Roadtrip 2010

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Sagt och gjort - vi tog bilen och drog ner till Småland och lite Halland. Vi som i jag, Sandra, Mia och Emma. Under resans gång hittade vi älgar, en campingplats' parkering, en stugcamping, Gränna och äkta polkakrisar, och vi upptäckte att Jönköping är en väldigt fin stad (där vill jag bo någongång) speciellt på natten, att Gekås inte alls är så farligt när det är lågsäsong och vardag men att filminspelningarna till "Ullared" gjorde det betydligt svårare att shoppa. Jag insåg att jag aldrig kommer få körkort för jag är rädd för att köra bil, och att det är lätt att bränna pengar man sparat i över ett år på en dag.

så äre

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

e n r o a d t r i p h a d e v a r i t g a n s k a k u l n u

NV-dagen ute på Knappelskär

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag var det dags för det årliga besöket ute på Knappelskär med NV. Lika roligt som vanligt. Enda gången jag var tvungen att bada var i ettan, men i år fick jag mig ändå ett dopp när Linnéa bestämde sig för att dränka mig med en hink iskallt vatten. Min grupp vann inte men vi var bäst ändå. Efter att ha roffat åt mig lite av vinnarlagets godis smet jag med Linnéa hem och njöt av solen så länge den var framme. Upptäckte att jag fått en ful rand efter shortsen men gladde mig ändå åt snäppet brunare ben. Snart ska vi träna. Hon säger att hennes träningschema kommer döda mig, hoppas hon har fel hehehehe.

Jag måste dock erkänna att jag är lite sentimental idag. För två år sedan var jag ny här, kände ingen, visste inte vem jag var eller vad jag gjorde. Nu sitter jag här, på dagen två år senare och är hur nöjd som helst med hur allting blev. Vem kunde ana att jag skulle ha det såhär bra. Lyckliga jag.  

sommaren 2010

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Fotbollskvällar vid alkishemmet, kvällsbad, nakenbad, wakeboardklubben, nya och gamla bekantskaper, outhärdlig värme, Gotland med Magnus, partyhelg med Nynäsfolk på Gotland, ofriskt mycket kortspel, Gossip Girl, My Name Is Earl, DH, shopping, fått tillbaka min naturliga hårfärg, FAMILJEN - Det var jag, longboard, dansdansdans, alldeles för långa nätter - ingen sömn - tagit smällen - fortsatt igen. Fått panik över tredje året, blundat för det och vill på ett sätt inte godkänna förändringarna.

Sommaren 2010 har nog varit den där sommaren som jag kommer minnas med glädje och det enbart.

Den här sommaren har jag gjort saker jag aldrig ens tänkt på förut, och saker jag har tänkt på hela tiden. Jag har sovit på tok för lite men det gör mig ingenting. Jag har inte haft tid att stanna upp och tänka efter, vissa gånger har jag fått tagit konsekvenserna av det med, men det har nog bara varit nyttigt.

Jag har funderat på om jag förändrats mycket den här sommaren. Jag vet inte, men jag tror det. Jag är inte samma person idag som jag var där den där första fotbollsmatchen nere vid alkishemmet med gänget bara några dagar efter sommarlovets början. Hur skulle jag kunna vara, med allt som hänt den här sommaren?

Om några timmar börjar skolan igen. Tredje och sista året - här kommer jag. Det känns nästan lite som nyår, såhär precis efter sommaren. Allting är nytt och spännande igen, eller kan vara i alla fall. Nu får vi se hur allt blir efter det här. Godnatt sommar 2010, godmorgon vardag.

inflyttning

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Vriden kväll igår. Jag vet nog inte ens vad som hände, egentligen. Eller vet gör jag ju men hänger inte riktigt med. Somnade halv sex imorse (igen). Det var kkkkuuuuuul.
När jag skulle åka hem från Sandras sprang N-L efter och gav mig världens kram. Det gjorde typ min dag och resten av min vecka. Nu är jag trött och orkar ingenting annat än att åka hem till Magnus på kräftskiva och inte äta kräftor. Imorgon är det födelsedagskalas hos Emma, vi ses där.
Jag är jättepigg

fast & delirious

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft


Jag har länge insett att mitt nuvarande levnadssätt inte håller. Speciellt inte såhär fem dagar innan jag börjar mitt sista år på gymnasiet. Jag har börjat slarva något otroligt med vad jag förtär, min sömn, jag tror jag har fått ett hål i tanden och min näsa har varit finare, jämnare. Ändå var jag ute igår med Sandra, hennes Gotlandsvän, Zara och Hannes pappa Kjelle. Provade Irish coffee för första gången och blev kär på en gång. Fortsatte kvällen ute på Kjelles segelbåt och klockan hann bli tre innan vi var hemma. Hamnade på soffan och sov i två timmar. Segade hemma hos Sandras med tre barn springandes och skrattandes kring benen. Stack till Farsta vid halv tre och shoppade loss på rean. Jag älskar rea. Nu är jag tillbaka i min säng, medan mina vänner är inne i stan och firar av Emma som fyller 18 birrebarre idag. Jag hade gärna varit med dem, men jag känner bara att min ork sinar. Näsblod två dagar i rad har väl aldrig varit ett gott tecken?

