foster the people

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Imorse vaknade jag verkligen på fel sida, och det blev ju inte bättre av att jag skulle springa till gymmet efter jobbet, alltså med andra ord att jag behövde frysa arslet av mig i löparbrallor och tjocktröja kl 06 på morgonen. Men dagen gick fort, plötsligt var jag redan hemma, svettig och trött, och stod och lagade mat tillsammans.med Hanna. Hennes föräldrar kom förbi på ett spontanbesök, det var trevligt att ha dem här en stund. När de gått drack vi varm oboy och tittade på Fråga Olle. Första dagen har gått bra, nu ska jag försöka sova. Imorgon kommer antagligen Linnéa över och umgås lite innan hon försvinner till Australien på söndag. Ps. Imorgon ska jag ha mitt första möte med en leverantör, är lite nervös! Vad är det meningen att man ska prata om? Vad förväntas jag säga, tycka, tänka, veta? Får ta hjälp från chefen, han vet alltid vad man ska göra.

vi börjar om - dag 1

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Okej, nu har han åkt. För att inte gråta på perrongen upprepade jag tyst för mig själv; Harry Potter Harry Potter Harry Potter Harry Potter Harry Potter Harry Potter Harry Potter Harry Potter Harry Potter Harry Potter. Och jag grät inte. När jag kom hem köpte jag choklad, oboy, sprutgrädde och ostskruvar, gick hem, tände doftljus, värmeljus, alla ljus, satte på mig hans skjorta, gjorde varm oboy med grädde och kollade på den fjärde Harry Potter-filmen. Nu har Hanna kommit hem och vi ska ha söndagsmys.

Årsresumé 2011 - sent omsider

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag påbörjade detta inlägg innan årsskiftet. Fortsatte långt efter, men blev aldrig klar. Tillslut försvann det men lika bra det, för jag var inte nöjd. Nu gör jag ett nytt försök.

Jag tror att jag lungt kan säga att 2011 sållar sig till de sämre åren i mitt liv. Det kantades av familjebråk, intriger, gråt, rädsla, ångest, oro, velande och alla andra dåliga känslor man kan komma på. Jag och min kusin, även bästa vän och den människa jag stått närmast på ett sätt som inte går att göra med någon annan - bröt upp. Ett bråk, missförstånd, kom emellan oss och strax därefter flyttade hon till Malta med sin familj och sen dess har jag inte sett dem. Sandra och jag pratar idag fortfarande inte, även om jag så önskar för jag tycker det är synd att den här redan så söndertrasade familjen ska förstöras ännu mer.

Jag gick mitt sista år på gymnasiet och det var nog det som gjorde allting okej. Vi åkte på flera resor, mest med vår inriktning, men på våren åkte vi till Kiruna med klassen och det var en av de bättre resor jag gjort. Ett minne för livet, som man säger. Ångesten inför studenten liksom dämpades lite när vi alla var så nära, men så fort vi var tillbaka i vardagen gjorde den sig påmind igen. Studenten var en bra dag, min pappa och båda mina bröder var och såg mig springa ut ur gymnasiet för att aldrig mer återvända. Jag var lycklig, och skulle mer än gärna vilja återuppleva den dagen. 

Min äldsta bror gifte sig i augusti och den dagen började ett av de större familjebråken vi haft. Vi slutade prata helt och hållet med mamma, och det är först nu, ett halvår efter händelsen, som vi så smått börjar återfå kontakten. 

Den sommaren hade jag lyckats skaffa mig två jobb och jobbade bokstavligt talat dygnet runt. Nätter/morgnar på Destination Gotland, dagarna på Konsum uppe i centrum. Jag fick många nya vänner och livet var i stort sett bra. En vecka innan studenten flyttade jag hem till Magnus, eftersom jag inte hade någonstans att ta vägen när min dåvarande lägenhets ägare kommit tillbaka från Australien. Mina jobbtider och brist på tid att tillbringa med Magnus tärde på vårat förhållande och i oktober, efter att jag flyttat från honom och hem till min kompis Sofia i Ösmo så tog det slut mellan oss. Eller jag vet inte om man kan kalla det slut, men jag sa att det var så även om jag inte kände det så. Jag var förvirrad, ensam och visste inte vad jag ville. "Uppehållet" varade i en vecka, sen insåg jag att jag inte kunde vara utan honom. Jag var fortfarande vilse, men det kändes bra att känna att Magnus fanns där igen. 

I augusti flyttade Emma till USA för att vara au pair i ett år. Jag minns dagen som igår, när hon kom till mitt jobb och stod där i sitt bananlinne och jag kom utspringandes i mina arbetskläder och kramade om henne så länge jag fick och tänkte; sista gången på ett år. Nu känns det nästan overkligt att jag en gång faktiskt hållt om henne. 

På hösten ströjobbade jag lite, bland annat på ett eventföretag tillsammans med min vän Sandra, men det blev bara kortvarigt. I oktober började jag jobba på Coop Nära i Gamla stan. Nervös och vilse visste jag varken ut eller in och var helt säker på att om jag tog det här jobbet skulle mitt liv förändras radikalt. Ungefär en, två, veckor efter att jag började här hände allt med Magnus. Det höll på att förlora mig mitt jobb, när min chef såg hur dåligt jag jobbade, och hur icke-service minded jag var. Det var för mycket runt omkring, jag fungerade inte som jag skulle. 

Som ett uppbrott i allt kom Virginia hem från Australien där hon varit i ett år, och överraskade mig. Helt plötsligt stod hon i Sofias kök och bara kollade på mig. Jag började backa bort från henne och trodde att det var en dröm, var liksom rädd att hon skulle försvinna igen om jag kramade om henne. 

Farmor flyttade från sin lägenhet i Stockholm och hem till pappa på Gotland. Jag blev sorgsen över vilket liv de lever men försöker samtidigt vara glad för deras skull, när jag är där jag är och klarar mig själv så har de ju bara varandra. 

I december flyttade jag till en 3:a på Fridhemsplan tillsammans med en tjej jag knappt kände, vi hade jobbat tillsammans på Coop Forum sommaren -09, men sen dess har vi knappt pratat. Jag tänkte inte efter så mycket när hon frågade om hon fick flytta in med mig, det var liksom bara ja, jag har inte råd med den själv. Tanken slog mig aldrig att; jag känner henne inte ens. 
Nu har vi bott här i snart 2 månader och upptäckte att vi nog behövde varandra. Det är toppen här på vårt lilla kungsholmen och på jobbet är jag numera färskvaruansvarig. 

Det har varit mycket sorg och smärta det gångna året. Jag har hatat, saknat, ångrat, undrat, skrikit, gråtit. Minst av allt har jag förlåtit. Det har varit för mycket, för stort. Det har hänt sådana saker som man bara inte kan förlåta.


Äntligen! LYCKLIGLYCKLIGLYCKLIG

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

skitsamma

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag är en dålig dag. Var min första tanke när jag skulle börja skriva. Men sanningen att säga så har det varit en hur bra dag som helst. Den enda anledningen till att jag ville säga att det varit en dålig dag var att Magnus inte ville komma hit idag, och att jag uppenbarligen vill ses mer än han. Ja jag vet att han självklart vill vara med sina föräldrar innan han åker, men han är hemma hela veckan medan jag får knappa tre dagar med honom. Ja, jag är bitter. Men inte alltför bitter. Jag hade en jättebra dag på jobbet, sprang till gymmet och tillbringade drygt en timme där. Tränade armar, rygg och lite bröst. Har just duschat och sitter i köket medan Hanna lagar mat åt oss. Ikväll ska vi kolla på Whipeout och skratta åt en kille, Mergim, som är med. Han är från Nynäshamn och vi gillar honom inte.

sail

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Nu är det mindre än en vecka kvar. All min vakna tid vill jag tillbringa med honom men dels är det inte så mycket tid vi pratar om eftersom jag jobbar bort hela dagarna. Dels borde vi inte eftersom vi snart är ifrån varandra. Två veckor borta, två snabba dagar hemma och sen försvinner du igen. Jag är på väg till jobbet nu och allt är lite mörkare än vanligt, likaså min tankegång. Egentligen kommer allt bli bra, jag vet. Är bara lite orolig, förändringar är jobbigt. Men jag kommer fördriva min tid på bästa sätt. Springa hem från jobbet, direkt till gymmet, bo där några timmar, hem, äta, sova, knappt orka tänka. Tror det är en bra plan.

Luggen är tillbaka

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Igårkväll när jag kollade på tv fick jag för mig att jag ville ha lugg. Så Hanna klippte mig, och såhär blev resultatet:


Idag tog jag en powerwalk från jobbet direkt till gymmet och tillbringade en timme där med att träna ben och mage. Har världens träningsvärk i armarna sen igår, knappt så att jag orkade göra rodd idag. 

Imorgon kommer Sofia hit, nu ska jag mysa med kladdkaka som Hanna bakade idag. Väntar bara på att hon ska komma hem med grädden.

Magnus är i Åre med sina kompisar och lever livet. Här hemma är jag och lever vardagen. Och saknar honom. Men förra gången var det värre. Hittills har jag inte vaknat upp en enda gång mitt i natten och gråtit. Men vi pratar ju i telefon flera gånger om dagen nu också. 


familjen, och det känns

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft



På lördagen bakade jag och farmor mitt bröd, det blev en limpa och några småbröd. Kvantiteten blev inte den jag hoppats på, men kvalitén desto bättre. Runt mitt på dagen kom Robin förbi och sen dess hängde vi hela dagen. Körde runt i stan, köpte easytone-skor, scarf, strumpor och en tjocktröja till mig (åkte till Gotland utan allt detta). Hälsade på några bekanta ute på landet och jag körde för första gången automat och i snöstorm och ishalka. Robin har köpt en ny bil, Audi quattro. (?) Hur som helst så var den perfekt. En sån bil vill jag ha sen när jag har råd, om en livstid. Fikade, åkte hem till pappa, åt middag, tog med pappa och farmor på en åktur så de fick se när jag körde bil, handlade gott till kvällen, spelade kort, Robin åkte, jag somnade. Idag åker jag hem och det känns beige, men jobbar man heltid så gör man väl.

Premiär för Gotland 2012

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft



Landade här på Gotland i nättras, blev hämtad av Robin och hans två vänner från båten. Inte nog med att jag faktiskt var bombsäker på att vi aldrig skulle kunna lägga till på grund av blåsten (24 m/s, ca 6 m höga vågor), dessutom att vi skulle vältra där ute eftersom det var fredag den 13:e och jag var dödsdömd. Jag överlevde - mot alla odds. Men när jag väl blir hämtad tänker jag på riktigt att ja, NU händer det i alla fall. Nu kör vi av vägen och dör.

Jag undrar när min bror och hans närmaste umgänge (Dennis och Joel) ska växa upp. Robin fyller 25 i år och de två andra är 23. På hela vägen från båten upp till pappa (det är ändå några kilometer) så kördes det inte en meter utan bredställ eller någon annan livsfarlig sladd på bilen. I rondeller, kurvor, smalaste gatorna i innerstan, bakom bilar, framför bilar, sneddade, genade, skenade, gasade, puttrade, smällde, öppnade bildörrar.. Var det inte sånt pojkar gjorde när dom var 14-15 och precis fått första moppen? Inte när man snart är halvvägs till 50 och haft körkort i fem år? Eller?

Nåja, jag överlevde och det är jag glad för. Imorse väcktes jag av mini-julafton här hemma hos pappa.

- Alla Harry Potter-filmerna
- Två franska tvålar
- Ett presentkort på Life på 1000:-

Det var toppen, då kan jag inhandla bra grejer, och kanske inte bara proteinpulver och sånt som pappa hade i åtanke. Det blir toppen, kanske åker ner och kollar redan idag.

Nu väntar frukost!

ett tomrum som bara växer

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Sitter här vid köksbordet tillsammans med Magnus och försöker skaffa mig en överblick över de kommande tre månaderna. Min kalender är numera fylld av "Magnus kommer hem, Magnus åker, Magnus kommer hem, Magnus åker, Magnus är ledig, Magnus kommer hem, besökshelg Magnus" etc. Jag förstår nog inte riktigt att han faktiskt åker, det har liksom alltid varit så avlägset. Nu är det verklighet, nu är det vårt liv. Han i Halmstad och jag kvar i Stockholm, stapplande försöker ta mig vidare i storstadslivet. Jag vill inte ens tänka på hur mycket jag kommer sakna honom, det skrämmer mig att veta att han inte kommer vara hos mig. Han kommer inte vara här och han kommer vara upptagen med annat medan jag går runt i slitna coopkläder och saknar mig sönder och samman. 

Men jag bor med Hanna och det är tur, för då kan vi hitta på massa roliga saker. Vi kan gymma varenda dag i flera timmar för att sedan komma hem och äta våra mysiga middagar där vi kan sitta och bara prata i flera timmar. 



Dessutom har Virginia åkt nu igen ju, borta i ytterligare ett år. 

Jan. 1, 2012

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Det nya året firade vi in tillsammans med våra vänner hemma hos Fredrik. Vi gick till Lidatorp i totalt mörker klockan halv tre på morgonen. Jag hade högklackade skor och nylonstrumpbyxor, och det var -10 grader.
Nu är jag härdad. 

Sitter ensam i lägenheten och ska snart gå och lägga mig. Imorgon börjar ett nytt kapitel på jobbet. Jag får ett eget ansvarsområde och ska börja beställa varor. Jag är nervös, tänk om jag aldrig lär mig? Det vet jag ju i och för sig att jag kommer att göra, men jag är ändå nervös. Tänk om det blir fel. 
Men imorgon kommer även Virginia upp till mig, så om jag skulle ha en riktigt dålig dag på jobbet så har jag ju någon som kan trösta mig när jag kommer hem i alla fall.