En bra dag

Kategori: vardag

Här på Gotland tar vi det verkligen bara lugnt. Idag lyckades jag laga världens godaste pasta carbonara, efter att jag varit hos tandläkaren och fått veta att mina tänder i princip är perfekta. Fikade med mamma nere på bageriet och passade på att njuta av solen. Träffade Robin, njöt ännu mer av solen, handlade på systemet för första gången, och nu lyssnar jag på Adrian Lux och SHM medan jag väntar på Maya. Ikväll ska vi grilla och sedan gå ut. 

Som sagt, inga storslagna planer. Men längtar efter att få träffa Maya i alla fall.

DCFCur

Kategori: vardag

"and when we touch we're not really touching. if our atoms did not repel one another we'd pass through each other like galaxies, unscatched."

Riktigt klantigt

Kategori: vardag

I måndags lyckades jag tappa min telefon. I en taxi. Går nu runt med ett simpelt kontantkort i Hannas gamla Xperia Arc. Och det hade ju varit fint, om jag kunde använda den som man ska använda en smartphone. Nu är ju det enda jag kan göra ringa/smsa, kunde lika gärna haft en gammal 3310. Jag måste dock köpa en ny mobil så snart som möjligt, men som vanligt så har jag ingen aning om vilken jag vill ha.. Har kollat lite på HTC One X, och den verkar ju bra.. Men såklart så får minsta negativ kommentar om den mig att tveka. Jag vill ju ha den perfekta mobilen.

Hur som helst, idag åker jag till Gotland och stannar till söndag. Hoppas på bättre väder med tanke på att det här är min sista semestervecka. Hur ska jag klara mig utan min mobil!?

skypedater och sömnpanik

Kategori: vardag

Idag var jag på gymmet för första gången - på riktigt - sedan jag blev sjuk veckan innan jag åkte till Malta. Jag brukar inte väga mig, men bestämde mig för att göra det idag för att se vad som hänt under de veckor jag varit borta.
- 4 kg. Vafan?! Man blir ju förbannad. Förut vägde jag 69 kg, nuu var jag nere på knappa 65 kg. Visst att man tappar muskler när man inte tränar, men så mycket - så fort?! Och ja, det känns att jag inte är i form. Jag orkar knappt hälften av vad jag gjorde innan jag blev sjuk. Och nu går jag på semester igen, sticker till Gotland och hamnar återigen ur rutinen. När jag kommer tillbaka är det verkligen träningen som gäller. Verkligen dags för mig att komma tillbaka.

Just nu är kl 02:40 och jag har just avslutat ett nästan tre timmar långt skypesamtal med Virginia. Imorgonbitti kl 0900 ska jag boka biljetter till SHM's sista spelning här i Sverige, så jag borde verkligen gå och lägga mig. Om jag försover mig så kommer de andra att döda mig - bokastavligt talat. Biljetterna till spelningen på Madison Square Garden sålde slut på 10 minuter. Eheheh. Godnatt.


Viktor på midsommarafton


Summerburst, förra helgen

Midsommar

Kategori: vardag

Tiden bara flyger förbi, hur många gånger ska man vakna upp och tänka det, utan att göra något åt det? Jag måste sluta.

I tisdags träffade jag Makz, vi åt middag hemma hos mig och catchade up lite om var livet tagit oss hittills. Jag kollade på Sverige-matchen och man kan ju inte bli annat än besviken. Vad är det för idé att vinna nu, när det ändå är försent? Men ja, en vinst är ju alltid en vinst. Lite upprättelse kanske vi fick. Kanske.

Imorgon är det ju som alla vet midsommarafton, vilket vi även i år firar ute hos Seger på Lisö. I år kan vi dock inte stanna där, utan rör oss vidare mot Trosa för att övernatta där. Detta innebär att jag släpar med mig en stor bag + täcke och kudde till jobbet imorgon.

