Saker som hänt idag som inte vanligtvis händer mig

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Sak 1: Jag drömde att jag tränade, så jag vaknade av att jag "lyfte vikter" på bussen påväg till Forsmark.
Sak 2: Jag längtade hela dagen efter att få komma hem och ge mig ut på en springtur.
Sak 3: Jag var på Forsmark.
Sak 4: Jag åt på McD.
Sak 5: Min mobil dog innan klockan ens var 17.

Ja, som sagt. Vi var på Forsmark idag, och de som inte var med missade något. Det var askoolt och megafarligt. Nej men det kunde ha varit. Hur koolt som helst i alla fall. En kalasbra dag, trots de långa bussresorna (som jag dock inte klagade på, förutom när Stefan inte såg att vägarna var HELT TRASIGA och alla flög i taket).

Vi kom till Nynäs runt halvåttasnåret, så jag har just betat av ett lite kort träningspass och ska nu hem till Linnéa för att p-lugga och kolla på Burlesque. Om jag orkar. Hej!

Dag 17 - mitt favoritminne

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Att be mig välja ett minne och göra det till mitt favoritminne lär bli svårt. Och istället för att gå in på ett specifikt så tänker jag rabbla upp några stycken istället, och de som var med vet vad det handlar om.

- Uppväxten med Robin, varenda minut gjorde han mig till den lyckligaste lillasyster på jorden
- Alla gånger farmor var min bästa vän och lekte med mig som en jämnårig när jag var ett litet barn
- Varje helg ute hos morfar tillsammans med Robin (och senare även Virginia)
- Varje gång morfar hämtade mig från skolan i sina megasuperkoola bilar som jag skröt så mycket om för alla som orkade lyssna
- Varje sommar i Tofta tillsammans med Virginia
- Varje pizza på taket- vår tradition
- Året i Nynäshamn (innan jag flyttade hit)
- Året/(n) efter jag flyttade hit
- Första dagen i gymnasiet
- Tiden jag bodde hos Sandra
- När jag träffade Magnus
- Första gången Magnus sov hos mig
- Resten av tiden med Magnus, (samma mening som med Robin fast byt ut ordet lillasyster mot flickvän)
- De gånger jag träffat min bror Daniel och hans familj
- Alla årliga bilutflykter med pappa och farmor
- Alla promenader och pratstunder med mamma
- Alla mys- och festkvällar med Sandra
- När Nova-Lee sa mitt namn för första gången
- Sommaren 2010
- När Lovisa-Eleonora säger att hon saknat mig efter att jag varit borta en period
- När jag körde motorväg för första gången (igår, jag har fortfarande en adrenalinkick)
- Kirunaresan

Här var ett urval av minnen, från det att jag var liten till idag. Jag skulle kunna rabbla upp en väldig massa fler, men känner att jag här också har sammanfattat mitt liv rätt så kortfattat.

Tillbaka till verkligheten

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Att stiga upp kl sex imorse var ett hårt uppvaknande från den drömvärld jag har befunnit mig i den senaste veckan, när vi var i Kiruna. En seg skoldag tätt åtföljd av ett relativt segt arbetspass har gjort sitt, och efter de här mackorna och glasen med mjölk är jag redo att stupa i säng och falla i djup sömn. Imorgon ska jag vara pigg och övningsköra efter skolan, hoppas Kalle-Maggan också vill det.

En god nyhet är att jag idag tog mig i kragen och köpte mig ett par löparskor, och jag måste bara inflika hur mycket jag älskar rea. Originalpriset var 1299:-, men kampanjpriset härskade och jag fick dem för 499:-. Det resulterade i en glad Nathalie.

HeMmA

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

DEN HÄR KIRUNA-RESAN VAR BLAND DET BÄSTA JAG HAR GJORT. TACK FÖR EN BÄSTAKLASS, TACK FÖR ETT BÄSTASÄLLSKAP, TACK FÖR EN SÅ SJUKT JÄVLA BRA BÄSTAKLASSRESANÅGONSIN.

Kiruna dag 1

Kategori: Kiruna 2011

Efter en sjutton timmars lång tågresa kom vi fram till Kiruna strax efter tio imorse, och efter en outhärdlig svettpromenad så kom vi fram till vandrarhemmet. Tjillade runt lite i centrum, njöt av vädret, kolla kyrkan utvändigt för invändigt var det begravning. Åt megagod lövbiff på en pizzeria som hade glutenfria pizzor, f-ail.
Besök i LKAB-gruvan, asballt asballt asballt. Allting var överdrivet stort vilket gav mig kalla kårar för det kändes overkligt och lite läskigt. Guiden var en favorit, han sa att jag fick låna hans jacka om jag frös. Fast det gjorde jag aldrig.

