McDonken

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Nu har jag jobbat mitt första pass på donken. Det gick jättebra. Alla var hur trevliga som helst och inte för att det är ett så svårt jobb direkt (i alla fall inte det jag fick göra idag) men jag lärde mig fort och fick stå där i köket och rätt ofta ta hand om "min" avdelning helt ensam. Jag bestämde mig snabbt för att skaffa McDonken-skor för efter att endast ha jobbat i 4½ h så har jag fortfarande sjukt ont i fötterna för att jag hade mina egna skor. Så fyrahundra från lönen, känns rätt så värt. Nästa pass är på lördag, 12-19.

Nu ska jag avnjuta en sen, lättare middag framför Solsidan. Måste ju komma ikapp resten av Sveriges befolkning.

middag hos storebror

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Just hemkommen från middag hos storebror. Förutom borttappad portkod så var kvällen perfekt. Allt var bra, vi pratade och pratade och pratade. En storebror som inte har varit där på nästan två år har ändå varit där hela tiden, utan att jag sett det. Allting bara var. Det känns som att, jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det, men det känns på något sätt som att.. Jag vet inte riktigt vad jag försöker säga här. Det är svårt att klä i ord, känslan som jag har. Men jag kan väl säga som såhär; att stänga in känslor är lätt. Det svåra är att kännas vid dem, att plocka fram dem igen. Jag är så glad just nu, ibland behöver man nog bara en knuff i rätt riktning.
Nu ska jag ta vara på det här, och inte bara en, två månader framöver, utan på riktigt. Som sagt, en liten knuff är oftast vad man behöver.

Imorgon börjar jag jobba på McDonalds. Mitt första pass 16-20.30. Jag vet inte om jag är nervös än, jag längtar mest. Dels för att slippa den här jobbiga "ny-känslan", dels för att jag vill kunna tänka tillbaka på mitt pass och känna att det gick bra.

Entourage

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Igår vart det en rätt så spontan utgång. Klockan sju bestämde jag mig för att hänga med in till stan och fira Madde som nyligen fyllde nitton. Entourage var överskattat och trångt, ingen favorit. Sällskapet var desto bättre, men redan vid tolvsnåret mötte jag upp Magnus och kompani och åkte hem.

Nu ska vi ta en promenad ner till hamnen och njuta av det fina vädret, innan jag ska sätta mig på tåget igen. Ikväll är jag bortbjuden på middag hos storebror Daniel.

Dag 2 - Min första kärlek

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Magnus Olsson - min stora kärlek och bästa vän. Han är den som får mig att känna mig perfekt, när jag är med honom har jag allt jag behöver. Han får mig att känna mig lugn. Hur stormig min vardag än är, hur mycket problem jag än har så får han dem alltid att försvinna. När jag ser honom blir jag alldeles varm i hela kroppen och jag skulle falla på stället där jag står just då. Hela jag slappnar av, det är nästan som att få orgasm varje gång jag tittar på honom.
När hela mitt liv går under, precis när jag ska ge upp för att alla problem bara blir fler, större, värre, så står han där, precis intill mig, håller mig hårt och viskar: "Det ordnar sig". Och jag tror honom, varje gång.
Bara genom att höra honom säga de där orden så lättar tyngden lite, lite grann. Varje omfamning, varje blick, varje leende, varje kyss, varje smekning, varenda stund med honom är jag den lyckligaste människan på jorden.

"Det vackraste jag vet, är att se dig, när du sover.
Här råder stilla frid, och jag glömmer både rum och tid.
Du ligger här bredvid, och jag känner hur du andas.
Att älskas utav dig, är det vackraste för mig."
/Cecilia - Det vackraste

"To call for hands of above,
to lean on,
wouldn't be enough
for me, no."
/José González - Heartbeats

Dag 1 - om mig

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag heter Nathalie Marie Baker Persson. Egentligen heter jag bara Nathalie Marie Persson, men jag är och kommer alltid vara en Baker, så därför har jag valt att i alla tider heta Nathalie Baker. Liksom mitt mobilnummer (som jag haft sen sjätte klass) så är det lite av min identitet. Nathalie Persson var ett tjockt, osäkert barn som undrade om hon verkligen var en tjej. Nathalie Baker är jag.