Idag försökte jag mig på att göra min egen midsommarkrans. Jag var ganska stressad, men jag hoppas att den duger. Bild kommer antagligen efter helgen.

Nystart

Kategori: vardag

Okej. Efter såhär många år så är jag singel igen. Jag räknar det som fyra år, för det var bara du, ända sen jag var 16 år gammal. Nu är jag 20 och det är dags att börja om på ny kula.

Sätter igång med träningen imorgon igen, borde gjort idag men sov alldeles för lite inatt för att ens orka tänka på gymmet. När jag kom hem somnade jag framför teven, och när Maya ringde och väckte mig var jag bombsäker på att jag hade försovit mig och var försenad till jobbet. Försökte mig på att hoppa lite hopprep och få en tid i tvättstugan, men inget av de två sakerna gick speciellt bra. Så nu sitter jag här istället. Har inte ätit någon middag, bara massa onödiga kolhydrater. Hanna är inte hemma men det är rätt skönt att faktiskt få vara helt ensam för första gången nu. Inte bara ensam utan helt själv. Jag tvivlar inte en sekund på att jag kommer klara mig själv alldeles utmärkt.

Helgen som var, 15-17 juni, bestod av personalfest och Summerburst. Tre kanondagar, nu är det bara att ladda om inför midsommar. Livet rullar på och det känns bra.



ON REPEAT

jag har träningsvärk i alla stora muskelgrupper

Kategori: träning

Idag startade jag dagen på gymmet. Det blev en 40 minuters powerwalk på bandet och ett ryggpass. Nu på kvällen hoppade jag hopprep i 20 minuter ute på gården. Funderar på att gå upp tidigare imorgon för att hoppa i tio minuter innan jag (förhoppningsvis) promenerar till jobbet. Men jag får se om jag orkar, det skulle ju innebära att jag måste gå upp... Kl 04:30. Det fixar jag!

Imorgon blir det ett armpass efter jobbet. På kvällen kommer Amanda över så ska vi kolla på Ukraina-Sverige. Vi som är så extremt insatta tyckte att det var en bra idé.

slut på det roliga

Kategori: vardag

I tisdags natt kom jag hem från Malta, och tänkte att jag skulle blogga när jag kunde lägga upp bilder. Men har inte hunnit lägga över dem, så då får bilderna komma i efterhand. 
På min semester åt jag verkligen extremt onyttigt. Godis och glass varje dag, chips, chokladbollar, kakor, läsk, vin varje kväll.. Så nu när jag kommit hem igen känner jag att det är dags att komma tillbaka till verkligheten. Men det är svårt. Jag vill fortfarande sträcka mig efter den där snickersen som ligger där, jag är ju lite hungrig. Jag har svårt att anpassa mig, men jag försöker. Ska dra ner på kaloriintaget nu tänkte jag, så funderar på att köpa en matvåg. Tänkte väl ligga på ungefär 1800 kcal/dag, normalt intag för en tjej är ~2500 kcal. Vågar inte sträcka mig mycket lägre än så, med tanke på att jag fortfarande kommer träna och dessutom är aktiv hela dagarna på jobbet. 

Just nu ser en matdag ut ungefär såhär (med lite överslagsräkning):
2 ägg + shake till frukost = ca 300 kcal
Lax/kyckling med grönskaer till lunch = ca 500 kcal
Shake till mellanmål = 95 kcal
Kyckling/kött med grönskar alt. quinoa till middag = 700 kcal
Eventuellt ägg till kvällsmål = ca 100 kcal

Lägg till/dra ifrån lite. Det är planen för en tid framöver i alla fall. Idag blev det lax efter gymmet. Ikväll tänkte jag tillaga en köttbit kanske, får se vad Hanna säger om det. (Vegeterian?)

Har verkligen ingenting planerat idag. Nu ska jag hoppa i duschen innan jag ska fika med storebror, därefter kanske det blir en promenad runt Djurgården eller en till sväng på gymmet, är ganska sugen på ett benpass.