nya jobbrutiner

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Det märks att man har varit sjuk när man kommer till gymmet och inte ens klarar av att springa på löpbandet i tio minuter utan att vilja spy och inte orka gå en meter till. Sen när man kommer av och känner att det bara värker i hela benen så är det definitivt. Man är sämst. Jag hade tänkt tillbringa en timme på gymmet idag men den timmen blev bara en kvart. Så dåligt. Nu sitter jag alltså vid köksbordet och pratar med Hanna medan Sofia lagar mat. Lever rena rama lyxlivet här.

På jobbet idag fick jag börja lära mig beställa inom mitt framtida ansvarsområde: chark. Det känns läskigt och nytt och obehagligt och jobbigt och ganska roligt. Men när min kollega bad mig beställa idag - och jag totalvägrade så sa hon; du ska beställa helt själv nu på måndag, så du vet.

Det skrämde livet ur mig.

Här är bakmaskinen jag fick av min storebror i julklapp



Dessutom finns det så man kan man göra glutenfria bröd, alltså program installerade som är speciellt för glutenfritt! Helt perfekt.

julprep

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag jobbade jag bara till 13, skönaste dagen på länge. Igår sov Sofia hos mig och i nättras så spelade vi in när vi sov med Sleep Recorder. Rätt läskigt att lyssna på mig själv sen och höra när jag viskar och blir arg i sömnen.

Väntar just nu bara på att min bror ska bli klar så vi kan åka iväg till Dalarna. Ska bli skönt att komma iväg över julen, men en tågresa hem på fyra timmar är inte alls lika lockande. 



Oh, the longer the waiting, the sweeter the kiss
It's better my darling, I promise you this
the next time I hold you, I'm not letting go
I will give up the ocean forever, I know
Forever I know


en för tidig julklapp

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Denna termosmugg fick jag av Hanna igår, blev väldigt glad för en sån har jag velat haft länge men aldrig kommit till skott och faktiskt köpt en.

sjukling

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Morgonens konversation efter att min klocka ringer:
Magnus: Snälla Nathalie, gå upp nu.
Jag: Ja, jag är på väg? (Kort stubin på morgonen och det krävdes inte mer än så för att få mig irriterad)
Magnus: Men alltså verkligen, gå upp. Du har snarkat något sjukt i natt. Jag har inte kunnat sova en blund. 

Jaha, och där var starten för min förkylning. Hela dagen på jobbet har varit en pärs. Svimfärdig, huvudvärk, ledvärk, muskelvärk, lock för öronen och ont i halsen (svagt). Antagligen ett resultat av inga vantar och ingen halsduk. Och nu har snön kommit också.

Imorgon får vi äntligen får soffa (!) Jag och Hanna har suttit i vardagsrummet ikväll och bara laddat inför imorgon, den stora dagen. Soffa alltså. Allting kretsar kring soffan nu. Men hur som helst, får bara njuta av den en kort stund för på onsdag ska jag på middag med Magnus familj, och eftersom jag är ledig hela onsdagen så sover jag hos honom. Även fast jag skulle behöva köpa julklappar då. Men jag får ta det på torsdag istället. Alla julklappar på fyra timmar. Två dagar innan julafton. Jag är inge vidare bra på att planera. Eller jo, men jag är ännu bättre på att skjuta upp saker.   
Godnatt.

inget sture

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Planen igår var ju från början att vi skulle gå till Magenta, Pure eller något annat ställe i området. Men när vi väl åkte hemifrån så blev vi lite splittrade, så jag och Linnéa åkte till tentapub på KTH istället, och resten drog till Sture. Inträdet på tentapuben var 150:-, men både jag och Linnéa kände att det kunde bli roligare där, och då var det alltså värt det. Efter att ha stått i kö ute i snöblask en bra stund så kom vi äntligen in och skulle betala. Linnéa har pengarna i handen och är redo att räcka fram dem - precis då går brandlarmet. Alla måste ut, och det blir kaos. Folk står och gruppkramas överallt eftersom ingen är varm i linne när det snöar. Falskt alarm innebar gratis inträde. Fem dansgolv och helt okej musik gjorde att det blev en lyckad kväll. När vi kom hem till mig klockan fyra på morgonen var vi överens om en sak: tentapub gör vi om igen och igen och igen!

Söndagsmys i väntan på att Magnus ska komma hit, och senare även Hanna. 




lussebak och en överlag bra lördag

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft


Igår fixade jag och Hanna teven, så i nästan en timme satt vi på golvet och bara zappade - bara för att vi kunde. Sen kom jag på att jag hade stolen som jag fick av Daniel, så då drog jag ut den med täcken och kuddar och åt upp en hel 200 grams marabouchoklad medan vi tittade på "shark attack survival guide". Riktigt sambomys hade vi.

Imorse vaknade jag klockan åtta, plockade in frukost till sängen, tände mitt doftljus och kollade på julkalendern och Fråga Olle. Vid tiotiden tröttnade jag på min underbara lördagsmorgon och skickade sms till Hanna och sa att jag ville träna. Sagt och gjort, vi möttes i köket, och efter ett tag bar det av ner till gymmet. Väl där fick vi sms om att vi kan hämta vår soffa nu, så på tisdag ska Hanna åka dit tillsammans med sin pappa och hämta hem den, vår efterlängtade soffa. Vår nya BFF. 

