jag har ingenting att klaga på

Kategori: vardag

Idag var det verkligen vår! Äntligen. Imorse klev jag upp kl 0430 och promenerade till jobbet. Insåg dock att jag imorgon kan sova lite längre då det bara tog en halvtimme och jag alltså hade 40 min att göra något med innan jag började. När jag sedan hade lunch tog jag min vattenflaska och mina hörlurar och satte mig nere vid kajen i Gamla stan tillsammans med resten av staden. 


Avicii - Levels (In Reverse) (George Monev Edit). Jag får INTE NOG!


Train - Drive By


Alesso & Ingrosso - Calling


Gym Class Heroes - Ass Back Home

Några av de låtar som jag lyssnar på/tränar till just nu. Våren är på gång (även om den hinner komma och gå ett tiotal gånger innan det FAKTISKT är på gång) och det känns. Nu kör vi på det här! Som varje vår blir jag automatiskt laddad, inför allt. Allt nytt (och gammalt) är roligt och jag får liksom nytt liv. VARENDA vår. Varenda vår tar jag även av mig jackan alldeles för tidigt och riskerar att bli sjuk. Men det finns ingenting som slår vårkänslorna. 

Efter jobbet tog jag mig till gymmet i vanlig ordning och när klockan var runt 19 fick jag bråttom då jag skulle mött upp Sandra för en timme sedan. Hem, äta, dusch för att sedan hänga med Sandra på Lilla Hotellbaren resten av kvällen. Riktigt mysig onsdagkväll blev det. 

Imorgon kommer Magnus hem från Halmstad och är hemma över helgen. Det här kommer nog bli en bra helg.




Jag har världens bästa liv


så var det den här vardagen

Kategori: vardag

Anledningen till mitt torftiga uppdaterande är helt enkelt min bristande ork. När jag kommer hem på kvällarna orkar jag i princip duscha och förbereda mig inför nästa dag, lika slitsamma dag.

I söndags blev jag uppringd av gymmet angående tävlingen jag var med i på torsdagen. Jag hade tyvärr inte vunnit, men han sa att han väldigt gärna ville fortsätta jobba med mig om jag var intresserad, så vi bokade ett möte. Igår träffade jag då alltså den personliga tränaren, Calvin, som han heter. Vi pratade lite om mina tränings- och kostvanor, samt mitt jobb osv. Jag skulle gå hem och fundera på om jag ville jobba med honom, och jag har gått hem och jag har funderat. Jag vill verkligen ha en personlig tränare, alltså bara så jag kan få tips och veta om jag tränar rätt/vad jag ska ändra på för att nå mina mål. Jag har inte helt bestämt mig än, men jag tror nog jag ska satsa.

personlig tränare?

Kategori: vardag

Idag var jag med och tävlade om en fri PT-timme på gymmet. Jag var helt slut när jag det var klart, jag kunde knappt se. Jag trodde att jag skulle svimma på platsen. När jag kom innanför dörren la mig rakt upp och ner på golvet och trodde att jag antingen skulle somna eller kräkas. Eller båda. Nu hoppas jag bara att min insats var tillräckligt bra. 

Imorgon åker jag till Gotland för att träffa familjen igen, Sofia får äran att följa med mig. Ska bli skönt att komma "iväg" om så bara över helgen. Bryta vardagen. 

I helgen har jag även klarat mig utan godis i två veckor, jag är så stolt över mig själv. Jag var verkligen beroende av godis, socker, förut. Det var verkligen jobbigt, jag kunde gå varje vardag och planera inför helgen, vilken som skulle bli min första godis, hur mycket av allt jag skulle köpa, vad jag skulle köpa, hur jag skulle lägga upp ätandet över helgens tre dagar osv. När jag då bestämde mig för att ha det här uppehållet trodde jag att det skulle bli fruktansvärt svårt att hålla, men det har gått förvånansvärt bra och lätt! Är inte ett dugg sugen på att äta godis eller annat onyttigt. Visst äter jag pasta och bröd, men har även försökt dra ner på detta utan att överdriva. Om jag kan fortsätta såhär så är jag nöjd, då har jag gjort framsteg. 

