i stockholms terräng

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag har varit en minst sagt intressant dag. Jag har inga pengar på min mobil så jag har missbrukat mitt mobila bredband. Vad hade jag gjort utan det? Jag är helt förlorad utan kontakt med omvärlden.
Dagens energiintag: En liter glass och en daim. Jag mår rätt så bra nu.

Fick i sista sekund (!) skjuts för att hämta kortet (tack, räddade mitt liv idag), men fastnade i en snödriva och fick för andra gången i mitt liv putta en bil. Upplevelse. Jag märker att jag har missat mycket medan jag har bott på Gotland. Snöoväder, till exempel.

Imorgon är det Tyskland som gäller, så kväll åker jag, Magnus och Linnéa in till stan för att tillbringa natten där och slippa kliva upp så ruggigt tidigt imorgonbitti. Första utlandsresan jag och Magnus gör tillsammans, ska bli väldigt mysigt. Vad jag mest ser framemot? Julmarknaden tror jag. Lät så gosigt när man läste om det, "christmas market".  Nu får jag bara inte glömma fixa pengar, nu när jag har kortet igen. Hoppas bara forex-bankerna har öppet imorgon när vi sticker. Annars får jag det lite jobbigt. Nu ska jag.. Säga hejdå till mitt lilla hem. Kanske packa en flyttkartong eller något.

Sandra 25 - en månad senare

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Ute och firade Sandras 25-årsdag igår (en månad senare). Började kvällen hos Zara med middag och annat skoj, fortsatte nere på Storpub. Jag känner att för min del hade kvällen blivit lyckad om vi stannade hos Z hela kvällen, och det av tre anledningar:
1) Vi fick stå i kö alldeles för länge i kylan.
2) Inträdet! (vilken idiot betalar så mycket för att komma in på ett ställe i Nynäs? Fattar inte varför jag gick dit överhuvudtaget).
3) De flesta som var där var bara drägg och andra sorgliga människor.
Jag kände att det var helt dött på mitt nöjesplan timmar innan vi gick därifrån, men rörde mig i alla fall hemåt runt tjugo över två. Pulsade genom en meter snö i Converse men var alltför trött och irriterad för att orka bry mig. Kom hem vid tre, bestämde mig för att jag inte orkade packa inför Tyskland imorgon (idag) så jag bestämde mig för att packa där och då. Gick och la mig vid fyrasnåret, somnade strax därpå i ett iskallt litet rum. 
Imorse väcktes jag av att Zara ringde och sa att hon hade mina saker men skulle åka iväg för dagen så jag hoppade ur sängen, in i mina vinterkängor och pulsade fort som tusan ner till tåget för att hoppa på, åka till Nynäsgård, få sakerna, åka hem. När jag kom dit helt genomsvettig efter att ha halvsprungit för att hinna, så är tåget tjugo minuter försenat. När tåget väl kommer så går det inte att stänga dörrarna på grund av all snö. Kommer i alla fall till Nynäsgård och fick sakerna, väntar på tåget några minuter för länge, pulsar hem igen, slänger mig på sängen och konstaterar att jag ändå är ganska nöjd med morgonens äventyr. Nu ska jag hoppa i duschen, sen blir det nog Gilmore Girls eller Gossip Girl och lite glass.

fredag?

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Slutade för två timmar sedan men sitter fortfarande i skolan. KULT. Väntar på att Magnus ska bli klar med körlektionen så jag kan få åka hem till han och typ ockupera sängen och kolla på Beck. JAG ÄR HELT SLUT. Jag borde plugga matte men jag orkar inte. Jag vill inte. Kan inte.

barnvakt

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Börjar min kväll som barnvakt nu. Det ska nog gå bra. Måste öva på mitt tal. Är sjukt trött (och väldigt fåordig efter stt pluggat fysik i skolan fem timmar) så vi får se hur det går med det.
GODNATT

kom med glassen nurå

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag har ont i halsen och är uttråkad. Stannade kvar i skolan till fem och pluggade fysik. KULT. Åkte hem och lagade pyttipanna med Linnéa innan hon stack iväg på boxercise. Passar på att kolla ikapp lite Gossip Girl medan jag väntar på att hon ska komma tillbaka hit med glass och mjölk. Borde plugga på mitt tal inför fredag. Orkar inte. Orkar ingenting just nu. Jag behöver lite motivation. Har ingen. Över huvud taget.

