18-årsdag

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

b-day surprise

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Precis när jag trodde att allting var lugnt, att det enda jag hade kvar var en varm dusch och O.C så det skulle vara okej att bara vara i underkläder så är det någon som knackar väldigt våldsamt på dörren. När jag öppnar invirad i mitt täcke så står Jenny, Anton, Harald och Frida där med något som ska föreställa en tårta (trodde jag, tydligen skulle det vara en vulkan) med ljus och tomtebloss. Efter att ha fått på mig kläder hugger vi in och får en mysig tårtstund på ungefär två minuter, för mer orkar ingen av oss äta. Jag kan alltså nu räknas till en av de där lyckliga som har frukost, lunch och middag redan förberedda. I en vecka.
Hur som helst, jag misstänker att jag vart jag påverkad av vulkanen, för helt plötsligt bestämde jag mig för att Jenny skulle få äran att klippa min snelugg som jag längtat efter ända sedan den växte ut sist (förra sommaren). Jag borde bli en mer spontan människa, för jag blev helnöjd med resultatet.
Nu ska jag i alla fall hoppa in i duschen och fullända helgen med O.C.
Godnatt.

jag som arton, arton arton

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

I fredags fyllde jag arton år. Den dagen har alltid varit så långt borta, nu är den över för dygn sedan. Dock är det en dag att minnas; dagen var helt sjukt bra.
Sandra kom och hämtade mig från skolan. Det första jag får när jag sätter mig i bilen är en flasköppnare, följt av en xider och ett paket. Paketet innehåller en plansch som föreställer en sovande igelkott med texten "Alltid taggad!" och ett par glaslösa, silverbågade Harry Potter glasögon. Väl hemma fick jag äppelkaka och något äckligt som var meningen att vara gott men Hannes har aldrig varit känd för att blanda bra. När vi fixar oss för kvällen kommer Sandra in med händerna fyllda med plåster.

S: De här ska du sätta på dig, men tänk noga på var du sätter dem.
N: Kommer de påverka min kväll?
S: Ja, garanterat.

Jag sätter dem på magen för att de inte ska synas så mycket. (=påverka min kväll så lite som möjligt).
Springer till tåget, hoppar av på söder och letar oss fram till Ringvägen 87 med hjälp av väldigt många stockholmare och en receptionist. Bokat bord på en av Stockholms finaste restauranger, en flaska rosé och väldigt gott kött. Livemusik och en massa fnitter. Jag vet inte hur jag missade det, jag var nog koncentrerad på att fylla arton, men plötsligt står ägaren framför mig med tiramisu och sjunger "Ja må hon leva" medan spanjoren med gitarren spelar melodin. Fick den även spelad på spanska. Jag visste inte vad jag skulle göra, händer sånt inte bara i filmer?
Vidare till Götgatan och Pelikan liksom låg där och väntade på oss. Jag köpte min första lagliga öl, och jag kunde inte gjort det på ett mer passande ställe. Två tjejer drog bort ett varsitt plåster och jag fick smeknamnet Svamoen när jag kände mig skyldig att ta Sandras öl som hon inte orkade. Onödigt att slänga liksom.
Tydligen fick vi ganska bråttom för Sandra fick mig att springa i högklackat. Kom fram till Göta Lejon och jag förstår ingenting tills jag får ett ark papper av henne: RAW Comedy Club. Sandra, jag, Björn Gustafsson, Henrik Schyffert, Ahmed Berhan, Mårten Andersson och Messiah Hallberg. Jag har nog aldrig varit så uppe i varv, så fånigt glad att jag hoppat upp och ner i stolen, och log varje gång jag inte skrattade åt ett skämt. I pausen såg jag en annan komiker som fick äran att ta bort ett plåster. (Kommer inte ihåg namnet) men bilder kommer imorgon. När hela showen var slut är jag och S sist ut, när jag får syn på en Pontus Gårdinger. Han tog mer än gärna bort ett plåster åt mig, innan vi var tvugna att leta oss tillbaka till tågstationen för att inte missa sista tåget hem.

Kvällen kunde inte blivit bättre. Min artonårsdag blev högt över förväntan.

I lördags åkte jag med Magnus till Karlberg och kollade på snygga män i uniformer. Försvarshögskolans dag (?) vart faktiskt helt okej, bra tillochmed. Okej, det var askoola monstermaskiner. Dagen avslutades med asiatisk buffé och väl hemma blev det O.C.