Jag är född den 28:e maj 1992 och är uppvuxen på Gotland. Man kan därför tro att jag är helt-igenom-gotlänning men ack, låt er inte luras. Jag är den enda som är född på Gotland i släkten, vilket gör mig till den enda gotlänningen men inte till en riktig gute. Tyvärr.

Efter 16 år på Gotland så bestämde jag mig för att jag ville iväg, jag  var trött på ö-livet. Jag tog mitt pick och pack och flyttade till Nynäshamn. Jag började mitt nya liv hos Sandra, flyttade ut efter en månad (?) och levde i ett blått LITET rum i, jag minns inte om det kanske var två, tre månader? Hur som helst, jag trivdes inte där och fick flytta in i ett mycket bättre - dock fortfarande litet - rum på andra sidan Nynäs. Det visade sig vara Linnéas moster och hennes man som jag numera bodde hos. Till en början stormtrivdes jag, det var äntligen mitt eget lilla krypin. Men sen insåg jag det uppenbara: Det var litet, trångt. Jag hade inget avskilt, det var bara en yta som innehöll kök, sovrum och vardagsrum. Det var små fönster så det kändes som jag bodde i en husvagn, och det var mörkt hela tiden. Jag städade ALDRIG. Jag fick husdjur - möss. Jag mådde så dåligt så jag slutade äta mat, jag ville inte äta där, inte ensam. Ensamheten blev enorm så jag flydde. Efter mindre än ett år här i Nynäshamn så hittade jag Honom. Magnus Olsson. Eller han hittade mig, vi hittade varandra. Ler och långhalm, du och jag. Jag flydde hem till honom, till Sandra, till mina vänner, jag var inte hemma mer än att jag hann packa om väskan. Så levde jag i två år. Isolerat och destruktivt. Nu har jag tack vare Magnus en lägenhet som är närmare allting. Jag trivs och vill aldrig härifrån. Tyvärr måste jag dock ut härifrån om mindre än ett halvår, för då kommer Pat tillbaka från Australien.

Så, här är jag idag, går sista året på naturvetenskapliga linjen med inriktning marinbiologi. Jag vet vad jag vill arbeta som i framtiden och jag har nyss fått ett jobb på McDonalds i Haninge. På fritiden umgås jag med min pojkvän och mina vänner, pluggar körteori och tränar. Lite skolplugg kan nog klämmas in också. Snart även jobb.

project run away?

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag funderar på att göra som många andra har gjort, den här listan. Megalistan, "lär känna mig på 30 dagar". Men den kräver engagemang och jag vet inte om jag har det. Eller rättare sagt, om jag kommer ha det hela vägen, alla 30 dagar. Men ett projekt är alltid ett projekt och ett oavslutat projektarbete = IG. Så det blir nog bara till att sätta igång.

BRA DAG BRA DAG BRA DAG BRA DAG BRA DAG BRA DAG BRA DAG BRA DAG BRA DAG BRA DAG BRA DAG BRA DAG

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Efter att ha tränat ett hemmapass ska jag nu ta en powerwalk över till Linnéa för att planera ett fyspass som vi ska hålla för hennes lag ikväll, för att förbereda oss inför den egenhållna lektionen. Efter det hoppar jag på bussen som tar med mig hem till Magnus för att sedan gå upp megatidigt imorgonbitti. KulT.

allt och ingenting

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag hänger på fb medan Magnus är ute med resten av familjen och gräver. Jag skulle baka kladdkaka men det var tydligen redan gjort. Vi har kollat på två filmer och pluggat körteori. Jag har tråkigt nu när jag är helt ensam här så funderar på att dumpa fejan och fokusera på körkortet. Ikväll åker vi hem till mig och avslutar den här perfekta helgen på ett perfekt sätt. Du och jag och ingen annan.
The Town

127 Hours


fredag FRIdag

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag har äntligen kursprovet i fysik B avklarat, så när jag var klar bestämde jag mig för att fira det genom att hoppa över sista lektionen och satte mig därför på tåget in till stan. När jag kom fram till T-centralen var jag så kissnödig så jag trodde att jag skulle sprängas och kunde därmed inte stå still så jag vandrade fram och tillbaka, runt runt över hela centralen tills Emma kom till vår mötesplats. Folk måste ha trott att jag planerade något ondskefullt, jag kände mig i alla fall väldigt skyldig. Hur som helst, vi gick hem till morfar och fikade lite med honom innan vi satte oss på tåget tillbaka till Nynäshamn. I en halvtimme fick jag sitta bredvid och mittemot äldre män som luktade illa, tog halva min stol och hostade riktigt vidrigt. Emma bara sov, lugnt och fridfullt snusade hon mot min axel.