Dumma hals.

I'd catch a grenade for you, throw my hand on the blade for you, I'd jump in front of a train for you

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Efter en riktigt slappar Sandra-Natti-helg är det återigen måndag och dags för skola. Veckan som kommer är den där veckan som man aldrig ser framemot. Magnus ska iväg på kryssning och det är dags för muntliga nationella i svenska B. Ingenting att längta till direkt.

everybody, Backstreet's back

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag har haft ett par jävligt slappa dagar efter kryssningen. Igår gled jag hem till Emma i en hel mjukisdress och rufsigt hår, drog hem vid tio och kollade Gilmore Girls till nästan halv två så nu är jag på andra säsongen (!). Väcktes imorse av ett mysigt telefonsamtal som varade i nitton minuter och nitton sekunder. KOOLT tyckte jag. Kollade mig i spegeln och såg bara en enda boll av smutsigt, tovigt hår. Plattade till det, konstaterade att jag inte hade något ätbart hemma (förutom Magnus mentos) eftersom jag åt upp det sista av bananchipsen från Lysekilsresan. (SEPTEMBER!!?) Klunkade i mig vatten och konstaterade att jag ändå mådde ganska bra, trots de gamla bananerna. Pluggade lite. Märkte att jag lämnat alla relevanta papper och sånt i skolan. Hehehhehehe. Sen kom Linnéa förbi och lyssnade på mitt tal och försökte plugga samhälle. När hon drog en timme senare kollade jag Gilmore Girls och grät en skvätt. Aktiverade mig lite tillsammans med Backstreet Boys. Nu är jag försenad hem till Sandra, så måste kila. TJE

hur kommer det sig att man alltid blir ful på passbilden...?

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

kryssning och galenskaper

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

I onsdags var det kryssning som gällde för större delen av naturligan. Började bra, fortsatte bra, fortsatte bra, slutade i kaos, men fortsatte lite till och blev ganska bra. Dans, försvunna hyttnycklar, stulna mobiler, brutala väckningar, vattenkrig, flippat, spårat, otippat och ganska najs till och från.
Idag var det saco-mässan som gällde. Kollade in polisen och kriminalvårdens monter, haffade kataloger och kursbeskrivningar från de högskolor som hade psykologprogrammet, sprang runt och letade efter Magnus (såklart stod han på ett och samma ställe - försvarsmakten. Varför tänkte jag inte på det från början?), stack till Handen, hämtade ut pass och käkade på kolgrillen, njöt lite, slöade, skyndade till tåget, hem.
Nu ska jag iväg och fika med Clarissa, har inte setts på hur länge som helst så det ska bli herligt. Ikväll är det filmmys och analyskväll hemma hos Emma som står på schemat. (Backstreet boys spelas såklart på högsta under hela min vakna tid hemma.)

man måste älska 90-talspojkband

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag kommer ihåg att jag och min storebror hade den här skivan när vi var små. Jag var jättekär på han som har den typiska 90-tals frillan; mittbena hår ner till käkarna ungefär, lite framåtriktat (som jag är ganska säker på att även min äldsta bror har haft en gång i tiden). Nick kanske han heter..?

Soffan är silvertejpad men drömmen kommer att hålla

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Dagen har varit en helt vanlig en, med inslag av lite plugg, lite oro inför morgondagens nationella och en hel del nostalgi i form av 90-tals pojkband och danser till fler av våra gamla barndomslåtar.
Funderar på om jag ska röra mig hem till Magnus ikväll för lite sovsällskap och gos, imorgon åker jag på kryssning vilket antagligen är helt fel eftersom jag bara längtar hem till en varm säng, lite DH och pojkvän så fort jag tänker på det. Men äh, det blir säkert kul. 