Idag var det Nova-Lees ettårskalas. Godistårta, soltimmar och grillad kyckling med råstekt potatis och halloumi förgyllde min dag.

Nu känns det som att O.C har saknat mig lite grann. Dessutom är det bäst att jag kollar idag, innan jag ska börja plugga till Ma D HKP på torsdag. På lördag är det dykning och om exakt en vecka har jag förhoppningsvis dykarcertifikat. Känns som en bra start på mitt artonåriga liv.

Paddling på Muskan

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Japp, idag gäller det att hålla sig kvar i båten. Mig, mest. Jag har ruskigt dålig balans. Visserligen är det tremannabåtar, men det är nog säkrast att jag tar en själv. Eller inte åker alls. Igår tror jag att jag gjorde klart historian. Nej jag är taggad, och för att visa hur taggad jag är ska jag promenera till tåget idag. Jag menar, jag kan ju inte riskera att bussen inte kommer och jag missar tåget för jag hittar inte till Muskan så jag måste förlita mig på mina kära klasskamrater.

Imorgon fyller jag arton. Förlåt jag kan inte sluta tjata. Även om jag bott ensam och allt sedan jag var sexton så känns det läskigt att fylla dom här arton åren. Ännu mer ansvar på mina axlar.

dagen i bilder

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

HISTORIA ÄR DET BÄSTA JAG VET

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag har jag bara ägnat mig åt historiaplugg, ända sedan jag kom hem. Skippade till och med träningen. Prov imorgon och inlämning på torsdag. Jag har inte ens tänkt på OC idag. Eller jo okej, jag har längtat efter det som tusan, men jag har inte övervägt att kolla på det ikväll. Inte seriöst i alla fall, även om tanken slagit mig ungefär.. varannan minut. Hela kvällen.

Nu är det dags för en dusch och sedan sängen, måste tagga till inför imorgon.

Förresten, jag pratade med min mamma i telefon idag. Hon hade glömt bort att jag fyller år.
J = Jag M = mamma.
M: Ska du träffa Sandra något i veckan då?
J: Ja, vi ska ju ses på fredag. (säger jag i en ganska hej-det-var-ganska-självklart-ton).
M: Jaha vad ska ni hitta på då?
J: Eehm, jag vet inte, det är min födelsedag..? (Mamma vet sedan länge att Sandra har värsta megaöverraskningen åt mig.)
M: NÄMEN JA JUST DET JA! SÅ VAR DET!

Roligt. Här sitter man på andra sidan Östersjön och hoppas på att i alla fall få ett grattis-samtal i alla fall, men så kommer hon inte ens ihåg sin enda dotters artonårsdag. A R T O N Å R S D A G. Nu är jag nästan officiellt vuxen. Det skrämmer mig.

natt

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag hatar O.C.

OC och svensk historia

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Hela eftermiddagen har jag kämpat med historiauppsatsen som ska vara inlämnad på torsdag. Jag har ingen koll på någonting, alla ord, fotnoter, länkar, böcker, ja allting har bara flutit omkring i en enda stor röra. Jag har inte ens läst arbetet än, jag har nästan bara skrivit. Jo, jag har nog faktiskt bara gjort det. Men inte nog med att vi har inlämning, vi ska ha ett historiaprov dagen innan, alltså på onsdag, på svensk historia under 1600-1800-talet. Jag skulle gärna berätta hur underbart lite jag gläds av det, hur mycket jag istället bara skulle vilja koncentrera mig på absolut ingenting annat än min a r t o n å r s d a g som är om fyra dagar. Jag, arton år. Hur gick det till, kan man fråga sig. Men fort har det gått.

Nu ska jag bädda, duscha och sedan mysa ner mig i sängen och njuta av OC. Jag har insett att jag borde ha blivit påmind om den serien ungefär EFTER SKOLAN SLUT, för jag känner att oj, vad det här inte är bra för mina betyg. Eller min sömn heller, för den delen. Eller min perfekta beachkropp, för jag blir alltid så sugen på något när jag tittar på det.

de va häromdan

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Så, nu är jag redo för sängen. Kom just hem från en cruisekväll tillsammans med Magnus och några vänner. En snabbvisit på Freja där jag träffade Sandra och en hel del minderåriga som verkligen inte ska vara där inne den här tiden på dygnet. På Freja alltså. Dagens ungdomar alltså. Jag var en av dem, fast helt nykter och bara i tjugo minuter. Om en vecka får jag gå in där lagligt. Det ska jag utnyttja.