Matlag 1: jag, Jenny, Gabrielle och Elias.
Mat: köttbullar, hemmagjord potatismos, gräddsås och lingonsylt. Allting blev sådär jobbigt stressigt och Elias kunde inte koka potatis, så allt blev kaos tillslut och Magnus (läs hjälten) hoppade in och styrde upp allting igen.

Den tänkta promenaden till Ripan för norrskensskådning utvecklades till ett konstant pågående snöbollskrig dit, där och hem igen. Vi hann med att se lite norrsken däremellan i alla fall, även om det var ett svagt ett.

Nu är det dags att krypa till kojs, resten av mitt rum har redan knutit sig.
G'natt.

Kiruna

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Det kändes värt att krypa ur sängen imorse för att ha en lektion. Men det var rätt tjill ändå, hängde med Emma och pratade av mig innan jag sticker till Kiruna. Tåget från centralen går ikväll kl 17:57, så vi åker från Nynäs med fyra-tåget.

Snart kommer Magnus hit, släpandes med Elias och Hugo, för de skulle vara tvugna att hänga i skolan annars. Har i alla fall hunnit träna, så nu är det duschen som gäller innan jag ska träffa Emma en stund sen innan tåget tar med mig härifrån.

I want you to shake everytime you hear my name

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Nu är en dags fint väder förbi. Men klockan är 18 och solen gick PRECIS ner, så det är perfekt. Imorse när jag vaknade ringde jag Emma och bestämde date. Vi gick ner till hamnen och låg och njöt av noll moln och varm sol. Resten av dagen har jag tillbringat med projektarbete, tvättstuga, packning och träning. På eftermiddagen tog jag en kort promenad med Sandra innan det var dags att röra sig hemåt.
Nu ska jag kirra pannkakor - behöver matlåda på tåget imorgon. Ska även packa ner mackor med nutella och en termos med varm oboy. G-ott. Sen kommer katten hit, vi ska tagga till lite inför imorgon.
Såhär soligt var det ute idag - klad Nathalie

en lördagkväll

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Planen var först att jag skulle på Jennifers 18-årsfest efter jobbet, men jag insåg att jag aldrig skulle orka det. Så jag skippade det. Nästa plan var att Magnus skulle komma och hämta mig i Handen och sen skulle vi ha en mysig lördagkväll tillsammans, men Magnus körde bara om jag skulle till festen. Så den planen blev också inställd. Plan C var att Magnus istället skulle komma hem till mig senare på kvällen, men den planen gick också i krasch.

Så istället kom Makz över och hängde hos mig ett tag innan vi åkte hem till Donald där det var massor med folk
"Med andra ord" och ett frenetiskt pipande gjorde kvällen till en lyckad en.

Nu borde jag egentligen sova eftersom klockan är över ett, men jag hade en bättre idé: tvätta! Så slipper jag göra det imorgon, vilket betyder att kvar på listan på saker att göra imorgon är endast:
  • Plugga
  • Träna
  • Dammsuga
  • Stoppa ner alla framlagda kläder i väskan
  • Träna

Dessutom tänkte jag logga lite nu, så slipper jag oroa mig för det imorgon också. Men tvätten, jag har två maskiner till att tvätta, och om jag kör dem nu så är jag klar.. Runt tretiden. Det är ju faktiskt helt okej, med tanke på att jag ska t j i l l a  g ä r n e t  i m o r g o n. Och träna. Härnäst: Gilmore Girls.

something's going on

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Gårkvällen efter jobbet tillbringade jag hos Sandra med att bara snacka och inte göra något vettigt. Spelade lite angry birds, jag är bäst på det. Kom hem imorse runt nio, då var det bara att packa inför Kiruna. Nu ska jag snart gå till tåget för att beta av ännu ett arbetspass, 12-19.
Jag har tusen saker att göra innan vi drar på måndag: städa, tvätta, packa klart, övningsköra, DISKA, träna. Suck.

Projektarbete

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Ska egentligen plugga projektarbete, skriva lite på rapporten. Men det går segt.. I dag ska jag övningsköra, hoppas på det bästa. Sen går det rätt bra med vårt Wallander-maraton. Fortsättning ikväll.

k-lantig

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Precis när jag blivit frisk så går jag och stukar stortån. Typiskt mig. Om jag tar det lugnt (dvs. inte jobbar, spelar fotboll (utan skor), springer eller går onödigt mycket) så kommer den vara läkt om tre-fyra månader. Inga längdskidor för mig i Kiruna nästa vecka, men det är väl lika bra det. På tal om Kiruna så kanske det är dags att börja packa nu, om inte annat kika lite på packlistan utifall jag behöver införskaffa något.
Nu ska jag försöka plugga lite innan jag tar mig till gymmet. Men jag är inte riktigt på humör för bottenfauna och successionsordningen..
MEGAGLAD

ofc we does

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag hoppade jag över sista lektionen för mitt humör var inte på topp. Jag valde att gå hem och köra ett träningspass. Emma kom över en stund och vi planerade lite inför studenten. Jag kom på att jag inte druckit på ett bra tag, och kom fram till att jag tänkte inte-dricka fram till studenten, delade med mig av idén till Emma och nu har vi en alkoholfri-pakt i tolv veckor.