Från halv sex till nu ungefär har vi haft ett litet mini-filmmaraton: The Back-Up Plan, Stay Cool och Salt. The Back-Up Plan var en sån där mysig, underbar, rolig, romantisk film som får en att skratta och gråta djupa lyckotårar. Stay Cool var mest underlig och Salt var g r y m. Angelina Jolie är numera inte bara snygg (det har hon i och för sig inte varit på ett tag) utan också skräckinjagande och livsfarlig.

När jag kom hem funderade jag på att gå ut, men jag tror jag hoppar det. Gilmore Girls in my heart. Te. Godis. Mjölk (har inte druckit mjölk på en vecka, FYI). Ta ut täcket till soffan och mysa. Kanske somna här och vakna mitt i natten för att släpa sig in i sovrummet och fortsätta sova djupt. Vakna imorgon när jag vill och inte göra någonting förutom att beta av några till GG-avsnitt och gymma. Sen vet jag inte vad som kommer hända.

tjill

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Nu har jag äntligen gjort SH-provet, bara kursprov i fysik kvar. Fredag. Längtarrr till efter, då är förhoppningsvis allting ÖVER. Satt i skolan och pluggade två timmar innan jag begav mig hemåt och mot mitt nästa äventyr: potatisgratäng med bacon i ugn. Ska bara vara inne tio minuter till, sen får vi se om jag överlever middagen. Ikväll ska jag hem till Sandra för en pluggdate, men just nu är det Gilmore Girls som gäller. Egentligen borde jag plugga körteori och svenska, men man måste få ta det lite lugnt också. Nu ska jag tjillaaaaa.

ångest

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag är helt slut efter en timme på löpbandet. Jag orkar inte ens tänka. Imorgon har jag samhällsprov och jag är tveksam till om jag kan få in ett enda ord till i mitt huvud. Jag vill ha helg, för då är proven över och jag ska ta det så lungt och njuta av mitt liv så mycket som jag aldrig tidigare gjort. GODNATT.

Emma Emma Emma..

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Jag: Ska vi göra sällskap till skolan?
Emma: Jag ska mötas Olivia tio över vid korsningen, så kom dit.
Jag: Okej, vi ses om en halvtimme då!
Emma: NEEEJ! Neeeejneej inte en halvtimme! NEEJJj..!
Jag: Jo..? Tio över?
Emma: HA! Klockan är trettiofem!
Jag: Men okej, vi ses om trettiofem minuter!
Emma: Jaa. Det blir bra!

Jag har just kommit hem från gymmet, käkar frukost. Ska snart röra mig mot skolan och min enda lektion idag; idrott. Beroende på hur mycket jag hinner plugga ska jag eventuellt spendera lite tid på löpbandet sen tillsammans med Sandra.

träninggggg

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag var en rätt dålig dag. Lämnade en mysig katt i sängen för att kämpa mig till skolan, hade problem med klädvalet så jag blev lite försenad och fick stressa till skolan. När jag väl kom dit (i tid!) så var lektionen inställd. Jag satte mig i biblioteket och pluggade fysik i tre timmar, sen pluggade jag en timme till efter lunch, sen gick jag på en rätt värdelös lektion och sen pluggade en sisådär fyrtio minuter till innan jag begav mig hemåt. Tvättid, pluggtid. Fixade lite tråkiga hemmasysslor. Jag just klarat ännu ett teoritest på TEO, jag är bästtt. Efter att jag har hämtat upp den sista tvätten är det gymmet som gäller med Sandra. Hejdå.

