Öppna dina ögon, titta in. Är du nöjd med livet du lever?

Kategori: vardag

Människor kommer alltid att såra. De kommer alltid svika, ljuga och döma. Det kommer alltid att finnas de som inte tycker att de har någon skyldighet i det hela, att det alltid är du som har gjort fel. De som sticker så fort det blir lite svårt, lite jobbigt. De som inte har någon självinsikt, utan som bara ser andras fel och brister. De som har glömt bort att man alltid är två i en relation. 

Att leva sitt liv innebär att välja sitt liv. Du väljer vilka människor du vill ha i ditt liv, vilka du vill dela upplevelser med och vilka du vill minnas senare. Du väljer vilka du vill lägga energin på, vilka du tycker om. Vilka som får dig att må bra. Det är ditt liv och det är bara du som förlorar på att lägga ner tid och energi på fel personer. Såna personer som suger ur dig all energi, tills du bara blir ett tomt skal, en ihålighet. Och där sitter de och gottar sig på din tomhet, det som brukade fylla dig har de omvandlat till något som de kan använda sig av istället. De bryr sig inte om dig. De mår ju bra nu. Du är förbrukad tills du återhämtat dig, och så börjar det om. Om och om igen, tills du säger stopp. Tills du bestämmer dig för att det inte är värt det, du förtjänar bättre. Tills du inser att de du ska koncentrera dig på är de som får dig att må bra, de som får dig att skratta och känna att livet inte är så svårt trots allt. De finns där.
Rannsaka dig själv och dina värderingar. Tillslut hittar man rätt. Och plöstligt så inser du att du hittat dig själv lite mer, att nu känner du dig själv lite bättre. Du vet lite mer vad som är bra för dig, vad du värdesätter och tycker om. Och när du vet det, då kan du själv börja forma ditt liv. För då går du ut där en dag, och kan skilja på gott och ont, nyttigt och onyttigt. Den som letar den finner. Och när du vet vad du letar efter så kommer du hitta det. Det gäller bara att leta på rätt ställen.

Ta vara på det som är bra för dig. Allt annat är oviktigt. Se till att må bra och vara lycklig. För livet är ditt, ingen annans. Låt ingen trampa på dig eller tala om för dig hur du ska bete dig eller vem du ska vara. Det upptäcker du själv. Känn efter, skratta, gråt, skrik eller viska. Låt känslorna komma till dig, låt dem fylla dig. Känn ruset.



Kommentarer


Kommentera inlägget här: