2 times

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Ja, nu åker vi snart. Eller ja, de kommer å hämtar mig snart. Själva resan påbörjar vi inte förrän om en och en halv timme ungefär. Först blir det dock en sväng förbi Sandra och hämta min plånbok (!) och inte-mitt busskort. Tack vare helgen så har jag fastnat på låteN. Hörde alltid när jag var liten men aldrig vetat vad den heter. Nu vet jag. Nu lyssnar jag. Ska dock inte ladda ner den för då kommer jag bara att lyssna sönder den och magin kommer försvinna, så som det brukar bli med alla låtar jag gillar. Men här hemma går den på repeat i alla fall.
Heido, nu drar vi!

gotland med carlzon

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Ikväll åker jag och Linnéa till Gotland. Taggataggatagga. Det kommer bli grymt. Kommer fram mitt i natten, vill inte sova bort hela dagen imorgon så kommer resultera i en väldigt sliten Nathalie. Får nog ta och sova lite på båten. Men jag behöver ju plugga... Äh, VR och andra hockeylag ska också åka till ön ikväll, så jag lär ju ändå inte få plugga. Då kan jag ju i och för sig inte sova heller. Jo, jag har min iPod och mobil. Och Linnéa, såklart. Hon brukar kunna få mig att fokusera på annat än störningar i min omgivning.
Korv med mos och ketchup. Packa. Gilmore Girls. Åka båt. Släpa dator. (Plugga). Hem ljuva hem. Äta. Sova. Njuta. Sakna. Längta hem. Vilja vara kvar. Det är svårt att vara kluven mitt itu.

halloween

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Många avsnitt av Gilmore girls och sen blir det övningskörning till Ösmo.
Jag har världens bästa utstyrsel, frågan är bara om den håller hela kvällen.

hos magnus

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Myskväll hemma hos pojkvän med övningskörning, tacos, bubbelbad och filmmys.

sandras b-day

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Åren bara springer ifrån oss. Kommer du ihåg på Gotland, när vi gick på stan och du alltid hade en kompis med dig? Jag skämdes lika mycket varje gång, för du var så mycket äldre, och häftigast i världen var du också för den delen. Jag var så stolt över att vara din kusin och du var min idol. Som henne ska jag vara när jag också är så gammal, tänkte jag ofta när jag var liten. Jag minns det som igår när du kom till min skola och skulle hämta upp mig. Redan då blev mina killkompisar störtförälskade i dig. Jag gick i tredje klass på tjelvarskolan. Idag går jag i trean på gymnasiet och samma scenario upprepar sig.
Nu är vi här, flera år senare. Båda har lämnat Gotland och växt på olika sätt. Ändå är vi här tillsammans, inte du och inte jag, utan vi. Idag fyllde du 25 år. Samma år som du skulle fylla 16 minns jag att du, jag, morfar och Tove var inne på Lekstugan, Babyborn-avdelningen. Jag vet inte om jag fyllde år då eller skulle fylla år strax därpå, men vi kom in på att du skulle fylla 16 och du sa att du, nu citerar jag: "Skulle behöva börja med rullator snart". Jag var nio då. Du har inte förändrats ett dugg sen dess, du är fortfarande lika nojjig över din ålder, men fortsätt upprepa för dig själv att det bara är en siffra på ett papper. Kolla på oss så vet du att det stämmer.

Hoppas du haft en bra födelsedag, jag älskar dig.

L-inköping 22-24 oktober 2010

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Ignorera min gröna fläck på tanden, den ska vara där.

erase me

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag är galen idag, känns som att det kommer bli en bra dag. Ska tänka över en massa saker samtidigt som vi ska ut på stan och jag får nöja mig med att kolla på folk medan Linnéa kollar på kläder. Perfekt. Hennes farmor är förresten hur skön som helst. Roligare pensionär får man leta efter, hon är decennier äldre än oss men vi får ända anstränga oss för att hänga med i hennes gångtakt. Så vill jag också vara när jag blir stor.