jag tror sandra sover

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

visste du
att jag vill ha - pengar.
att min senaste kyss - varade alldeles för kort tid och var för exakt en vecka sedan.
att jag lyssnar mest på - de som har bra svar.
att jag pratar - konstant.
att jag inte gillar - att vara fattig.
att jag avskyr när folk startar - konversationer som jag inte vill delta i.
att kärlek är - du och jag.
att jag gillar att - äta.
att jag alltid kommer att - sakna det jag inte har.
att jag är hemligt förälskad i - ingen hemlighet, men Johnny Depp.
att sist jag grät var - för en vecka sen när Magnus åkte till fjällen.
att min mobiltelefon är - i rekordligan för hur länge jag haft den.
att när jag vaknar på morgonen - försöker jag komma på vad jag drömde.
att innan jag går och lägger mig - skriver jag dagbok (försöker).
att idag har jag - tränat.
att jag just nu tänker på - att Magnus äntligen är hemma.
att i kväll ska jag - sova.
att i morgon kommer jag - träffa Magnus.
att jag hoppas - att få jobb.
Har du:
Någon som förstår dig? ja, två stycken.
Någon som du saknar? ja.
Någon som du hatar? nej inte egentligen, bara som jag inte gillar.
Vem kramade dig senast? Nova-Lee.
Vem pussade dig senast? Lovisa-Eleonora.
Vem ringde dig senast? Magnus.
Vem ringde du senast? Magnus.
Vem var hemma hos dig senast? Emma.
Vem var du hemma hos senast? Sandra.
Har du några kärleksproblem? nej.
Har du pratat med någon idag? jag pratar alltid.
Har du gråtit idag? nej.
Har du skrattat idag? yep.
Jag:
Är singel? nej.
Svär ofta? försöker att dra ner på det.
Sjunger i duschen? varje gång jag är ensam.
Skulle kunna ha pyjamas på dig i skolan? om jag sov över i skolan så.
Skrattar åt dina egna skämt? ja!
Skulle göra plastikoperation och det var ofarligt och gratis? har inget jag vill ändra på, så nej.
Har du:
piercingar? öronen.
Syskon? Robin och Daniel.
Jobb? nej.
För många vänner? nej inte vad jag har märkt.
Rymt hemifrån? i smyg.
Färgat håret? ja.
Bra självförtroende? ja.
Sagt "jag älskar dig" till någon? ja, fast inte till många.
Varit kär? ja.
Gjort något olagligt? jag antar det.
Somnat i skolan? någon gång kanske.
brutit ett ben? nej.
Tappat bort mig i min hemstad? försökt utan att lyckas.
Sett en fallande stjärna och önskat? ja.
Gjort något som jag lovat mig själv att inte göra? har jag säkert gjort.
Smugit ut utan lov? hur smyger man ut med lov?
En hemlighet som ingen annan vet? jag tror inte det.
Sovit en hel dag? ja.
Somnat gråtande? det var ett tag sen.
Hånglat med två personer eller mer på en kväll? nej.
Blivit generad inför folk? ja.
Varit kär i någon utan att säga det till personen? inte kär, kanske förälskad i så fall.
Ätit musslor? nej.
Varit på en festival? nej.
Haft ett förhållande i under en månad? nej.
Blivit kallad player? inte vad jag vet.
Färgat ditt hår svart? yep.
Vad:
Längtar du till mest just nu? att få fysik b-kursen avklarad.
Ska du göra i helgen? träffa magnus, träna, städa, plugga.
Har du för kläder på dig? mjukisbyxor och linne.
Gjorde du igår? var i skolan, åkte in till stan med Sandra, åt middag med morfar, tänkte g på bio, gick till bion, ångrade oss, åkte till nynäs, var på pokerkväll, fick skjuts hem, sov.
Ska du göra i sommar? JOBBA förhoppningsvis
Åt du senast? choklad.
Har du för mobil? LG K550
Vad köpte du senast? mat.

visste du

att jag vill ha - pengar.

att min senaste kyss - varade alldeles för kort tid och var för exakt en vecka sedan.

att jag lyssnar mest på - de som har bra svar.

att jag pratar - konstant.

att jag inte gillar - att vara fattig.

att jag avskyr när folk startar - konversationer som jag inte vill delta i.

att kärlek är - du och jag.

att jag gillar att - äta.

att jag alltid kommer att - sakna det jag inte har.

att jag är hemligt förälskad i - ingen hemlighet, men Johnny Depp.

att sist jag grät var - för en vecka sen när Magnus åkte till fjällen.

att min mobiltelefon är - i rekordligan för hur länge jag haft den.

att när jag vaknar på morgonen - försöker jag komma på vad jag drömde.

att innan jag går och lägger mig - skriver jag dagbok (försöker).

att idag har jag - tränat.

att jag just nu tänker på - att Magnus äntligen är hemma.

att i kväll ska jag - sova.

att i morgon kommer jag - träffa Magnus.

att jag hoppas - att få jobb.