N Sync - Bye Bye Bye. Jag älskar nittiotalet.

lördagkväll 13 november 2010

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Nyligen hemkommen från en trevlig kväll hos Linnéa. Det bjöds på god mat, härlig efterrätt och mycket skratt. Var dock tvungen att avsluta kvällen ganska tidigt eftersom jag mår dåligt. (och  har gjort hela dagen). Är oftast på topp men idag var det antingen något väldigt dumt jag råkat ut för eller så var det bara en sån dag. Skönt att jag tillbringat största delen av den hemma hos Magnus tillsammans med lite plugg, DH och det vara bara en sån där vi-är-hemma-och-inomhus-för-det-är-dåligt-väder-och-gör-aboslut-ingenting-vettigt-förutom-att-bara-vara-med-varandra-dag. Såna dagar borde man egentligen ha oftare.

Nu ska jag beta av ett Gilmore Girls avsnitt och tycka synd om mig själv pga. min spruckna läpp som gör att jag varken jag prata, äta, dricka eller skratta. Så nu har jag slutat med lyspyl också, för jag har lärt mig att addictions är aldrig något bra. Synd.

Allt är likadant, så rymm med mig idag

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Nu blir det till att införskaffa sig fint brevpapper, massor av olika färgpennor och en bunt med glittriga, glada klistermärken för mitt första brev från Virginia har anlänt (!!!) och det var precis så fint.

 

jag ser inga gnistor slå från min egen glöd

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Nu är jag på spåret igen. Första lilla träningen idag varvat med plugg, gilmore girls och någon vecka för gammal mat. Jag behöver verkligen bli lite nyttigare av mig, min kropp kan inte må så bra. Jag stoppar verkligen i mig allt jag kommer över.

Jag vill att katten ska komma hit, så jag slipper sova ensam. Och på tal om det så kom jag underfund med en sak häromdagen.
Jag är hemma väldigt sällan, och när jag väl är det är det väldigt sällan som jag är det själv.
Jag är iväg hela tiden, mitt hem är bara en avlastningsplats för allt jag inte orkar ta med mig på alla mina äventyr. Jag har inget behov av att vara ensam hemma och bara ta det lugnt och koppla av, få egentid. Jag har försökt intala mig det sen en tid tillbaka att jo, det är klart jag behöver det, alla behöver ha tid för sig själv. Men nej då, inte jag. Inte än i alla fall. Jag kanske springer ifrån tiden men det är lika bra det för den kommer ändå komma ikapp mig någon dag. Jag kan förstå de som känner att det kan vara skönt att vara ensamma, men jag behöver inte vara det. Eller vill inte vara det, klarar inte av det. Jag behöver alltid göra någonting, alltid träffa någon, hitta på något. Jag har länge funderat på om jag är en väldigt rotlös person. Nu har jag kommit fram till att ja, det är jag verkligen. 

Nu måste jag plugga. Har pluggat, men känns inte som att det räcker. Plugga. PLUGGA. P L U G G A. Åhh.
Hoppas han den där tommyslaven är en bra lärare.
Man skulle leva sitt liv på en buss

höstdag

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Gårkvällen blev ändå inte riktigt som planerat, utan istället för att tillbringa kvällen framför en beckfilm så åkte vi ut till Magnus vänner för en pokerkväll. Trevligt sällskap och goda popcorn gjorde kvällen till en bra en.
Idag blev det en långpromenad och alldeles för mycket ostbågar.

schemaändring

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Var egentligen utgång planerat ikväll, men blev ändrade planer så nu styr jag ut till pojkvän istället för en mysig hemmakväll med Beck, ostbågar och en massa kärlek.
Ett stort grattis dock till Linnéa Carlzon som fyller 18 år idag! Hoppas du får en bra kväll utan mig.