Nu har jag just fixat min dosa, har ju glömt bort min pinkod så har inte kunnat använda den, men det har jag i och för sig ändå inte kunnat gjort för har inte vetat hur den har funkat. Nu har jag äntligen fått tummen ur och hittat broschyren där det står exakt hur man gör. Idag ska det bokas kryssning!

kärlek tusen gånger om

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

I dig såg jag ljuset. Och i dig och dig och dig. Jag tog en kula för dig, och för dig ska jag göra det tusen gånger om. Och för dig och dig och dig. Du är mitt allt. Du, och du, och du med. Jag har givit dig allt. Och dig, och dig och dig. 
Skolan. Gubben i lådan. Fysikplugg. Gubben i lådan. MORFAR. McDonalds. Hemma för första gången på en vecka. Spotify - svensk?. Packa. Sakna. Tänka. Grubbla. Minnas. Le. Gubben i lådan. Bädda. Tänka på fysiken. Gubben i lådan. Tänka på powerwalken halv sju imorgonbitti och må lite dåligt. Gubben i lådan. Galaxy. Plugga fysik. Sova. Sakna. Tagga Linköping. Längta. Längta hem igen - har inte ens åkt än. Vågar jag ringa och väcka? Jag vet inte, har redan väckt mamma för att jag längtar. Ska jag väcka? Kanske är elakt och lite egoistiskt.. Men vill ju bara höra rösten, bara lite grann. Bara få förklara mig. Eller prata av mig kanske. Vad är skillnaden? Önskar att jag bara kunde somna, men får huvudvärk istället. Tack. Han får väl bli arg, nu ringer jag. För jag måste.

jag tog en smula för dig, och fick en kula tillbaks?

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Två saker som jag har upptäckt med mig den här veckan: 1) Jag är PRECIS som alla andra, 2) jag påverkas väldigt mycket av min omgivning (och min inte-omgivning). Jag är helt såld på Gubben i lådan. Måste höra hela hans album, så jag kan gilla han och inte bara en låt. Även om den är bland det bästa jag hört. Så säger jag i och för sig om alla nya låtar som jag fastnar för, men det är vl nog för att de är bland det bästa jag hört. Repeat. Idag åker jag och Sandra till morfar, kommunalt och miljövänligt och jättebra, förstår inte varför alla klagar på SL.

Imorgon är det LINKÖPING med Carlzon som gäller, men först är det dags för fysikprov. Kult! Jag är taggad till tusen till Linköping.

är man kär så är man

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

If you don't shoot it how am I supposed to hold it?

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Att inte veta är det värsta. Eller är det värsta när man har en anledning att känna att man inte vet, att något som alltid varit en självklarhet, plötsligt blivit en fråga?
Ibland kommer sammanbrotten, när man inte orkar. Men man måste ändå orka, man får inte bara ge upp. Man har alla runtomkring sig som bryr sig, så man får inte vara egoistisk. Så var inte egoistisk. Tänk på mig, på oss.

Makzad lördag

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

I lördags var det först shopping med pappa i Farsta som gällde. Vinterskor, tre jeansleggings, en halsduk och en ny fejvskjorta. Plus att jag fick en del kvalitétstid med pappa, det behövdes. 
På kvällen var det födelsedagsmiddag hos Makz, i 18-årspresent fick han en porrtidning med en tillhörande DVD "Det bästa från ridskolan" och ett paket toalettpapper av oss tre lite finurligare filurer. Jag tror han blev rätt nöjd. Kvällen avslutades med "SAW" och jag stupade i säng väldigt tidigt för att vara en lördag som inte varit hemmakväll, halv två kollade jag sista gången på klockan och minns inte mycket därefter.

Idag har varit en lång dag, känns nästan som att imorse var igår för att det var så längesen. Mestadels har jag städat, sovit pluggat och lekt av mig lite med barnen. Jo, nackspärr har jag också haft nu, för första gången i mitt liv. På eftermiddagen mötte jag upp med Linnéa för en liten söndags-PW, total awesomeness och resten av kvällen var ganska tjillidill. Nu är det sista sidorna av SH som gäller. Tagga!... Tagga.. Tagg... Tag.. Ta.. Snark.