 

 

Har du:

Någon som förstår dig? ja, två stycken.

Någon som du saknar? ja.

Någon som du hatar? nej inte egentligen, bara som jag inte gillar.

Vem kramade dig senast? Nova-Lee.

Vem pussade dig senast? Lovisa-Eleonora.

Vem ringde dig senast? Magnus.

Vem ringde du senast? Magnus.

Vem var hemma hos dig senast? Emma.

Vem var du hemma hos senast? Sandra.

Har du några kärleksproblem? nej.

Har du pratat med någon idag? jag pratar alltid.

Har du gråtit idag? nej.

Har du skrattat idag? yep.

Jag:

Är singel? nej.

Svär ofta? försöker att dra ner på det.

Sjunger i duschen? varje gång jag är ensam.

Skulle kunna ha pyjamas på dig i skolan? om jag sov över i skolan så.

Skrattar åt dina egna skämt? ja!

Skulle göra plastikoperation och det var ofarligt och gratis? har inget jag vill ändra på, så nej.

 

Har du:

piercingar? öronen.

Syskon? Robin och Daniel.

Jobb? nej.

För många vänner? nej inte vad jag har märkt.

Rymt hemifrån? i smyg.

Färgat håret? ja.

Bra självförtroende? ja.

Sagt "jag älskar dig" till någon? ja, fast inte till många.

Varit kär? ja.

Gjort något olagligt? jag antar det.

Somnat i skolan? någon gång kanske.

brutit ett ben? nej.

Tappat bort mig i min hemstad? försökt utan att lyckas.

Sett en fallande stjärna och önskat? ja.

Gjort något som jag lovat mig själv att inte göra? har jag säkert gjort.

Smugit ut utan lov? hur smyger man ut med lov?

En hemlighet som ingen annan vet? jag tror inte det.

Sovit en hel dag? ja.

Somnat gråtande? det var ett tag sen.

Hånglat med två personer eller mer på en kväll? nej.

Blivit generad inför folk? ja.

Varit kär i någon utan att säga det till personen? inte kär, kanske förälskad i så fall.

Ätit musslor? nej.

Varit på en festival? nej.

Haft ett förhållande i under en månad? nej.

Blivit kallad player? inte vad jag vet.

Färgat ditt hår svart? yep.

 

Vad:

Längtar du till mest just nu? att få fysik b-kursen avklarad.

Ska du göra i helgen? träffa magnus, träna, städa, plugga.

Har du för kläder på dig? mjukisbyxor och linne.

Gjorde du igår? var i skolan, åkte in till stan med Sandra, åt middag med morfar, tänkte g på bio, gick till bion, ångrade oss, åkte till nynäs, var på pokerkväll, fick skjuts hem, sov.

Ska du göra i sommar? JOBBA förhoppningsvis

Åt du senast? choklad.

Har du för mobil? LG K550

Vad köpte du senast? mat.

värdelöst

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Har varit en ganska värdelös dag idag, om man bortser från träningen och skratten. Pluggandet har gått på lågvarv, skratten har varit alldeles för få, Gilmore Girls fick mig att äta mig FÖR mätt på mackor och mjölk. Jag har nästan helt slutat dricka mjölk, men klunkar i mig vatten. Har glömt att ringa jobb idag, måste verkligen fixa det imorgon. Just nu sitter jag och funderar på om jag

1) Ska ta mig till gymmet imorgonbitti även fast Sandra inte kan följa med, eller
2) Träna hemma, eller
3) Inte träna alls.

Att inte träna alls känns fel. Jag har stor lust att dra till gymmet, men då blir det antingen jobbigt tidigt eller jobbigt mycket packning till skolan. Eller både och. Men det kanske jag kan leva med? Det känns inte bra att träna hemma imorgon. Fast det kanske jag ändå ska göra? Hinner jag med mer, plus att jag slipper stressa så mycket. Ja, det är nog bättre att ta gymmet de dagar jag börjar senare.