Nu ska jag kolla på O.C. Efter att jag lyssnat klart på min nya favorit. Så jävla bra.

With the cops on your lips it's a holy routine

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag hatar att medge detta, men just nu skulle jag kunna strunta i allting. Jag vill bara kolla på O.C, hela tiden. Igår satt jag uppe till tolv och kollade, gick upp klockan sju imorse (hade sovmorgon till halv tio) för att kolla, jag har knappt kunnat koncentrera mig i skolan. Jag vill ha O.C. Ikväll ska jag hem till Linnéa. Min ursäkt: Kul att plugga med någon. Anledning: Hon har O.C-boxen. Jag måste nog flytta hem till henne tills Magnus fixat en serien på en skiva eller något så jag kan vara hemma och kolla på det ensam. Det hade varit helt perfekt, för då hade ingen behövt brytt sig om mina små utrop då och då.

Förresten så är jag nog mer kär i Marissa än jag är i Seth eller Ryan.

Helgen med Jonna. Så var det ingen helg ;pPPpppP

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

dagens stående skämt ;PppPppPPpP

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Nu är det bowling som gäller. Jonna står i duschen. Så gör hon inte det ;PppPPpP

väntar finbesök

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Snart snart snart är det dags för mig att ta en promenad ner till båten för att möta Jonna. Hon ska bo hos mig i helgen och vi ska fira det genom att gotta ner oss framför en film ikväll med en massa godsaker. Ibland så älskar jag att längta efter saker.

Nu har jag prackat på mig själv en varm morgonrock eftersom det blev så jättekallt när brandlarmet gick för att brödrosten hade bränt min sista macka och jag var tvungen att öppna dörren och sen glömde att stänga den.

första dyket på G

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Första dyket snart. Ska möta upp de andra nere vid NOC. Det här kommer bli bra. Ikväll ska jag möta Jonna vid båten också. Det här kommer bli superb.

avbrott i vardagen

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Att ha såna här avbrott i vardagen är inte bra för mig. Jaga har inte alls pluggat lika mycket som jag borde ha gjort, utan istället trollat bort min tid här framför datorn. Jag som hade tänkt komma hem efter träningen ikväll och bara ta det lugnt, men nu måste jag istället kolla på sista delen av dykfilmen eftersom jag skjutit på det de tre och en halv timmar jag har varit hemma. Dessutom funkar inte internet, så jag tror jag har svaret på varför allting går i slow motion.

vårkänslor

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag hade börjat trott att sol och blå himmel bara var ett påhitt.

jag och jonna planerar

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag har prov imorgon. Jag borde verkligen plugga. Jag borde verkligen inte sitta här och slösa tid. Jag borde sova nu, men jag kan inte. Jag och Jonna bokar båten tillsammans över telefon. Hon ska komma hit i helgen. Det gillar jag. Hon också hoppas jag. Hon är helt knäpp. Utan henne hade jag inte skrattat såhär mycket ikväll. Puss på henne. Hon vet inte hur man betalar med kort. Vilken gröngöling.

You exploded in my heart

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Vad jag har upptäckt under min Gotlandsvistelse:

Pappor är bland det bästa man kan ha
Jag har tröttnat på sjukhus och mår dåligt av att vara inuti ett
Mammor är också bland det bästa man kan ha
Fyra-i-rad är underskattat
Att vinka från Gotlandsbåten till en människa i backen en bit bort funkar inte, hur mycket man önskar att det gick
Det är skönt att låtsas att man fortfarande bor hemma ibland
Körkort är koolt och bekvämt
Att man skulle allt bo på Gotland

Söndagsvila

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag följde jag med pappa till affären. Det var som om pappa kunde läsa mina tankar, för det första han föreslog var att vi skulle handla strumpor till mig. (Eller så har han upptäckt att jag har hål i alla mina). När jag kom hem igen hade jag nio nya par strumpor, rakhyvlar, tuggummi, skrivblock och mappar, batterier och en ansiktsrengöring. Det var längesen jag kom hem med nya saker, men känns lika bra varje gång.

Snart ska jag träffa Sissel , vi ska ta en löprunda ute på P18, tänkte slå två flugor i en smäll liksom. Dessutom har hon körkort nu så kan hon hämta och lämna mig. (Och där kände jag mig extremt liten).

