna med att träna också, får se hur tiden ska räcka till. Dags att lägga i ett kol, eller två, som Roger Rantanen brukar säga.

even an angel can end up falling

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag har jag kommit fram till några saker.
1) Jag är totalnöjd med mig själv, vill inte ändra på en enda sak. Jag är perfekt.
2) Jag gillar min morfar för han är superbra och den mest humoristiska människa jag någonsin träffat på.
3) Jag är stressad inför flytten. Måste börja packa snart. Nu. Imorgon.
4) Jag och Sandra är väldigt lika ibland.
5) Jag blir alltid taggad på rätt saker vid precis fel tidpunkt.
6) Jag har lätt för att sakna människor, och kan börja gråta för minsta lilla. Vad som helst, det behöver inte ens vara något att gråta för. (En gång grät jag mig till en glass. Nej, jag var inte ett litet barn, det var i nian).
Idag var jag och Sandra inne i stan och hälsade på morfar. Allting gick bra och jag kom hem helskinnad. Något som nästan aldrig händer i mitt liv: har varit absolut onåbar hela dagen eftersom min mobil varit död. Läskig upplevelse.

Snart kommer Linnéa. Funderar på att gör lite fint här, utföra saker som att bädda sängen, tända mysbelysningen, plocka bort alla kläder från golvet och kanske koka lite te till henne? Sätta på elementet så det blir varmare än 2 grader kanske hon skulle uppskatta? Na, orkar inte. Hon får klara sig. Förhoppningsvis vet hon att jag gillar henne i alla fall. Ikväll ska vi ha julkalandern-maraton, för vi har båda missat många avsnitt. Hur kan man ligga efter i en julkalender? Antingen kollar man, eller så kollar man inte. Punkt.

Jag och Linnéa för ett år sen när hon kommit hem från Australien. Du er knepp, min vän.

hur lyckas jag alltid göra mitt liv så hektiskt?

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Nu är det slut. Imorgon är sista provet innan jul, miljökunskap. Jag har pluggat hela kvällen, men har fortfarande ingen aning om vad det är vi ska ha prov på. Energi? Miljö? Växthuseffekten? Ingen aning. Det enda jag kan tänka på är hur stressad jag är just nu, på grund av den här sista tiden innan jullovet. Jag har inte hunnit med så mycket annat än att komma hem från skolan, träna, äta, duscha, plugga, sova. Och den preliminära planeringen för mitt lov ser ut som följande:
21-23 dec: Tillbringa tiden hos farmor tillsammans med henne och pappa.
Julafton: Vara hos Sandra m. familj.
25-27(?) dec: åka till Gotland och "fira jul" med mamma.
27-30 dec: PACKA PACKA PACKA, städa hela min snart före detta boyta (vilket är väldigt jobbigt och tidskrävande, även fast det är så litet), bli av med en säng (så snart som möjligt, helst), flytta alla mina tillhörigheter till nya lägenheten.
31: Flytta härifrån!! Fira in det nya året.
1 jan: Tillbringa min allra första dag i nya lägenheten. Jag ska inte gå utanför dörren på hela dagen. Vill någon någonting så får ni komma dit. Jag tänker inte röra mig ur fläcken. Jag har dessutom en hel hög med flyttkartonger jag ska packa upp.
2-9 jan: Tjilla galet.

Hm, nu när jag tänker på det. Får nog ta ett snack med mamma, och se om jag kanske kan komma ner efter nyår istället. Eller kanske mellan jul och nyår?

Hur som helst, imorgon måste jag börja packa. (Skönt att inte ha något att plugga men ändå inte kunna koppla av). Dags att leta fram flyttkartongerna. Jobbigt om de har blivit uppätna av mina små husdjur, mössen. På torsdag ska jag hälsa på morfar så då blir det inte mycket tid över. Sen har jag fredag och söndag på mig, för på lördag nalkas det utgång.