Jag tänkte just säga att det var dags för sängen, sen såg jag att klockan bara var nio så jag får vara uppe ett litet tag till, yaaa aaa a.

up and running

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Alarmet ringde 05.45 imorse - och jag var utvilad! Det hjälpte nog att lägga sig vid tiotiden. Strax efter halv sju befann jag och Sandra oss på gymmet. En timme senare var jag påväg hem igen, stressad när jag kom på att jag bara hade en timme på mig att äta frukost, duscha och fixa mig. Tur att jag är en sån tidspessimist, nu sitter jag här och väntar ut tiden. Nytt schema idag, vilket innebär en lektion för mig om man inte räknar med NV-tiden. EN lektion. EN! Jag har aldrig haft det så slappt. Mer tid till sam-och fysikplugg..
Nu går jag nog till skolan i maklig takt.
Hejdå.

calling Dr. Feelgood

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Dålig miljökunskapslektion, promenad hem innan idrotten, blir lurad på skjuts tillbaka, deppar, blir upplockad av en snäll en som räddar min dag, idrottar - boxas som aldrig förr. Direkt efter var det tungt att trycka ner knapparna på mobilen. Lunchar, går på samhälleslektionen, försöker faktiskt göra något vettigt där för en gångs skull, tiden går fort och vips så var skoldagen över. Sitter kvar i biblan med Amanda och fortsätter plugga samhälle i två timmar innan jag går hem och lagar den tråkigaste mat jag någonsin kunde komma på: potatismos med bacon och en påhittad, väldigt osmakande sås. Hade nog varit godare om jag inte haft i så mycket redning. Jaja, man lär sig väl med åren antar jag.
Nu ska jag snart röra mig hemåt Sandra för en fika. Måste även ta reda på om vi ska på gymmet imorgonbitti, för isåfall måste jag hem och sova osunt tidigt. Om inte så blir det ett pass här hemma ikväll.

deppmode light(er)

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Numera går jag på deppmode light. Idag känns allt lite lättare, lite närmare, lite bättre. Jag började dagen med att promenera till centrum för att gymma där med Sandra i en timme ungefär. Tajmar bussen som aldrig förr och sätter mig där med min nya ryggsäck och äter min medtagna banan och känner mig väldigt nöjd med mig själv, och väldigt snygg. Tajmade samhället exakt likabra som bussen, åt mina medtagna salamimackor och njöt av livet. Lyssnade med ett halvt öra på vad Bida hade att säga om EU, längtade mest efter lunch. Lunchen kom och lunchen var god, jag åt mycket sallad och inte lika mycket mat. Drack vatten istället för mjölk. Tjillade i C3 innan jag gick till fysiken och faktiskt intresserade mig för vad Kerstin hade att säga. Gjorde alla tre uppgifter och njöt ännu mer av livet. Hoppade över sista biologilektionen med Denny och skickade iväg lite CV:n istället. Promenerade hem, pratade med mamma, lämnade väskan och fortsatte mot centrum för att lämna in CV till Konsum och möta Sandra för att gå in till kommunhuset, vi söker en tjänst på Lotsens ålderdomshem. Nu är jag på gång. Imorgon ska jag även ringa lite fler samtal.

Efter många (onödiga) promenader fram och tillbaka till Willys pratade jag med Magnus och vi pratade lite om framtiden, om vad som stört och oroat mig. Nu vet vi båda vad vi vill och jag är lycklig lycklig lycklig och lite lite lugnare. Mellanmål, samplugg, sen kommer mitt sovsällskap Linnéa hit efter sin träning. Kanske lyckas klämma in lite Gilmore Girls någonstans? Yeeeaa
Gotland -09

-

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Deppmode: ON.

22 månader

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag var det segt att träna. Det kan bero på att jag somnade omkring halv tre imorse, och vaknade av "Väck Magnus"-alarmet klockan nio. Plus att jag bett mamma ringa så jag skulle vara på den säkra sidan att jag vaknade, vilket jag tydligen gjorde, för här är jag, up and running klockan kvart i elva en lördagmorgon. Jag tror dock att jag måste börja ändra på mina sovvanor, om min träning ska ge bra resultat.

Hur som helst, Magnus kommer snart. Imorgon åker han till fjällen och är borta i en vecka, så idag ska det bara vara vi och en massa kärlek. Dessutom firar vi 22 månader idag, så det passar perfekt.

jag vet inte varför jag gör det här, det verkar kul för tillfället

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

jag saknar dig mer än du förstår.