Förresten, jag måste sluta använda mina converse  nu, annars kommer de gå sönder. Måste be pappa hjälpa mig med nya skorna.
Carolina Wallin Perez är bra. Sådär perfekt höstig.

tillbaka i Nynäs

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Igår fyllde Lovisa-Eleonora fyra år. Numera är hela hon en liten mänsklig Hello Kittty, så mycket HK-saker har hon fått. Födelsedagen firades med rosa-glittriga chokladbollar, rosa-strösslig äppelpaj och såklart en Hello Kitty-tårta. Runt sju hämtade Magnus och Adam upp mig, åkte till kvantum och hyrde BECK - levande begravd och sa hejdå till Adam utanför mitt. En obäddad säng, OLW's hjärtan, pojkvän och hallonsoda avslutade dagen ganska perfekt.
Nu ska jag ta en tripp till kvantum för att lämna tillbaka filmen, sen bär det av till Stockholms läskigaste förort Rågsved för att spendera natten hos farmor. Önska mig lycka till.

gotland dag två + hemresa

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Då var det dags för tandläkarbesök. Hade perfekta tänder, perfekt bett, perfekt allt. Nästintill. När vi kom hem kastade jag i mig en måltid spagetti och köttfärssås som var menad att räcka till tre personer. Jag är ganska glupsk. Kollade lite Gilmore Girls, eller ja, så gott vi kunde i alla fall, med tanke på att icefilms inte ville samarbeta med oss över huvud taget. Tog oss in till centrum, shoppade kläder till Linnéas b-day på lördag, hittade en kalasfin kjol. Hemåt igen i rask takt för att hinna laga mat - kyckling med ris och jordnötssås. (Vi tänkte att det var bäst att öva inför halv åtta hos mig). Storebror kom på besök och vi hade alla en väldigt mysig middag.


Middag - kyckling med ris och jordnötssås


Världens bästa bror - Robin Baker

Tisdagsmys - Catch me if you can
Båtbild - på väg hem

Gotland med Linnéa dag ett

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag skulle jag till läkaren för att kolla upp min glutenintolerans. Jag, Linnéa och pappa gick till bussen borta vid Bingeby, men vi var lite tidspessimister och kom fram tjugofem minuter innan bussen skulle komma, så vi gick över vägen till den andra busshållplatsen för där kunde vi sitta ner och vänta för där finns en busskur. Jag skänkte Zara en tanke och satte mig på mina vantar så jag inte skulle frysa. Sen kom bussen och vi gick över vägen, åkte till sjukhuset och Linnéa stannade i väntrummet tillsammans med miljökunskapsboken och mina ytterkläder. När jag kommer ut igen, efter ca en halvtimme så tar jag mina saker och börjar gå ut när jag kommer på att jag inte har mina vantar, så går in igen för att hämta dem. När de inte ligger kvar på stolen så kommer jag just på att jag varit klantig igen, sådär typisk Nathalie-ig igen. Jag tog aldrig med mig vantarna när vi hoppade på bussen. Jag lämnade de där på bänken, i busshållskuren, tillsammans med massa människor. (Två stycken). Fanfanfan, det var ju mina mysvantar som jag fått utav mamma. Skit också, att jag alltid ska vara så slarvig. Hur som helst, inte så mycket att göra åt saken så vi hoppar på första bästa buss tillbaka hem igen. Märker efter en stund att den kommer att åka förbi den busskuren, så pappa ber busschauffören att stanna för att kolla, och mycket riktigt - där ligger de, exakt som jag lämnade dem.

Ikväll har jag och Linnéa försökt kolla på Gilmore Girls i över en timme, men verkligen allting har velat stoppa oss. Internet krånglade, så vi bytte från mitt mobila till mammas, men filen "finns fortfarande inte" och vi blir lite frusterade, speciellt när vi såg halva avsnittet hemma hos pappa men avbröt för att vi skulle hem till mamma. Försöker med en annan spelare, då funkar det en stund till men sen låser det sig. Försöker få det att funka lite till, det funkar men plötsligt låser sig datorn och blir helt svart. Får tillslut äntligen igång det igen, och ser kanske två minuter innan det slutar funka igen. Vi är helt frustrerade, en och en halv timme senare. Ger upp och nu ska vi sova. Godnatt.

Vi blev polare med Darth Wader

Vi klev in i kyrkan och tände varsitt ljus
Köpte en skjorta till pojkvän, provade den och bestämde mig för att behålla den själv (nästan i alla fall)