Riga 28-30/9 2012

Kategori: vardag

Helgen har verkligen varit toppen. Underbart sällskap, trevliga middagar, mycket skratt, interna skämt och ordentliga utekvällar. Det var en fulländad resa, jag dansade limbo och poserade med Captain Morgan, och fick en Captain Morgan-tröja av honom. Det enda som fattades på resan var solen, men när den väl kom fram idag var vi så ljusskygga så vi gick in och gömde oss. Bodde på ett superfint lägenhetshotell i gamla stan i Riga. Allt låg runt hörnet och man kunde knappt gå vilse. Staden var jättemysig.

Idag var jag hemma innan klockan hunnit slå 14. Runt 15-tiden kom Kalle förbi och lyssnade till alla äventyr som Riga hade bjudit på, och när vi båda blev ruskhungriga gick vi in till Hötorgshallarna och åt indiskt. Nu är jag hemma igen och funderar på om jag ska orka ett motionspass tillsammans med Tommy eller om jag bara ska ta det lugnt innan jag ska till jobbet och möta upp Jonathan när han slutar vid 21. Kanske lika bra att vara hemma, vila lite.
På tal om träningen så är det verkligen dags för mig att ta tag i den nu, har gått ner mig rejält på sista tiden. Nästa helg blir en lugn helg och den här veckan ska bli fylld med bara bra saker; träning, kärlek, vänner, lycka. Jag ska vara lycklig och må bra.

2 förvirrade, planlösa ungdomar i Stockholm

Kategori: vardag

En del av ett sms jag fick ikväll. 2 förvirrade, planlösa ungdomar i Stockholm. Och plötsligt kom jag till insikt.

Jag har länge gått runt och velat, inte riktigt vetat vad jag vill göra. Jag har tidvis fått panik över att tiden springer iväg och jag tillåter den att göra det. Mardömmar om att jag slutar mina dagar som en miserabel människa, olycklig över de val (alternativt icke-val) som jag gjorde i mitt liv. Att jag kommer blicka tillbaka och med facit i hand se alla dörrar som öppnades för att sedan bara stängas igen. Jag har varit rädd för livet, för det okända.
Men plötsligt så inser jag. Jag är bara 20. Jag är inte vuxen än. Jag har alla möjligheter att göra precis det jag vill. Jag formar mitt eget liv, det blir vad jag gör det till och ingen kommer tacka mig för att jag gjorde något för någon annans skull. Jag bor i Stockholm, jag har tagit mig hit utan några som helst förutsättningar. Jag är lycklig. Är jag inte lycklig så måste jag ändra på någonting. Och när man väl kommer fram till var skon klämmer så kan man göra något åt det. Idag var en sån dag. Idag insåg jag att jag vill förändra mitt liv. Och, även om det inte händer något på en gång så är det inte hela världen. Jag är fortfarande bara 20. Jag har fortfarande alla möjligheter i världen. Mina enda hinder är de jag väljer att sätta upp. 

One last first mistake

Kategori: vardag

Har just kommit hem från jobbet, bara hunnit slänga in en omgång tvätt i maskinerna. Lyssnar på Of Monsters And Men medan jag sitter här och väntar på att Hanna ska komma hem. Idag är vår dag. Eftersom jag alltid är uppbokad och har någon med mig hem var och varannan dag så bestämde jag mig för att idag spendera lite kvalitetstid med min kombo.

Har blivit sugen på att börja plugga någon gång i framtiden, är ganska inriktad på psykologi/journalistik just nu. Eller något inom träning. Men jag vill ju helst läsa vid SU.

Igår träffade jag Amanda, vi hade inte setts på länge. Vi reunitade med brunost och chokladte. Sen tror jag nog att vi tog årets officiellt första höstpromenad, med halsduk på och hela köret. Det var jättemysigt och vi sa att vi skulle försöka göra om det nästa vecka.

Några av de mest lyssnade låtarna just nu, samt den ballaste videon (första), enjoy.

And as the world comes to an end I'll be here to hold your hand

Kategori: vardag