en helt simpel fredag

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Drömma världens mardröm om att jag missade matteprovet, vakna kallsvettig, skratta av lättnad när jag upptäcker att det bara var en dröm, mysa med L-E och N-L innan jag stiger upp, fixar världens taggfrukost inför provet, blir klar, chansar på att ta bussen som kommer till skolan precis innan skolan börjar, får panik över radianerna och memorerar det i sista sekund medan min lärare står mittemot och påminner mig om att Nathalie, det där kan du, var inte så orolig. Får provet, öppnar provet, gör provet och inser att det är en uppgift som ens snuddar vid radianer. Blir arg, lämnar in provet, äter lunch, c3:ar lite, spelar angry birds och fixar trestjärnigt på bana åtta, går på svenskan, blir nervös och illamående inför nationella i svenska B, gör sälle hem med tre stressade pojkar, kommer hem, pluggar samhälle, äter mat, pluggar samhälle, äter mat igen, pluggar samhälle, skriver en text till min slarviga kusin som glömt den och skickar iväg den till henne, pluggar lite till, facebookar med mia, övningskör hem till mig, hämtar viktiga saker och kläder till imorgon, kör tillbaka till b-lura, sitter här, kollar tåg till Farsta imorgon, bloggar. Sover. Saknar pojkvän. 

Bild - jag och kusin för några helger sedan

övningsköra

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Skarpnäck - Ösmo. CHECK!
Jag är asnöjd. ASNÖJD. Jag ÄGER. STOLT och totalt HELNÖJD.
Det kanske märks.

fredag, lördag, söndag, måndag...

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

En halvt spontan impulskväll med kusin resulterade i en inflyttningsfest där borta. Oavbrutet dansande i x timmar, hem klockan fem och upp klockan nio, ett läge man bara måste gilla. Helsöndag med dansskola, godis, höstpromenader, plugg och Sex and the City 2. En väldigt lång och ibland lite småjobbig feel-good-rulle.

Anledningen till att jag för andra gången i mitt liv bloggar under skoltid är mycket simpel och stavas projektarbete. Finns det något tråkigare? Jag lämnade alla andra böcker hemma, så har ingen möjlighet att fly detta hemska öde.

en lördag

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Nu beger jag mig in mot stan tillsammans med Sandra för att hälsa på morfar. Ikväll är det filmmys, imorgon likaså. Ska försöka få in lite plugg mellan allt det där bra. Björn Rosenström har fångat mitt hjärta, så nu spelas inget annat i mina högtalare för ett tag framöver. Hejdå.

fredag 8 oktober 2010

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

19 månader med dig idag

Ensam igen

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Ännu en till av Virginias snabbvisiter har alltså passerat, vilket har inneburit fler facerapes och mängder med god mat. GREASE och gamla minnen blev temat för den här gången. Ett gemensamt youtube-konto är nog lösningen för det här året, kom vi fram till.

Imorgon är det äntligen h e l g igen. Morgondagen ska tillbringas med pojkvännen hemma hos mig, på lördag ska jag och Sandra åka och hälsa på morfar, för att sedan göra vad vet jag och på söndag ha en dagen-efter, oavsett vad som nu än kan tänkas hända på lördag. En filmkväll låter inte helt fel, med tons of godis och chips och läsk. Jag skulle ju vara nyttig, vad är det här för onda tankar? Nej men just ja, det är ju lugnt.. Jag tog en joggingrunda ikväll, och imorgonBITTI ska jag ju powerwalka med Linnéa. Ja, joggingrunda och pw. Det låter som att jag har kommit in i en såndär "hurtbulle-period" igen. Yessssss.

Nu: ett avsnitt Desperate Housewives.

SPEXFOTO NV3A 2010 SNEAKPEAK

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

I'd rather dance with you than talk with you

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

hemma igen efter LYSEKIL

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Veckan i Lysekil med maringänget vart riktigt lyckad. Mycket bättre än förra årets resa till Fiskebäckskil och manettanten. Danskar, jättedjur, Nordens Ark, havets hus, risk, utkikstornet, promenad i stan, femhundra, tvårummare, busslekar (gummisnoddsleken och fest i bilen), bumpy ride, kärlek, skratt, matlag, godisimassor, juleöl (uttalas på väldigt grov danska), Ove, KORVEN, brandman och 100 små moppepojkar fulländade den här resan.


Klev innanför min dörr kl 18. 18.30 var jag ute igen; det var dags för den där powerwalken som jag laddat inför ungefär.. hela resan hem.
NU: duschen, ladda inför spexfoto imorgon och avnjuta lite DH. Kanske läsa lite samhälle.

Patrick Park - Life's A Song

I Are Droid - Time on Time

Mohombi - Bumpy Ride