Hur som helst, efter gymmet var det dags för lussebak. Från en början trodde jag verkligen att jag hade lyckats med degen, och gjorde några små glädjeskutt här i köket. Sen när vi skulle baka ut dem så var degen visst lite för torr och de smulade sönder. Så ovan ser ni bild på mina inte helt perfekta lussekatter julen 2011.

Ikväll ska Linnéa komma hit på lite middag och glöggmys, därefter är det utgång. Första gången som jag faktiskt inte behöver avsluta stadskvällen klockan 1. Känns helt okej att bo i stan.

äntligen fredag

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Som jag har längtat efter att det ska bli fredag. Hela veckan har jag bara haft en sak i tankarna, och det är just denna dag. Fredag. Tacodag. Ikväll ska jag och Hanna ha tacofredag, och förhoppningsvis kunna kolla på vår nya tv. Denna lägenhet blir mer och mer ett hem, liten bit i taget. Igår var jag och köpte sladd till teven och tänkte överraska Hanna när hon kom hem idag så hon bara kunde knäppa igång teven, hon förtjänar att få koppla av lite, bara få vara. Men såklart så köpte jag fel sladd, så det blev ingen överraskning. Vi får göra det tillsammans ikväll istället, och bara ha en riktig sambokväll.

Nu ska jag röra mig mot jobbet, äntligen fredag. Jag kan stå ut även denna dag.

ingen gillar paragrafryttare

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Har just kommit hem efter en rätt så dålig dag på jobbet. Eller mer en personligt dålig dag. Magnus är här och jag ska snart iväg och träna. Sen ska jag mysa med min pojkvän.

förändring

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Nu är det dags för en förändring här. Det här är inte längre jag. Det här var jag förut, inte nu. Dags för uppdatering.

bättre uppdatering

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Den senaste tiden har det varit väldigt glest mellan inläggen här, främst på grund av flytten, och brist på ork och intresse. Från och med nu blir det dock ändring på det, främst för min vän Emmas skull, som är i USA och undrar vad jag gör med mitt liv. Eftersom vi inte alltid har tid att ses på skype då våra liv krockar så är väl bloggen ett helt okej alternativ kan man tycka.

Så alltså, en liten uppdatering från de senaste dagarna.

I lördags var det julbord med jobbet. Det var en bra kväll som slutade hemma i vårt kök med McDonaldsmat, ungefär halv fyra på morgonen. I söndags åkte jag och Hanna till Kungen kurva för att återuppta vår soffjakt, och till bådas förvåning så hittade vi nästan en drömsoffa - på Chilli (!) Det är helt sjukt att vi hittade en soffa där. Eller nej inte att vi hittade en, utan att vi hittade en som faktiskt fanns på lager. Vi kan hämta den redan nästa vecka, hur skönt som helst!

Idag somnade jag på jobbet för jag somnade så sjukt sent igår, men det var nog lika bra, för jag ska iväg och träna mitt första pass på SATS ikväll. Idag återupptar jag min träning efter ett alltför långt uppehåll.
Hejdå.

inatt så drömde jag om dig och det väckte gamla minnen

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Sitter vid köksbordet här hemma i lägenheten och lyssnar på motherlover. Har just kollat ikapp julkalendern och i år får den faktiskt betyget klart godkänd. Julkänslan finns där. Adventsljusstakens andra ljus har brunnit till hälften och jag har fått upp båda lamporna i vardagsrummet. Åkte till IKEA och köpte en toppmadrass, och nu fattas bara resten. Köpte risgrynsgröt, sirap och kanel, så imorgonbitti firas inflyttningen med årets första julfrukost. Ja, jag har brutit min diet. Det gick bra tills jag i och med flytten insåg att det kommer gå mycket pengar och jag har verkligen inte råd att lägga dem på mat. Känner mig lite dålig, men jag kommer igen sen när jag börjar med träningen igen.

Imorgon ska jag ringa til KF och höra hur det ser ut med SATS-kortet, samt anmäla mig till facket - om jag kommer ihåg.

Virginia kommer förhoppningsvis snart, vågar inte sova här själv. Inte första natten. Det känns så tomt. Börjar 7 imorgonbitti, så kommer vara lagom trött. Känner jag Virginia rätt kommer det ta ett tag tills hon kommer hit, om jag inte ber henne att komma tidigare.
Man blir konstig av att vara ensam för länge.

jag vägrar att känna mig dum

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Har tillbringat gårdagen och idag hemma i lägenheten, målat om hela vardagsrummet, hallen och köket. Känns riktigt bra, och imorgon blir det en lång dag; upp runt sju för att packa ihop alla mina tillhörigheter hemma hos Sofia, för att sedan med hjälp av Hannas pappa köra allt till stan. Sedan vidare till Solna för att kolla på soffa och möjligtvis IKEA en sväng om vi hinner. Lång dag som sagt, men vi ger oss själva en stor dos cred och chillar i vår lägenhet hela kvällen. Kommer nog bli hur mysigt som helst.

Sitter på tåget hem atm, är sjukt trött och har vit färg över hela händerna. Ska kasta mig i sängen och stendäcka när jag kommer hem. Förresten, kom på idag att jag ska fixa en bilskiva (sån som Emma har) som det bara ska vara flippmusik.

Godnatt, Ösmo. Godmorgon Stockholm.