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

pulkadaks

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag har jag ringt runt lite och sökt jobb men alla är lediga och kommer tillbaka på måndag.
Nu ska jag ta en powerwalk till Sandra för att åka pulka med barnen. Har inte åkte pulka sen förra gången vi var ute och åkte pulka med barnen, vilket var för ett år sedan. Sitter mina pulkaskills fortfarande i? Det återstår att se.

I just love being me, it's so funny

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

this isn't over

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Kom hem från Magnus och kastade mig över hopprepet. 20 minuter senare är jag genomsvettig och på lite bättre humör. Allt det dåliga liksom försvinner när man tränar. Nu ska jag duscha, fixa middag, sen krypa ner i soffan (för ja, jag har en soffa!) framför Gilmore Girls. Jag vet inte riktigt symptomen för beroende, men jag tror att man tänker på det ungefär varannan minut är ett av dem.

heja heja heja aaaa a

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag har jag konverserat med tre av mina nya grannar. En tjej var ungefär i min ålder och verkade jättetrevlig. En kvinna ropade på mig när jag var på väg upp till mig, och berättade för mig att det var hon som hade slängt granen där ute, men att hon skulle ta reda på den snart för hon skulle såga isär den, men just nu fick den ligga där ett tag. Jaha, okej, då vet jag? Hon kändes som en sån där lägenhetsgranne som verkligen tar det här "samboendet" på riktigt allvar. Bäst att jag berättar för henne när jag ska ha min inflyttningsfest då. Den tredje var en man som stod och skottade gången förut när jag kom hem från körlektionen. Tyvärr minns jag honom inte riktigt ordentligt, för jag sa hej och han svarade med godmorgon, vilket gjorde mig väldigt förvirrad, för mig var det snarare sen förmiddag, och han var gammal dessutom. Så, jag glömde bort honom.

Nu har jag precis lämnat av pappa vid tåget och införskaffat lite sladdar och kontakter till min lägenhet. Yoghurt, müsli och honung framför Gilmore Girls innan Magnus övningskör hit och jag övningskör hem till honom.

onsdag 5 januari 2011

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Idag var jag på min andra körlektion. Det gick bra, men jag skämtade ganska mycket med Janne och jag misstänker att han tror att jag är seriös (han ser inte ut som en kille som förstår ironi) och därmed ser mig som en korkad blond tjej som tror hon kan något. Och det vill vi ju inte, så jag tror att jag måste sluta skämta med honom.

Hur som helst, nu ska jag städa och plugga, för sen kommer pappa hit och hälsar på, då måste det ju vara fint.

Well, I am

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Träning

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Träningspasset två gånger om dagen tre gånger i veckan. (Mål)
Hoppa hopprep 20 min två gånger i veckan. (Mål)
Ryggsäck och hopprep - julklapp av mamma

I väntan på att Mia ska komma hit så jag kan övningsköra lite ska jag plugga samhälle. Sen ska jag fortsätta plugga samhälle och därefter ska jag plugga fysik. Jag ligger efter...