Nu är det meterologi som gäller fram tills dess.

Gotland

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Just nu är jag inne i en sån där period som jag som jag upptäcker hur mycket jag faktiskt behöver. (Vill ha egentligen, men skillnaden här är hårfin). Det jobbiga med det här är att jag ju snart fyller år, och jag vet att jag inte kan få allting. Att prioritera har aldrig varit min starka sida.

Hörlurar till iPod
Sommarstrumpor
Körkortsgrejer
Extern hårddisk
Vårskor + Converse (fick tyvärr aldrig några via beställningen som gjordes för ett tag sen)
Nya leggings - mönster + vanliga svarta
Klackskor
Tjocktröjor
Skjortor

Saker som jag kanske kan bocka av här på Gotland (med pappas hjälp) skulle kunna vara strumpor, hörlurar och vårskor/converse. Kanske nya leggings också. Kanskekanskekanske.

Ja, jag skulle ju egentligen ha åkt till Gotland igår tillsammans med Emma, men för första gången i hela mitt liv var båten inställd pga. hårt väder. Jag skrattade ihjäl mig lite när jag såg det, sen bokade jag om till idag istället. Här nere har jag hittills hunnit med att träffa båda mina bröder och morfar, tagit en tripp runt i södra Visby, tappat min mobil i en djup vattenpöl, ätit middag, pluggat kretslopp och haft lite panikångest inför kvällen. För tillfället sitter jag och gör just mest ingenting. Dricker juice tillverkad på valencia apelsiner. Jag har inte en susning om vad det är för speciellt med just dessa apelsiner, men det är sjukt gott. Nu ska jag filosofera lite mera, kanske kolla om det är något fint på teve. Wipeout och Scooby Doo 2.

superkväll

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

För en gångs skull stod maten klar på bordet (nästan) när jag kom hem från träningen. Linnéa var hemma och väntade på mig. Som surprise hade hon med sig honungsmelon som vi delade på tillsammans med lite hallon som vi hittade längst in i min stora frysbox. Nu ska vi köra igenom lite plugg innan det är dags att sova och tagga till inför nationella provet del två i Engelska B. Vi ska ha så himla roligt, hon och jag.
Imorgon är det Gotland med Emmaslemma som gäller.

if you die when there's no one watching

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag vet inte hur vi kom dit, eller vad vi hade gjort tidigare, det jag kommer ihåg är att jag och en kille som jag är bekant med men inte mer än så befinner oss inne i ett betongrum. Vi är fångar eller i alla fall något åt det hållet. Nästa stund kollar jag upp, då sitter han bunden på en stol en bit bort från mig - det är jag som bundit honom. Dock så verkar inte han förstå det, utan ber mig om hjälp, ser liksom saken som ett skämt. Jag betraktar honom en stund innan jag börjar gå mot dörren, helt säker på att jag ska lämna honom där, inte kolla tillbaka eller ändra mig och på så sätt riskera att dö själv. När han inser vad jag tänker göra och uttalar orden "du kan inte göra såhär, jag är en människa, du kan inte lämna mig här" får jag panik, tar de sista stegen ut genom dörren och låser efter mig. Stänger av öronen för hans förtvivlade skrik.

Nu börjar jag leta efter en utgång. Det finns massor med gångar, liksom en labyrint. Troligtvis befinner vi oss under jorden för det finns inte ett enda fönster - allt är betong. Betongväggar, betonggolv, betongtak. Plötsligt ändras scenen och när jag rundar ett hörn så är jag plötsligt i skolan. Där står han och käkar glass, han som jag lämnade för att dö. Först får jag en chock över att han står där fullt levande, men kommer snart på att han nog inte kan vara så glad på mig. Gå, säger han. Snabbare. Spring. Jag springer allt vad jag har, och för en gångs skull sprang jag inte som om jag vore i vatten. Jag missar bussen precis, så springer upp i ett kringelkrokigt villaområde alldeles intill, för att förvilla honom. Där står två småflickor, nio, tio år max. Tvillingar med glasögon, långt, stripigt hår, för små kläder och ett urholkat utseende.

- Hej Nathalie, vi vill att du kommer och leker med oss.
- Eeh, jag kan inte just nu, sen kanske..
- Nej vi vill vara med dig nu.