Nu ska jag snart iväg och jobba 16-20.30, sen ikväll ska jag till Sandra för att plugga lite.

Förresten, känns skönt att ha kommit igång med träningen igen. Nu kör vi!

McD, melodifestivalen och zumba

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Skrev just ett inlägg men det försvann så jag orkar inte göra om det.
Jobbade 12-19, linkade omkring på min skadade fot. Skolsysyter sa åt mig att ta det lugnt i helgen och inte gå onödigt mycket, men det lyssnade ju inte jag på. Tyvärr. Jag hoppas att det bara är en mjukskada, hon sa att jag skulle ha extrem otur om det har blivit en spricka. Men vi får väl se hur det känns i veckan.

Efter jobbet var det dags för melodifestivalen, hamburgare och sällskap hos Emma för hela slanten. Det var jag, Emma, Matilda, Johan, hans tyska kompis + flickvän som risade och rosade alla uppträdanden. Mest (glädje)tjut var det nog ändå i slutet, hehhehe.

Nu befinner jag mig hos Sandra, ohc för tillfället dansar hon och Maria zumba. Verkar rätt kul, så jag tror att jag ska försöka haka deras pass i fortsättningen. Resten av kvällen blir det bara kusinmys, och imorgon åker jag hem till Magnus för ett perfekt avslut på en rätt perfekt vecka.

Emma hej här är jag idag jaaa

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Just nu sitter jag hemma hos Emma. Planen var att jag skulle vara hemma och plugga och träna, men så blev det inte. Vi har varit och kollat på fotbollsturneringen och ätit falukorv med ris. Vi ska inte äta något onyttigt ända tills på lördag för då ska vi megaäta godis och hamburgare. Förutom imorgon för då ska jag äta massa onyttigt med Sandra. Nu ska jag hem och träna med mitt nya träningsband, sen ska jag tillbaka hit och för lite bastubad och sleepover.

glutenfria semlor

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag försökte jag och Linnéa oss på att baka glutenfria semlor. Det gick väl sådär, men kul var det i alla fall. Sen kom Emma över och hjälpte oss äta upp dem, det behövdes nog. Bröden smakade och såg ut som matbröd, så jag tror att de kan passa bättre som frukostbröd än som söta semlor. För söta var nog det sista de var.

Sen måste ni gå in och rösta på mina och Linneás chips, för vi kan vinna 100 000 och bli täta som TROLL! Rösta rösta rösta NUUUUUU här!

2 år den 8 mars 2011

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Igår var det vår tvårsdag. Vi slog på stort (och tackade gott för att det även råkade vara pannkakans dag) och firade det med lyxpannkakor: grädde, banansplit, socker, sirap, honung och nutella. (Vi glömde att köpa sylt). Till efterrätt blev det onyttigheter och film, "I rymden finns inga känslor". Sen gav jag även Magnus ett fotografi på oss från Gotland som vi tog för något år sedan, som även råkar vara min favoritbild på oss två.
halvdålig bild på en väldigt god tvåårsmiddag.

mjau

Dag 16 - min första kyss

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag vet inte riktigt om det räknas som en kyss när en kille desperat försöker trycka in sin tunga i ens mun, bara för att "ha gjort det". Kysst någon, alltså. Det hände mig i trean och jag vill helst inte tänka på det som min första kyss. Men jag antar att man inte kan gå tillbaka i tiden och ändra något, så varsågod.

de kallar mig en drömmare

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Vaknade nyss. Skola nu. Prov. Jobb. Hem. Sova. ZZzzzzzZZzzz.

Dag 15 - mina drömmar

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Att aldrig behöva förlora någon och få vara lycklig och må bra med den jag älskar. Klyscha, javisst. Men inte desto mindre sant. 

Storfirande + äventyr

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag (igår) slog vi ihop tre viktiga dagar i en och firade av ordentligt; mammas och Robins födelsedagar och min och Magnus tvåårsdag. Tårta och paket för hela slanten, och middag blev Kinamat. (Jag kände mig precis som Rory och Lorelai i Gilmore Girls). Efter maten tog vi fyra - jag, Magnus, Robin och Jennifer - en tur med bilen, ut till furillen och till någon riddargård, till Sveriges största vindkraftverk och sedan hem igen. Kul kväll, jag är helnöjd. Nu ska vi kolla på Wallander och kanske äta upp resten av tårtan. Hehehehhe.