Jag glömde göra årlistan, så får väl göra den nu

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

2010 (Såhär såg det ut 2009)
1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Åkte på kryssning.
2. Höll du några av dina nyårslöften?
Tror inte att jag hade några..?
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej. 
4. Dog någon som stod dig nära?
Nej.
5. Vilka länder besökte du?
Danmark, Tyskland, Finland ( om hamnen räknas?)
6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?
Bättre minne, så jag kan hålla koll på var jag lägger mina tillhörigheter. 
7. Vilka datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?
29 december, 8 mars, julafton, nyårsafton, min födelsedag och allt sådant men det är väl underförstått? 
8. Vad var din största framgång 2010?
Att jag tog mig igenom ännu ett år. 
9. Största misstaget?
Haft alldeles för bråttom.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Gick in i en bokhylla häromdagen och fick ett blåmärke.
11. Bästa köpet?
Min första körlektion. 
12. Vad spenderade du mest pengar på?
Hyra och småsaker. Och födelsedagskalas, roadtrip m.m.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Det hoppas jag verkligen, annars måste jag haft ett väldigt tråkigt år. 
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Det var jag - Familjen + många andra Familjen-låtar. Gubben i lådan, Quelqu'un M'a Dit, Stereo love, många Kentlåtar m.fl.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Känns som att jag var gladare.
16. Vad önskar du att du gjort mer?
Tagit vara på tiden. Och skrivit dagbok. 
17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Stressat.
18. Hur tillbringade du julen?
Med kusin och hennes familj. (Lite innan-jul hemma hos farmor tillsammans med henne och pappa.)
19. Blev du kär i år?
Är kvar sedan två år tillbaka.
20. Favoritprogram på TV?
Ung&bortskämd.
21. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Hatar vet jag inte riktigt om jag skulle vilja kalla det, men stark avsky? Oförståelse? Sorg? Medlidande? Förskräckelse? Hittar inte riktigt rätt ord.
22. Bästa boken du läste i år (2010)?
SLASH.
23. Största musikaliska upptäckten?
I Are Droid är väldigt bra, men även Patrick Park och mycket annan musik som min pojkvän presenterat mig för.
24. Något du önskade dig och fick?
Dunpuffar, en klocka, ryggsäck, pengar till körkort, kläder, varma sockor, träningsutrustning.
25. Något du önskade dig men inte fick?
Löparskor.
26. Årets bästa film?
Inception, BECK.
27. Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Blev bjuden på en helkväll inne i stan av kusin med middag och Raw Comedy Club.
28. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Absolut. Mindre stress bland många andra saker. 
29. Vad fick dig att må bra?
Magnus Olsson, du gör mig till den lyckligaste levande flickan på jorden. Annars det gamla vanliga, som mina vänner, familj, allt det där. Men mycket också att jag fick så bra kontakt med morfar igen.
30. Vilken kändis var du mest sugen på?
Det där "suget" (?) vet jag inte om jag har haft, men Johnny Depp ligger fortfarande på en stadig förstaplats.
31. Vem saknade du?
Min storebror Robin som jag har träffat alldeles för lite, men även mamma och pappa såklart.
32. De bästa nya människorna du träffade?
Jag har inte träffat så många nya människor. Tror jag? Om de var så bra så borde jag nog ha kommit ihåg dem. 
33. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?
Ej stabil.

kvällskvisten

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Min storebror Robin ringde tidigare ikväll och drog med mig ut på en härlig äventyrsrunda på ön i äventyrsbilen tillsammans med äventyrsvännerna Dennis och Joel. Det var en trevlig stund, jag är glad att jag har min bror. Blev avsläppt hemma en och en halv timme senare och kollade på Morden i Midsomer tillsammans med mamma, lakritsglassen och en påse Polly som jag fick av Robin tidigare under kvällen. Tillslut blev det dock för mycket godis, så jag tog två kvällsmackor och spelade lite vändtia med mamma innan det blev dags att börja tänka på refrängen. Nu ska jag se ett (kanske två) avsnitt av Gilmore Girls innan jag knyter mig och sover ut inför en stor dag på stan med mamma imorgon.
Godnatt.

nyår, och vad som hände sedan

Kategori: nytt liv, nya tag, ny kraft

Nyår firade vi in hemma hos Nandorf med god mat och gott sällskap. Outfiten var en helsvart en med spets, röda läppar och kavaj. Dock rörde vi oss hemåt relativt tidigt, runt tretiden. Fick sovsällskap av en envis Fredrik som prompt skulle släpa in sängen från förrådet istället för att bara sova några timmar på soffan. Kul kille.

Dagen efter vaknade var den slöaste dagen jag har haft på hela året. Vaknade vid tolv, Fredrik stack vid ett, lagade lunch, gick omkring och njöt av att vi kunde vara i olika rum på samma gång, kollade på Kopps, åt godis, sov några timmar, tog en promenad till Coop och handlade middag, där det dyraste var köttet som kostade 24 kronor. Hasselbackspotatis, vitlöks/chilimarinerad fläskkotlett med bea och ett glas vin. Den perfekta dagen avslutades med två filmer - Taken och The Incredible Hulk - med sips, dip och cheezeballz. ZZzzzz. Det stör mig lite att det stavas med z, känns så fel.


Idag hoppade jag och Sandra på tolvbåten ner till Gotland. Jag ska fira sen jul/nyår med mamma och njuta av att bli omhändertagen. På onsdag åker vi hem med båten 07.05, och därefter väntar övningskörning med Mia och kvällsmys hos Sandra, dagen efter det min andra körlektion.
En helt irrelevant bild från i somras