Ska sova nu, har nyss skypeat med Emma och är sjukt trött. Och sjukt hungrig, men försöker även vänja mig av vid att äta såhär sent på kvällen.

födelsedagsfirande

Kategori: vardag

Idag blev det inget gym för min del. Min brorsdotter Angel-Eye fyller 12 år idag, så det var lite kalas där hemma för henne. Kakor, tårta, godis - och jag har fått för mig att jag inte ska äta godis på två veckor. Två veckor, sen får vi se. Jag kanske håller ut längre, jag kanske till och med slutar vara så sötsugen. Jag hoppas verkligen det, för det har varit jobbigt den senaste tiden. Har kommit på mig själv med att bara sitta och fundera på vilken godis som ska bli den nästa, eller "helgens första". Helt sjukt, jag vet. Liksom besatt av godis. Beroende. Så ja, därför har jag kommit på den här idén. Som tur är har jag med mig en (nästan) lika godissugen i den här idén. 

Det är ingen idé att jag försöker berätta lite smått om min nästakommande dag, för de ser alla precis likadana ut; gå upp omänskligt tidigt, jobba, ta mig till gymmet, hem, äta, duscha, tv, sova. Ingen tid emellan. Ingen tid över för någon annan. Jag börjar känna lite att jag bytt ut ett beroende mot ett annat. Godis mot gym. Men det är förhoppningsvis ett nyttigare beroende. 

Hur som helst, jag som åkte hem tidigare från kalaset för att gå och lägga mig tidigare - sov nog dåligt inättras - och precis när jag öppnar dörren så kommer jag ju på det. Filip och Fredrik. Fredrik. Får vi följa med? Ja, klart ni får följa med. Annars så följer jag gärna med er.

första utekvällen

Kategori: vardag

Igår var jag ute för första gången sedan nyår (om man inte räknar med tentapuben). Jag, Sharogh och Markus åt middag på Hellströms, stannade kvar till elvasnåret då vi rörde oss ut mot Skarpnäck och hem till Jocke. Kvällen/natten var fylld av skratt, bugg, 2-timmarsmannen, missade tunnelbanor och lite pommes frites. Kom i säng runt kl 05 imorse, kvällen var så sjukt lyckad. 

Idag har jag och Hanna tagit en långpromenad genom stan. Gick runt lite på söder och fantiserade om sommaren. Jag längtar så hemskt mycket till sommaren, våren. Jag är helt övertygad om att livet automatiskt blir bättre på våren.

Min drink vs. Sharoghs, druckna ur under två minuter



Bild från min och Hannas promenad


Favoritlåten just nu

dagen i bilder

Kategori: vardag


Såhär vaknade jag imorse, sovit gott? Sjukt häftigt i alla fall.

Enda dagen som jag inte börjar innan solen gått upp. När jag kom ut från tunnelbanan insåg jag att jag borde ha gått till jobbet.

Det här firade jag och Sanna med på jobbet idag, varje torsdag blir lite av en lyxlunch för oss, vår enda timme tillsammans i veckan, vi måste ju ta vara på den.

Igår var vi några tjejer från jobbet som gick ut och åt på Koh Pangang, det var verkligen hur mysigt som helst. De två av oss som hade varit i Thailand på riktigt sa att det var precis som i Thailand. Hur som helst, en lyckad kväll som vi alla var överens om att den borde återupplevas. 

Jag bokade även högskoleprovet igår, känns bra. Fast lite läskigt, är sjukt nervös. Det som tar emot mest är att det är en heldag med bara prov. Jag har ju gjort det en gång tidigare, men har nästan glömt bort hur det är. Får man ha miniräknare? Var har jag min grafräknare? Linjal? Huvud? Svenska ord? Engelska? Logiskt tänkande? Kommer jag klara detta? I stora STOCKHOLM dessutom? Usch, känner ingen. Nej, jag måste få bort nervositeten. 

Nu ska jag nog sova, dags att ta igen några timmars sömn.

ont i hjärtat, magen, kroppen

Kategori: vardag

Ibland går liksom luften ur mig. När jag tänker på det, när jag tänker på dig och inser att du inte finns längre. Det hugger till. Och det kommer alltid när jag är helt oförberedd på det.

en helt vanlig, (o)tråkig måndag

Kategori: vardag

Klev upp strax efter kl fem, som vanligt. Klädde mig, åt frukost och frös, som vanligt. Fixade mig, för ovanlighetens skull, steg på bussen och kände mig lite högre i kurs, just idag. 
Jobbade, som vanligt. Förmiddagen flög förbi, hela dagen flög förbi. Jag följde med strömmen och plötsligt var jag på gymmet, och vips så hade jag redan varit på löpbandet i en timme. Benpasset gick bra, pressade mig lite till. Lite mer för varje gång, varje pass lite jobbigare än det förra (inspiration: PT på gymmet). 
Jag och Hanna har ätit middag och jag har just kommit ut ur duschen samt hunnit prata lite med Robin. Hans sorg kom nu men inte desto mindre djup. Vi saknar vår morfar. Jag såg en bild på 9GAG häromdagen;