Gotland

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Första dagen på Gotland och Robins födelsedag

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Båtresan över var nästan för lugn, inte en vindpust. Träffade lite vänner, spelade kort och fick tiden att gå relativt fort genom att "prata på bion" Det var en äldre man som kom fram till oss när vi spelade kort och frågade om vi alltid pratade i biosalongen.. Hallå, det är en BÅT, man får prata där så länge det inte sitter uppe en skylt att det ska vara tyst.

Runt fyratiden åkte vi ut till Robin i Slite med tårta för att fira hans födelsedag. Vi spelade Sonic, lagade mat och åkte en tur på landsbygden innan det var dags för mig och Magnus att röra oss hemåt för en andra middag. Kvällen avslutades med en Helan och Halvan, fast jag somnade efter tio minuter. Men den var säkert rolig.

Dag 14 - vad hade jag på mig idag? (igår)

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Leggings: Gina Tricot
Kjol: Åhléns
Tröja: Gekås
Sjal: Cubus

Bil-gotland-pojkvän

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Om några timmar åker jag och Magnus till båten som ska ta oss till Gotland. Det är ett historiskt ögonblick, för det är första gången vi reser med bilen, jettan.

Idag fyller min storebror Robin 24 år. Tiden flyger verkligen. Hur som helst, grattis!
fint väder = strålande sol = inte ett moln = klarblå himmel = klad Nathalie

Dag 13 - den här veckan

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Måndag: Hade psykologiprov som jag tror gick rätt så bra.
Efter skolan jobbade jag från 16-20.30.

Tisdag: Hade en date med Magnus.

Onsdag: På lunchen blev jag uppringd av Destination Gotland som undrade om jag kunde komma på en arbetsintervju senare samma dag. Självklart kunde jag det. På kvällen bastade jag med Emma och kom hem rätt sent.

Torsdag:  Träffade Emma efter skolan. Tog tag i projektarbetet för första gången sedan kursen började. Sov hos Magnus.

Fredag: Glömde mobilen hemma hos Magnus. Hade prov i bioologi breddning. Åkte till Nynäsakuten och tog blodprov för celiakin. Insåg att Magnus har påverkat mig med sin skräck för sprutor. Satt hemma och kollade på Gilmore Girls från att jag slutade skolan till halv två på natten, då Magnus kom hem till mig och gjorde mig sovsällskap. Fick reda på att jag fått jobbet på DG, och Emma kom över en stund på kvällen för att fira nyheten med mig. Vi åt choklad och lyssnade på bra musik.

Lördag: Hade varit vaken alldeles för länge för att jobba sju timmar. Var påväg att bli sjuk, det var ingen bra jobbdag förutom att jag åt lite sundae med chokladtopping framåt kvällskvisten. Det var gott. Och en verkligen behövd sockerkick. Jag kände mig sjuk, och jag såg säkert sjuk ut också. Efter jobbet åkte jag hem till Magnus och kollade på Beck, åt alldeles för mycket chips och choklad, och somnade i andra ronden.

Söndag: Kollade klart på Beck. På eftermiddagen åkte jag till Rågsved och tillbringade em/natten hos farmor. Vi kollade på gamla foton, spelade kort, åt god middag och tittade lite på tv.

Lovets första lediga dag

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

I söndags begav mig till Rågsved för att tillbringa eftermiddagen/natten hos farmor. Vi åt god mat, spelade kort och kollade på deckare och en dokumentär om skitjobb i det unga Sverige. Idag åkte jag från farmor på eftermiddagen för att hälsa på morfar. Det var en trevlig pratstund och jag fick en bok som jag är rätt sugen på att börja läsa, jag nämnde den i förra inlägget. Ända sedan jag kom hem har jag kollat på Gilmore Girls. När jag tröttnade på det (för ca en halvtimme sen) bestämde jag mig för att packa allting för Gotlandsresan så jag har det gjort och slipper tänka på det imorgon. Sagt och gjort. Nu har jag tröttnat på att lyssna på musik, vill inte gå och lägga mig och vill inte göra någonting annat. Eller jo, jag vill ligga här i soffan, mysa under täcket, äta några mackor (även fast man inte ska äta såhär sent egentligen) och njuta av några till GG-avsnitt. Jag kanske ska försöka titta på så många avsnitt så solen hinner gå upp igen, så kan jag sova några timmar för att sedan leva en hel dag med att plugga, uträtta ärenden och längta. Jag längtar.