Inte ett ljud till, de bara går därifrån, som om de inte förväntade sig något svar från mig. Jag fortsätter lite osäker förbi dem, och rundar hörnet. Sen jag vaknar jag.

Andreas Wijk

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft


make it happen

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Att prova dykdräkt (eller över huvud taget ha på sig en sådan ovan vattenytan) är inget jag rekommenderar. Jag och Linnéa tog en tripp ner till dykcentret för att göra just detta. De första passade inte, och när jag fått av mig den slutgiltigt godkända så hade jag i princip tagit årets första dopp. Det var kul.

Nu har jag inget liv tillsammans med Veronica Maggio i väntan på att kusin underbar ska komma över.
Fast att prata med morfar i telefon är inte helt fy skam.

det kan aldrig göras ogjort, det där som hände ikväll

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Ibland blir saker och ting helt enkelt inte som man tänkt sig. Det går tvärtemot ens bild av hur livet ska vara, eller borde ha varit.

kvällning

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag cyklade hem från träningen ikväll.
Det var en pärs.

snor lite energi från Emmas dator.

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Tummen upp:


  • Jag fick tillbaka mitt kemiprov idag. Det hade gått finemang.
  • Jag fick en glass av en kort, blond grabb i skolan.
  • Jag segade mig igenom svenskan som inte var någon riktig lektion för dem som inte hade redovisning.
  • Jag är hemma hos Emma nu.
  • Träning på riktiga gräset idag.

Tummen ner: 

     Träningen slutar troligtvis en halvtimme senare. Detta innebär kyligare, senare, tröttare, mörkare.

tvkväll

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Anna Anka söker assistent och Svenska Hollywoodfruar.
En härlig, ensam hemmakväll. Fattas bara något gott.

TränarN

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag har alltid sett mig som en relativ träningsmänniska. Men så plötsligt insåg jag en sak. (Jag är ensam ikväll, därav alla dessa tankar). Det jag insåg var att jag faktiskt inte alls är en träningsmänniska. Jag är en periodare. Jag tränar inte för att jag vill, jag tränar för att jag inte har något bättre för mig. Som ikväll, när jag hade pluggat, städat och bäddat klart så hade jag ingenting att göra. Då kände jag att jag istället för att kasta bort mitt liv framför facebook (vilket är där jag faktiskt oftast hamnar. Och fastnar), så kunde jag helt sonika träna. Alltså gjorde jag det. I sisådär en halvtimme kanske. Bara för att jag inte har något bättre för mig, och även fast jag kanske inte vinner så mycket på det så förlorar jag ju ingenting på det heller.

Dessutom har jag kommit på mig själv med att vilja ha en privat walking closet i skolan. För jag får alltid sån lust att byta kläder ungefär varannan eller var tredje timme. Det är en ganska jobbig känsla när man inte har någon walking closet.

ursäktar redan nu för ett lite suddigt inlägg

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Nu var det helt plötsligt maj månad, och jag hänger inte alls med i svängarna. Om ungefär tre veckor fyller jag arton år. Och som jag har oroat mig för den dagen, i minst ett halvår har jag gått omkring och haft ont i magen när jag tänkt på vuxendagen. Nu känns det inte lika farligt längre. Jag har nästan vant mig vid tanken. Och jo, på tal om tankar. Häromdagen insåg jag att jag inte kan ta körkort. Anledning? Pengabrist. Så det skriker om det, ska jag tala om. Sommarjobbspengarna från Coop hade jag tänkt lägga på mitt älskade körkort, men insåg att jag kanske inte har pengar till hyran i sommar. Vad ska jag göra då, flytta tillbaka till Gotland under sommaren och hoppas på att hitta ett nytt hem till hösten? Nej, även om tanken lockar lite (bara pga. körkortet) så skulle det vara alldeles för riskabelt. Ej hållbart förslag.

Jag mår lite dåligt över detta. De flesta gillar ju att hjälpa andra människor, så ni kan ju bara skicka en slant, sisådär några tusen var så jag vet garanterat att jag får körkortet plus en bil på köpet. Tack, det skulle underlätta en hel del.

Efter plugg är det tråkiga vardagssysslor som väntar; disk och bäddning. Det är så himla roligt att jag alltid bäddar sängen på kvällen innan jag ska lägga mig, istället för på morgonen. Men det är bara för att jag har väldigt svårt att sova i en obäddad säng och på morgnarna hinner jag helt enkelt inte.