men jag skulle inte vilja se det så. Visst, jag pratade inte med morfar i ungefär ett års tid innan han gick bort. Det var hans sista år, och jag frågar mig själv hela tiden; om jag hade vetat, hade jag agerat annorlunda då? Hade jag bortsett från hans fel och brister då, hade jag haft kontakt med honom? Självklart älskar jag min morfar, lika mycket då som nu. Men faktum kvarstår; han gjorde för mycket fel. Det gick liksom inte längre, gick inte att ha en sund relation. Nu är han borta och allt jag hade velat var att få ta farväl. Få säga att jag älskar honom, förklara för honom hur mycket han alltid betytt - och kommer att betyda - för mig. Men det går inte nu, aldrig mer. Självklart blev jag förkrossad när jag fick veta. Men det är klart, oavsett vad personen gjort. Man vill ju alltid får chansen att ta farväl. Jag fick aldrig det, och det gör så ont i mig. Men visst ses vi i himlen, morfar. 

Imorgon ska Hanna provjobba på mitt jobb, hon kanske ska få en kvälls- och helgtjänst. Nu ska jag läsa lite mer Fexeus, sen kl 21:55 är det dags för Filip och Fredrik i "Får vi följa med?" Älskar måndagar numera.

första helgen

Kategori: vardag

I fredags kom Magnus hem för första gången sedan han åkte till Halmstad för två veckor sen. Fredagskvällen tillbringade vi hemma hos mig i stan med alla hjärtans dag-middag, gelé- och chokladhjärtan samt en tidig kväll då Magnus hade lyckats bli sjuk. Resten av helgen tillbringade vi hemma hos honom på Lisö. 


Äntligen fick jag min efterlängtade persedelpåse! Håller just nu på att läsa boken "Just kids" av Patti Smith. En riktigt mysig bok.

Min fina Magnus.

en dag i taget

Kategori: vardag

En dag i taget, snart har en vecka passerat. Jag får fortfarande en grop i magen, liksom en spark i solar plexus varje gång jag säger meningen, tänker tanken eller ser dig framför mig var jag än är. Det gör fortfarande lika ont, men jag gråter inte lika mycket längre. Jag grät när jag berättade för Virginia idag, men annars så är jag mest arg nu. Vill börja boxas och har kollat lite och haft kontakt med en klubb, men det kostar så mycket. 2000:- för en termin. Jag har ju mitt gymkort, men det känns inte som att det räcker. Plus att morfar ville att jag skulle börja på boxning, så jag börjar väl mest för att hedra honom på något sätt. För det var vad han ville. Sen är det ju skönt om jag slipper gå runt och vara så arg hela tiden.

Imorgon ska jag och Hanna gå och se Henrik Fexeus show "I ditt huvud" på Rival. Jag är grymt taggad, ska verkligen bli kul, skönt med ett avbrott från vardagen. Nu är det dags för mig att sova, börjar 0630 imorgon. Godnatt.

tomhet

Kategori: vardag

Jag vet inte vad jag ska säga. Helt tom. Hur kan man göra så. Människor som du gör mig hatisk. Sjuk i huvudet, vidrig och äcklig. Så skulle jag beskriva dig. Det här blir ett meningslöst inlägg men jag vet inte vad jag ska göra, måste få ur mig det på något sätt. Allt vi fråntogs, det var DU som bestämde. DU tyckte att det skulle vara så. DU bestämde över våra huvuden, DU bestämde att vi inte skulle få ta farväl.

DU är sjuk och jag vill aldrig mer veta av dig.

milstolpe

Kategori: vardag

Igår nådde jag en milstolpe. Jag vet dock inte om det var en bra milstolpe, men jo, jag är rätt säker på att den var bra. Jag har aldrig lyckats pusha mig själv så pass mycket att jag blir helt slutkörd och inte ens orkar tänka. Igår gjorde jag det! Jag powerwalkade från jobbet till gymmet, där fortsatte jag min powerwalk på bandet i en timme, när jag var klar hade jag gått ca en mil. Efter det körde jag styrka; överkropp, och ökade dessutom svårighetsgraden på varje maskin (dvs tyngden) från föregående pass. När jag kom hem satte jag mig helt bedövad i soffan, drack vatten - sen spydde jag. Jag har aldrig tidigare pressat mig så hårt att jag faktiskt spytt. Nu fortsätter vi såhär!