Mitt i allt ska jag hinna plugga körteori också. Nu när jag äntligen är riktigt motiverad till det, och dessutom fått übermegaprogrammet TEO fixat av pojkvännen, så verkar det som att jag inte har någon tid alls. Hehe, smög i alla fall in några test tidigare ikväll, det gick ganska bra.

Kul kväll

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft


Gotland med Magnus vintertid

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Då var man hemma på ön igen, den här gången följde pojkvän med. Igår kom vi hem runt fyratiden, käkade runt fem och när klockan var halv sex tänkte vi att vi skulle kolla vilka filmer som gick på bio. Harry Potter and the deathly hallows kl 18:00? Okej, vi springer. Sen tänkte jag att det kunde ju vara kul att träffa min bror litegrann, och här följer diskussionen.
J: Hej! Tänkte höra om du och Jennifer vill följa med på bio?
R: Mja, joo, det kanske. Kan kolla med Jennifer.
J: Den börjar om tio minuter.
R: Men då hinner vi ju inte!



Kände att det här var en av de mest spontana idéer som slagit mig och Magnus. Bio om en tjugo minuter? Sure, vi tar det långa benet före.
Filmen var bra, verkligen verkligen bra. Synd bara att vi hamnade precis framför två små oförståndiga skitungar som inte har förstått att man är tyst när man är på bio. 

Magnus ligger fortfarande och snusar gott i sängen, medan jag klev upp för att jag tänkte passa på att ha en mysig morgonstund med mamma. När jag kommer ut ur rummet märker jag dock att det är helt tomt, vilket plötsligt förstörde lite av min plan. Jag undrar var mamma kan vara. I affären kanske? Isåfall tar hon lång tid på sig, för affären ligger en minut härifrån. Hon kanske har tagit en promenad. Jag kan ju ringa henne och fråga.

första dagen på länge

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Matteprovet avklarat. Magnus ligger och sover i min säng. Nu ska jag äta lite nötter innan jag rör mig mot centrum för att träffa Sandra och slå ihjäl lite tid medan Magnus har körlektion. Sen blir det bussen till Beck och första kvällen på länge utan plugg eller skuldkänslor för att jag inte pluggar. Skön...T.

ordning och reda

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Nu ska det bli ordning på mig. Jag ska börja träna igen. Det värsta är att när jag får såna här ryck så kan jag inte vänta en dag till, jag måste börja på en gång. Härmed säger jag därför hejdå till NP imorgon, för tyvärr är det matteplugget som blir lidande. Jag som ska bli polis, jag måste ju vara vältränad.

Starting now - 200 situps. Inget godis. Bara nötter. Mer vatten än mjölk. Motionera mera. Önska mig ett löpband i julklapp. Hoppas på det bästa.

negativism

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag har bestämt mig för att försöka ha en positiv inställning till allt, men det är omöjligt när det gäller två saker.
Snö och Ma D. Speciellt matten. Jag hatar matten och jag hatar att vi har nationella provet på onsdag. Jag hatar att jag måste vara hemma imorgon och plugga och jag hatar att jag är så negativ just nu men jag kan inte hjälpa det. Det är mattens fel. Jag hatar matten.

Deutchland Deutchland, Deutchland über alles

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Tyskland, ja vad ska man säga? Bra vecka. Ingen skola, inget (nästan i alla fall) plugg, bara en massa lekar, nya människor och julmarknad. Flensburg var en fin stad trots namnet, och även om tyskarna var lite griniga och bara skulle öpnna alla fönster hela tiden så var de också ganska trevliga. Resan dit och hem var dock det största äventyret. Påbörjade hemresan vid åtta på morgonen, kom hem vid ett, halv två. Alla var pissy utom jag och Mangeponken.
Igår vaknade vi (jag) vid tre på eftermiddagen, och la oss igen vid elva och sov till tio imorse. Är ganska säker på att alla missade sovtimmar är återtagna.
Jag, Laura, Rachael och Linnéa