Kvällens plan: Duscha, ringa katten och dela med mig av lite kärlek, fixa kvällskrubb och mysa med Gossip Girl. Skulle gärna sett klart sista säsongen ikväll, men måste nog börja tänka på min hälsa. Imorgon är det inflyttningsfest hos Zara och jag känner på mig att kvällen kommer styra mig tillbaka in i gamla vanor. Så i och för sig så kan jag ju lika gärna vänta med min hälsosamma livsstil två nätter till.

Gårdagskvällen

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Smaklösa ute i Roma, under ett tak bestående av en filt som tillslut blev dyngsur på grund av det aldrig sinande regnet och ett spendrupsparasoll som läckte igenom. Vi fick aldrig chans att prata med Rolle, vår gamla lärare, men vi var glada ändå. Jag fick syn på en gammal kompis, ropade hans namn men han hörde inte, så där stod jag som ett fån och ville försvinna från den jobbiga situationen. Trots detta så njöt vi i fulla drag av bandets humor och musik.
Vi kom hem till Hannes föräldrars tomma hus vid tio, bortsett från det faktum att det inte var tomt utan fullt av killar som alla stack ut huvudet genom fönstret när jag och Sandra kom och sedan fick på sig byxorna snabbare än blixten.
NHL, poker, och lite Guitar Hero innan vi slutligen kom iväg ut. Jag kikade in på G:a masters och fick syn på samma vän som tidigare idag, så jag ställde mig rakt framför deras fönster och vinkade till honom som en annan dåre. Han kände inte igen mig, så jag gav upp och tog emot skratten från alla som just sett mig.
In på Gute, dansadansa men vi insåg att det sög lite. Jag: på grund av att det var för mycket folk. Resten: de kände inga och hade kanske inte åldern inne för Gute. Men jag kommer ju inte in på Munken, så det fick bli som det blev. Efteråt gick vi till Max men ville inte stå i kö, så vi tog cykeln och körde en bike through. VI skrattade så vi nästan föll ihop, men personalen tyckte inte att det var lika roligt.
Kvällen slutade  halv fem imorse när jag dog i min säng.

jag älskar mitt liv

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag har jag varit hemma och kollat på Gossip Girl nästan hela dagen. Jag tog en tur hem till mamma och träffade hennes pojkvän. Jag cyklade förbi en gammal klasskompis som inte kände igen mig. Jag ringde min bror men han svarade inte. Jag kollade lite mer Gossip Girl. Jag spelade kort med farmor. Träffade pappa som kom hem från jobbet, hade en far-dotter-stund där han satt på sängkanten och försökte få sin tonårsdotters hetsiga liv. Nu ska jag cykla härifrån för att spendera kvällen med min, ja jag vet inte riktigt vad jag ska kalla henne, finns inget ord som räcker till riktigt för vad hon är. Men vi ska i alla fall kolla på film, jag och Sandra. Eller kanske spela kort, eller prata om saker som bara hon och jag förstår oss på, tillsammans. Det är tur att vi båda är mörkrädda. Fast hon kanske är snäppet värre än mig. PUSS.

Swarly

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Hemma igen efter en kväll med Swarly. Bio (Eclipse för andra gången - fortfarande lika bra), en stor popcorn och två omgångar mellanläsk. Försvann med hem till honom ett tag, för att kolla på min allra första Jackie Chan-film. "My neighbour is a spy" kanske den hette? Hur som helst. Nu är jag hemma och vill inget hellre än att tillbringa natten tillsammans med min säng. Ååhhh.

Hejdå.

Gotland tredje gången gilt

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag är glad att jag valde att åka ner till Gotland idag ändå, så trött som jag är efter att ha varit uppe till klockan nio imorse och sedan bara sovit till elva, istället för att vara med på tillställningen ute på wbk ikväll - som förvisso jag och Harald har anordnat och som jag har taggat upp inför some time now - och grina mig upp tidigt imorgon, dagen efter och ta morgonbåten hit. Nej tack, en lugn hemmakväll med kortspel och Gossip Girl var nog precis vad jag behövde. Inte för att jag fick brist på filmer inatt; Children of the Corn, Blair Witch Project och Kung Fu Panda - den sistnämnda direkt på youtube, i flera olika delar. Det var en kul natt! 


Det var skönt att känna solens värme och låta vinden kasta en fram och tillbaka nu efter allt regn. Jag hade nästan glömt bort att det fortfarande var sommar.

hela livet var en fest

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Hemkommen efter det här årets parteyhelg på Gotland. Det lyckades bli en väldig massa pannkaka av det mesta och en hel del gick sönder och väggarna fläckades färgglada av allas våra jelloshots. Men det var en grym helg och med det sagt väntar jag på bilderna som kommer upp när Sandra och Hannes kommer hem igen med sin kamera.